Obturatie de canal
Buna seara, in urma cu 3 luni m-i s-a efectuat o obturatie de canal la dintele 11 care dupa o luna s-a dovedit a fi un procedeu esuat iar doctorul a luat in calcul situatia reobturarii canalului la scurt timp. Prima obturatie a fost facuta cu depasire, si a ramas pasta dupa varful radacinii. Cea de a doua obturatie facuta luna trecuta a decurs mai ok insa de cateva zile s-a umflat putin gingia in jurul dintelui, simt o jena iar pe interior in cerul gurii am o afta mica. Care ar fi problema ? Va multumesc anticipat !
16 comentarii
Buna seara, aveti cumva o radiografie efectuata dupa ultima interventie?
Nu, dar am o radiografie dupa prima obturatie insa zilele urmatoare voi face o radiografie cu ultima obturatie.
Am radiografia cu ultima obturatie cum as putea sa vi-o trimit ?
Buna seara, puteti sa o puneti pe imgur si sa ne postati link-ul aici. Nu trebuie sa aveti cont. E cel mai simplu.
Este posibil sa aveti o reactie usoara cauzata de acel surplus de pasta care a depasit apexul dintelui. In sine, o obturatie cu depasire nu inseamna un tratament esuat si la dumneavoastra nu pare sa fie o problema.
Parerea mea este sa mai asteptati sa vedeti cum decurg lucrurile. Este posibil sa fie o reactie trecatoare care sa se linisteasca odata cu trecerea zilelor. Posibil si acea afta sa fi aparut ca reactie la pasta de canal. Fiecare organism reactioneaza diferit.
Daca situatia nu se amelioreaza in timp si jena nu dispare, informati-va medicul. Intre timp incercati sa mentineti o igiena cat mai buna si mergeti sa va rezolvati acele carii interdentare (si probabil va trebui sa scoateti si nervul dintelui alaturat de acesta despre care am discutat. Din ce se vede radiologic, caria este foarte aproape de camera pulpara. La un moment veti avea dureri si acolo)
Parerea mea este sa mai asteptati sa vedeti cum decurg lucrurile. Este posibil sa fie o reactie trecatoare care sa se linisteasca odata cu trecerea zilelor. Posibil si acea afta sa fi aparut ca reactie la pasta de canal. Fiecare organism reactioneaza diferit.
Daca situatia nu se amelioreaza in timp si jena nu dispare, informati-va medicul. Intre timp incercati sa mentineti o igiena cat mai buna si mergeti sa va rezolvati acele carii interdentare (si probabil va trebui sa scoateti si nervul dintelui alaturat de acesta despre care am discutat. Din ce se vede radiologic, caria este foarte aproape de camera pulpara. La un moment veti avea dureri si acolo)
https://imgur.com/a/yahEulb
Buna seara aceasta este o radiografie dupa o extractie facuta zilele trecute. A ramas o parte din radacina acolo. Mi sa spus ca aceasta comunica cu sinusul si ca e si un pic infectata, insa chirurgul vine din concediu abia pe 14 ianuarie. Intre timp dupa extractie am primit 5 zile de antibiotic (ampicilina 500mg+metronidazol 250mg). Credeti ca exista vreun risc pana ce chirurgul imi va putea extrage aceasta radacina? Imi este teama sa nu se extinda infectia sau sa se intample alte complicatii. Simt o jena mai mereu acolo, un fel de presiune. Doamna doctor stomatolog care mi-a facut extractia a spus ca e normala senzatia pentru ca au fost scosi doi molari alaturati ! Dar eu simt ca si cum s-ar umfla. Si avand in vedere ca aceasta radacina comunica cu sinusul credeti ca ar semnala o problema extragerea ei?
https://imgur.com/a/NCWMA94 Aceasta este radiografia dinaintea extractiei! Doresc un raspuns ! Va multumesc frumos anticipat!
Buna seara aceasta este o radiografie dupa o extractie facuta zilele trecute. A ramas o parte din radacina acolo. Mi sa spus ca aceasta comunica cu sinusul si ca e si un pic infectata, insa chirurgul vine din concediu abia pe 14 ianuarie. Intre timp dupa extractie am primit 5 zile de antibiotic (ampicilina 500mg+metronidazol 250mg). Credeti ca exista vreun risc pana ce chirurgul imi va putea extrage aceasta radacina? Imi este teama sa nu se extinda infectia sau sa se intample alte complicatii. Simt o jena mai mereu acolo, un fel de presiune. Doamna doctor stomatolog care mi-a facut extractia a spus ca e normala senzatia pentru ca au fost scosi doi molari alaturati ! Dar eu simt ca si cum s-ar umfla. Si avand in vedere ca aceasta radacina comunica cu sinusul credeti ca ar semnala o problema extragerea ei?
https://imgur.com/a/NCWMA94 Aceasta este radiografia dinaintea extractiei! Doresc un raspuns ! Va multumesc frumos anticipat!
