Alternativa operatie rinita cronica hipertrofica și deviație de sept
Bună seara! În urma cu aproape o luna am fost diagnosticata în prima faza cu rinita cronica hipertrofica și ulterior și deviație de sept. Mi s a recomandat atât operația pt deviația de sept cât și cea pt cauterizare cornetelor cu laser. Am tot evitat operația pentru ca sunt niște costuri fabuloase sperând ca se vor retrage cornetele și deviația nu va necesita intervenție. Însă nu am observat nicio ameliorare, deși am tratament cu spray biorinil și flamexin, din contra nasul este din ce în ce mai "impanzit" de acele formațiuni. Practic s au îngroșat foarte tare și îmi obtureaza 98%narile. Respirația devine aproape imposibila fără spray cu precădere seara și durerile de cap și în gat sunt tot mai dese. Exista vreo metoda de a ameliora și a evita creșterea în continuare a cornetelor? Sunt efectiv vizibile în momentul când privesc cu ochiul liber în nas. Doctorul a spus ca se afla cornete și în fata și în spatele deviației și din acest motiv o operație fără cealaltă nu se poate. Ce ma sfătuiți? În cel mai rău caz îmi va folosi doar operația pt cornete? Mulțumesc din suflet!!
2 comentarii
doar medicul ORL care vede nasul si starea septului.. poate sa spuma daca e deviat grav, major si oe obligatoriu operat septul
se ating cornetele cu portvata uimbibata in solutii vasoconstrictoare si se urmareste cum se retrag cornetele si cat
atunci se decide ce trebuie operat
Trebuie sa stiti ca cornetele nazale.., coada lor..coboara in rinofaringe..si o inflamatie acolo poate fi intretinuta de un reflux gastro-esofagian
se ating cornetele cu portvata uimbibata in solutii vasoconstrictoare si se urmareste cum se retrag cornetele si cat
atunci se decide ce trebuie operat
Trebuie sa stiti ca cornetele nazale.., coada lor..coboara in rinofaringe..si o inflamatie acolo poate fi intretinuta de un reflux gastro-esofagian
Am înțeles, mulțumesc mult Pt răspuns, sper sa găsesc medicul potrivit care sa nu ma opereze fără sa fie într adevăr nevoie. Mulțumesc mult!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 81m-am lovit la piscina si nasul a ramas putin deformat
- 66Posibila deviatie de sept cu inflamare faringe
- 9rino sinuzita si deviatie de sept
- 8Operatie cornete cu laser
- 6Rinosinuzita si deviatie de sept
- 5Apnee de somn cauzata de deviatia de sept
- 12pt d-nul Flueraru
- 7nas infundat noaptea de vreun an
- 3Deviatie de sept, rinita, gat uscat, probleme ureche-sarcina
- 2Anestezie
- 4Deviatia de sept
- 2Deviatia de sept afecteaza urechea?
- 1Hipertrofie mucoasa nazala + deviație sept
- 4Rezultate CT "SPF-SAF"
- 4Rinita hipertrofica - variante
- 7nas
- 1rinita cronica hipertrofica
- 2Rinitia cronica hipertrofica
- 2Îngrijorare biopsie vegetație sinus
- 5Rinita atrofica. am ramas fara cornetele inferioare
Mai multe informații despre: Deviatia de sept nazal hipertrofia cornetelor nazale rinita cronica hipertrofica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: