Lucrare canal

13-11-2020
George98
Nu este medic/terapeut
George98
Mi s-a facut lucrare canal, dar durerea nu a cedat dupa anestezie repetata. Pentru ca durea prea tare, cativa mm de nerv a fost lasat pe un canal si apoi s-a obturat si canalul acesta, durerea ramanand la fel. Se va vindeca acel nerv? Nu va fi iritat de materialul cu care se umple?
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 13:21
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

durerea persistenta dupa o interventie de canal radicular poate fi un semn ca infectia sau inflamatia inca persista in zona respectiva. Este posibil ca nervul afectat sa nu se fi eliminat complet sau sa fi ramas o infectie activa in zona, ceea ce ar putea explica durerea persistenta.

Este important sa discutati cu dentistul dumneavoastra cu privire la durerea persistenta, astfel incat acesta sa poata evalua si trata problema. Este posibil sa fie necesara o radiografie sau o tomografie computerizata pentru a evalua situatia canalului radicular si a determina daca nervul este inca prezent in canal sau daca exista orice alte probleme.

In ceea ce priveste umplerea canalului radicular, este important sa utilizati materiale biocompatibile pentru a evita iritarea nervului si a tesuturilor din jurul acestuia. De obicei, materialul folosit pentru obturarea canalului radicular este gutapercă, care este bine tolerat de organism. Cu toate acestea, daca exista o reactie inflamatorie persistenta sau o infectie activa in zona, poate fi necesar sa se recurga la alte tratamente, cum ar fi interventiile chirurgicale sau antibioticele.

In concluzie, este important sa discutati cu dentistul dumneavoastra despre durerea persistenta si sa urmati sfaturile si recomandarile acestuia pentru a trata problema si a evita complicatiile.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: