Medicamente eliberate gratuit
Bună seara! Din cauză că nu mai sunt eleva(am terminat liceul) nu mai beneficiez de asigurare medicală și deci și de medicamente gratuite. Nu intenționez să fac facultate și nici să mă angajez pentru că nu sunt in stare să învăț și nici să lucrez. Am 19 ani și diacnostic de tulburare psihotica acuta cu simptome schizofrenice. Ce ar trebui să fac ca să primesc in continuare medicamentele gratuit?
14 comentarii
Sa iti faci pensie pe caz de boala, 520 lei si indemnizatie de handicap 272 lei. Vin la pachet cu asigurarea medicala. Daca iti faci indemnizatie de handicap vei avea dreptul la pensie de urmas, jumatate din veniturile parintilor.
Fa-ti intai indemnizatia de handicap ca iti vine mai repede. Pensia vine cam in 5 luni.
Fa-ti intai indemnizatia de handicap ca iti vine mai repede. Pensia vine cam in 5 luni.
Felicitari, Naty, pt ca vrei sa continui tratamentul psihiatric! Asta va fi sansa ta la o viata mai buna! Chiar daca pensia si indemnizatia sunt foarte mici, iti pot fi de folos si e dreptul tau sa le primesti - are dreptate Clara. Iti doresc multa sanatate!
Mulțumesc foarte mult de răspunsuri!!! :)
As mai avea încă o rugăminte. Mi-ati putea recomanda, dacă se poate, un centru pt bolnavi psihici și persoane cu retard mintal in care să rămân măcar pt câțiva ani daca nu si pt toata viața? Să fie un centru în care se fac diferite activități, de exemplu lucru manual sau jocuri sau pictura etc. Îmi doresc asta deoarece nu mă inteleg deloc bine cu familia mea, mă critica într-una pt că nu reușesc să fiu un om normal și responsabil și îmi spun mereu că eu sunt o rușine pt familie cu problemele astea și cu faptul că sunt mai mult o legumă(cred ca de la medicație) și nu fac aproape nimic toată ziua.Mi-ar prinde tare bine să fiu în același loc cu persoane ca mine chiar dacă nu voi socializa foarte mult pt ca menționez că am și fobie sociala, am fost o persoană inadaptata de mic copil.
@Naty98
Sunt sigur ca te vei intelege mai bine cu parintii tai odata cu trecerea timpului. Ei vor intelege cum sta treaba, cam asa a fost si la mine la inceput doar ma certam cu parintii, dar au inceput sa ma inteleaga. Inca ceva, eu cand am aflat ca am diagnostic de tulburare psihotica acuta cu simptome de schizofrenie, tine-te bine, era sa cad de pe scaun cu tot cu scaun:)) Eu cred ca iti vor trece gandurile astea pe care le ai acum.
Sunt sigur ca te vei intelege mai bine cu parintii tai odata cu trecerea timpului. Ei vor intelege cum sta treaba, cam asa a fost si la mine la inceput doar ma certam cu parintii, dar au inceput sa ma inteleaga. Inca ceva, eu cand am aflat ca am diagnostic de tulburare psihotica acuta cu simptome de schizofrenie, tine-te bine, era sa cad de pe scaun cu tot cu scaun:)) Eu cred ca iti vor trece gandurile astea pe care le ai acum.
Spune-le parintilor tai ca toti de pe forum care iau antipsihotice se simt asa. Sa aiba ingaduinta cu tine. Fa-ti pensie si indemnizatie ca sa aduci un ban in casa. Vei vedea ca lucrurile se vor schimba. Daca ai internari mergi chiar acum la comisia de
Spune-le parintilor tai ca toti de pe forum care iau antipsihotice se simt asa. Sa aiba ingaduinta cu tine. Fa-ti pensie si indemnizatie ca sa aduci un ban in casa. Vei vedea ca lucrurile se vor schimba. Daca ai internari mergi chiar acum la comisia de indemnizatie si la comisia de pensie si ti se vor face imediat aceste pensii.