Bună seara (si Crăciun fericit!). Dacă inca aveți radiografia încercați să o puneți pe un ecran/fundal alb de calculator ca să o putem vedea puțin mai bine ( deschideți un document nou și puneți radiografia pe ecran și faceți o poză)
Buna seara, Craciun fericit si dvs. Ambele radiografii vi le-am pus pe imgur. Dinaintea si dupa extractie. Accesati linkurile !
Le-am vazut dar speram sa le vad mai clar, fara interferente in fundal. Din ce pot sa va zic ca vad acum: e greu de spus daca radacinile au legatura cu sinusul deoarece acesta nu pare intrerupt pe radiografie. Exista posibilitatea sa fie doar o suprapunere radiologica.
Pe de alta parte exista si riscul deschiderii sinusului in timpul extractiei ultimei radacini; in special ca aveti o reactie apicala la radacina ramasa si calitatea osului ar putea fi afectata in zona ducand la o deschidere accidentala a sinusului in timpul extractiei. Nu va trebuie bataia de cap in timpul sarbatorilor.
Mai bine asteptati intoarcerea chirurgului dupa data de 14...sau daca apare tumefactia sau durerea, mergeti la facultate la Carol Davila (puteti da un telefon dupa data de 27 decembrie sa vedeti daca e cineva acolo sa va primeasca, ca sa nu faceti un drum degeaba)
Pe de alta parte exista si riscul deschiderii sinusului in timpul extractiei ultimei radacini; in special ca aveti o reactie apicala la radacina ramasa si calitatea osului ar putea fi afectata in zona ducand la o deschidere accidentala a sinusului in timpul extractiei. Nu va trebuie bataia de cap in timpul sarbatorilor.
Mai bine asteptati intoarcerea chirurgului dupa data de 14...sau daca apare tumefactia sau durerea, mergeti la facultate la Carol Davila (puteti da un telefon dupa data de 27 decembrie sa vedeti daca e cineva acolo sa va primeasca, ca sa nu faceti un drum degeaba)
Exista si posibilitatea ca radacina sa stea acolo in stand-by si sa nu faca probleme ? Sau cum am mai auzit sa iasa singura la suprafata?
Buna ziua! Am vazut si analizat situatia dumeavoastra. Este indicat sa rezolvati curand situatia cu radacina restanta; este posibil sa fie anchilozata, sa fie '' bine prinsa in os'', este posibil sa dea probleme sinusale si zona nu poate fi reabilitata cat timp acolo exista un rest dentar. Pentru acea extractie apelati la un medic chirurg, dupa cum vi s-a mai spus. Numai bine!
Buna seara, am o obturatie de canal pe molarul cu pivot, obturatie facuta recent dar incomplet pe canalul din stanga cum se vede in radiografie. Am inteles de la ub alt doctor decat cel care a efectuat obturatia ca la radacina canalului cu endo incomplet se află un proces cronic ! As vrea sa stiu daca aceasta infectie este chiar mare ? Iar eu sunt programată pentru retratament pe canal undeva la jumate a lunii martie ! Între timp au aparut dureri sporadice dar suportabile in acea zona ! https://imgur.com/a/iU9M9Az ( aveti aici radiografia) ! Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Radiografia, fiind fotografie, nu este prea buna. Pare sa fie ceva la varful dintelui, probabil ca trebuie reintervenit ( indepartat pivot, reintrat pe canale ). Trebuie vazut daca aveti si o radiografie mai veche pentru a se compara imaginile.
https://imgur.com/a/YTfsxxe...aici e atașată radiografia mai calitativ.Am vorbit astazi cu un medic endodont...dumnealui spunea că este doar un proces cronic pe radacina meziala si radacinile par a fi puțin rezorbite dar se poate realiza retratament pe canale la microscop si ca maseaua poate fi salvată. Dar problema e ca m-au programat tocmai pe 17 martie...infecția nu e destul de mare încât să facă probleme pana atunci?
https://imgur.com/a/rnCC7 si aici alta poza cu radiografia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1obturatie de canal cu dureri groaznice
- 6Durere dupa plomba de canale
- 5Gingie umflată şi la două luni după scoatere nerv dinte şi obturaţie canal
- 3Durere foarte mare dupa obturare canal
- 3Rog urgent recomandari privind atenuarea durerii dupa curatarea canalelor
- 4Scoaterea nervului!
- 11Depasirea apexului-complicatii
- 2Infecție măsea
- 5Molar, nerv scos.
- 3Tratament de canal
- 7Obraz și ochi umflat în urma unei intervenții stomatologice pe canalele premolarului
- 3Probleme tratament de canal
- 1Pulsatie masea cu nerv scos
- 2Durere muscatura după tratament canal
- 1Urgent: Varf de ac rupt in canal dentar in 2015 si amortire zona fetei de cateva luni
- 1Durere dupa tratamente stomatologice
- 1Material rămas în gingie în urma obturației de canal
- 1Dinte plombat, spart și fără nerv
- 3Despre necesitate scoatere nerv la dinte
Mai multe informații despre: Obturatia de canal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: