Dureri de cap continue - iau depakine, cipralex si leponex

14-01-2022
Johanina
Nu este medic/terapeut
Johanina
De circa doi ani am fost diagnosticata cu o depresie psihotica cu tendinte de schizofrenie. Nu s-a confirmat, pana acum, schizofrenia. Din perspectiva psihiatrica, iau depakine, cipralex si leponex.
In tot acest timp, am dureri atroce de cap, care nu trec sub nicio forma. Durerea se muta in diferite parti ale capului, in unele zile este foarte puternica, insuportabila, imi provoaca si voma. In alte zile, durerea este mai usoara. Ceea ce ma supara este faptul ca nu trece aceasta durere. As vrea sa am si eu o zi fara durere!
Am facut RMN, nu arata decat o sinuzita cronica, dar doctorul ORL-ist spune ca sinuzita nu provoaca dureri zilnice.
Am luat solpedeina, dar nu am curaj sa mai iau si alte medicamente, pentru ca ma sperie efectele secundare. Doctorita care mi-a dat solpadeina mi-a spus ca acest medicament contine tramadol, iar acesta este "drogul" suprem in durere, mai mult decat atat exista doar morfina, care nu se prescrie pe termen lung.
Am facut acupunctura, terapie cranio-sacrala, se mai atenueaza putin durerea, dar a doua zi dimineata este prezenta prompt, cu intensitate diferita. Deja mi-este frica sa incep ziua, pentru ca inseamna o noua zi cu durere!
Daca mai sunt persoane care au dureri zilnice de cap, chiar fara aspecte psihice implicate, imi puteti comunica daca exista un tratament medicamentos?
4 comentarii
1
18-01-2022, ora 00:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Control oftalmologic
2. Control neurologic
3. Cititi efectele secundare ale medicamentelor pe care le luati. Durerea poate fi de acolo. Daca era de la depresie trecea cu tratamentul pentru depresie.
4. Leponexul este un neuroleptic cu efecte secundare mari care se da in schizofrenie, dupa ce ati incercat toate celelalte neuroleptice.
1
20-06-2022, ora 20:33
ramoooo
Nu este medic/terapeut
ramoooo
Bună!
Aş dori sa aflu de la cineva de pe forum, care se pricepe pentru ce tulburare psihica sunt recomandate urmatoarele medicamente:Serlift si timonil
Mulțumesc!
1
20-06-2022, ora 21:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna!
Posibil pentru o depresie/anxietate.
1
27-06-2023, ora 11:01
Lilly of the valley
Nu este medic/terapeut
Lilly of the valley
Bună, Johanina! Eu am dureri de cap non stop, de 2 ani jumătate... Am fost diagnosticată cu New Daily Persistent Headache (găsești și un grup pe Facebook), dar consider că e un diagnostic inutil.
Eu am încercat mai multe medicamente, fără efect, acum nici nu mai încerc pentru că oricum, durerea e acolo, nimic nu o atinge. E important să îți amintești cînd au debutat durerile, le poți lega de un anumit eveniment? La mine, de exemplu, au apărut într-o perioadă cu mult stres, iar cu 3 luni înainte, avusesem o lovitură la mașinuțe, în parcul de distracții. Dar abia ieri am făcut legătura cu această lovitură și vreau să investighez mai mult zona cervicală. Tu cum te mai simți?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.