Asemenea centre pentru adulti exista in subordinea Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Insa prioritate la internare aici au tinerii care provin din centrele pentru copii cu retard psihomotor sever si alte handicapuri asociate si pentru care nu exista nici o posibilitate de integrare in familie, Si fiindca sunt adulti foarte bolnavi, nu prea poti sa faci socializare asa cum credeti dumneavoastra, Ele sunt aglomerate si foarte putine in tara. Si nu v-ar interna decat in caz exceptional, deoarece aveti familie sau ar trebui sa platiti o contributie financiara care ar depasi posibilitatile dumneavoastra. Daca obtineti certificat de handicap ati putea cere o consiliere la DGASPC din judet pentru normalizarea relatiilor familiale.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri! Am mai cercetat și cred că cel mai bine ar fi să rămân acasă la părinți pentru că nu există astfel de centre(cel puțin aici in România ) așa cum m-am gândit eu. Mama vrea să mă interneze din nou și să-i ceara medicului să-mi schimbe tratamentul pentru ca nu prea sunt dornica de muncă sau de alte activități. Menționez că eu locuiesc cu familia mea la țară unde e mult de lucru dar eu pur și simplu nu am dispoziția necesară pentru a munci. In prezent sunt pe Rispolept Consta 50 mg și mă simt destul de ok doar că uneori sunt cam îngândurata, plâng și vorbesc sau rad singura. Mama ar vrea ca doctorul să-mi prescrie Invega. Mi-ati putea daca va rog spune niște păreri despre medicamentul ăsta? Despre Invega? Din câte știu eu e metabolizant al risperidonei.Mulțumesc mult!
@Naty98
Eu iau Invega pastile de 9mg in prezent si pot sa spun ca ma simt bine. La inceput au fost mici dureri de cap, eram putin mai nervos, cosmaruri etc etc, dar asta a fost doar in prima luna. Acum pot spune ca acest antipsihotic este bun. Am mai intalnit persoane care iau Invega si la fel au spus si ei ca este bun acest antipsihotic.
Eu iau Invega pastile de 9mg in prezent si pot sa spun ca ma simt bine. La inceput au fost mici dureri de cap, eram putin mai nervos, cosmaruri etc etc, dar asta a fost doar in prima luna. Acum pot spune ca acest antipsihotic este bun. Am mai intalnit persoane care iau Invega si la fel au spus si ei ca este bun acest antipsihotic.
Naty98 injectiile cu antipsihotic se dau la cei care nu vor sau uita sa-si ia tratamentul. Daca vrei sa treci pe Invega sa stii ca trebuie sa iei in fiecare zi, dimineata sau seara, dupa cum spune medicul, acest antipsihotic. Nu mai e ca injectia sa o iei la jumatate de luna sau o luna. Invega se ia o singura data pe zi, nu de 2 sau 3 ori. Doar o singura data. Pastilele sunt de forma cilindrica, deci aveti grija sa nu le scapati pe jos (ma refer la toti care intentioneaza sa ia acest antipsihotic) ca se dau de-a dura si puteti sa le pierdeti pe sub mobila.
Naty imi pare rau ca ai tai nu te inteleg. Iti recomand tot ce ti-au recomandat si ceilalti care au scris inaintea mea pe acest subiect. Bafta !
Naty imi pare rau ca ai tai nu te inteleg. Iti recomand tot ce ti-au recomandat si ceilalti care au scris inaintea mea pe acest subiect. Bafta !
@clozapin_
Stiu ca te-ai referit in mod special la mine ca si eu iau Invega cu scapatul pastilelor pe sub mobila. Nu-mi tremura mainile atat de tare :))) Glumeam, o zi buna tuturor :)
Stiu ca te-ai referit in mod special la mine ca si eu iau Invega cu scapatul pastilelor pe sub mobila. Nu-mi tremura mainile atat de tare :))) Glumeam, o zi buna tuturor :)
Problema pensiei de urmas s-a reglementat printr-o lege intrata in vigoare la 1 ianuarie 2018. Copii urmasi cu pensie proprie ( de invaliditate)au drept de optiune intre pensia de invaliditate si cea de urmas.Cei cu problema asta ma puteti contacta si va lamuresc.
A aflat cineva de asa ceva centru pentru persoanele cu probleme?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2baiat de 23 de ani sufera de tulburare psihotica acuta cu simptome de schizoforma
- 5ce trebuie sa stim despre tulburarea pshihotica reziduala?
- 46Stări ciudate pe care, iniţial, le-am catalogat ca posedare
- 10singura...
- 4Rispolept Consta
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 47tulburare psihotica
- 11Tulburarea psihotica acuta
- 10Evolutie episod psihotic acut/tulburare psihotica acuta ?
- 16Cannabis
- 15Vreau sa cumpar tratamentul de pe internet...
- 11Tulburare psihotica acuta
- 11Permis retras medical
- 21Probleme psihice
- 2Tulburare pshiotica scurta!!!
- 4Se transmit episoadele psihotice/tulburarea psihotica la copii?
Mai multe informații despre: tulburarile psihotice tulburarea psihotica acuta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: