Materiale Coroane Dentare

07-09-2018
cristian.banciu
Nu este medic/terapeut
cristian.banciu
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In anul 2007 mi-am pus o coroana pe unul dintre molari ( radacina fiind dintele, pe canale un suport din metal + evident coroana).
De vre-o 2-3 luni m-a apucat o durere de cap ( tot in aceeasi parte dar nu cred ca are legatura), mi-am facut programare pentru RMN si cei ce acolo imi spun ca nu imi pot face pana nu le spun din ce material este facuta coroana plus suportul, pentru ca pot fi smulse de aparatul RMN. Unele sunt acceptate iar altele nu.

Acum rugamintea mea este urmatoarea : Se poate ca cei care practicati aceasta meserie in 2007 sa imi spuneti ce metale se foloseau in aceea perioada pentru aceste coroane ( coroana seamana cu un dinte normal dar nu stiu metalul de dedesubt) ? Poate e o intrebare prosteasca si poate unii vor rade insa daca nu aflu nu imi ramane decat sa dau coroana jos ( nici nu stiu daca se poate da) ca sa aflu.

In speranta ca ma puteti ajuta,

Va multumesc foarte mult.

Banciu C.
5 comentarii
1
07-09-2018, ora 20:38
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Este posibil sa aveti o coroana metalo-ceramica.
Metalul folosit este un aliaj de crom- nichel sau crom -cobalt.
0
11-09-2018, ora 08:23
cristian.banciu
Nu este medic/terapeut
cristian.banciu
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Doresc sa va mai intreb un lucru: cand spuneti " metalul folosit este." va referiti doar la coroana sau si la suportul pe care este fixata coroana ? Ca o completare la mesajul initial, coroana, asa cum spuneam, imita un dinte din os doar ca pe langa gingie incepe deja sa se vada putin negru. Nu stiu daca este important dar am crezut de cuviinta sa specific.

Va multumesc anticipat pentru ranspuns,

Banciu C.
1
11-09-2018, ora 09:07
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Suport= pivotul metalic ancorat pe canal?
Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa stiti ca si acest pivot este din acelasi material, crom-cobalt sau crom -nichel.
0
11-09-2018, ora 10:22
cristian.banciu
Nu este medic/terapeut
cristian.banciu
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
0
02-05-2022, ora 19:59
MarcTristan147
Nu este medic/terapeut
MarcTristan147
Nu puteti intreba medicul stomatolog la care v-ati facut coroana? Stiu ca poate e absurd, dar eu de exemplu continui cu acelasi medic de cand ma stiu
----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: