Materiale Coroane Dentare
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In anul 2007 mi-am pus o coroana pe unul dintre molari ( radacina fiind dintele, pe canale un suport din metal + evident coroana).
De vre-o 2-3 luni m-a apucat o durere de cap ( tot in aceeasi parte dar nu cred ca are legatura), mi-am facut programare pentru RMN si cei ce acolo imi spun ca nu imi pot face pana nu le spun din ce material este facuta coroana plus suportul, pentru ca pot fi smulse de aparatul RMN. Unele sunt acceptate iar altele nu.
Acum rugamintea mea este urmatoarea : Se poate ca cei care practicati aceasta meserie in 2007 sa imi spuneti ce metale se foloseau in aceea perioada pentru aceste coroane ( coroana seamana cu un dinte normal dar nu stiu metalul de dedesubt) ? Poate e o intrebare prosteasca si poate unii vor rade insa daca nu aflu nu imi ramane decat sa dau coroana jos ( nici nu stiu daca se poate da) ca sa aflu.
In speranta ca ma puteti ajuta,
Va multumesc foarte mult.
Banciu C.
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In anul 2007 mi-am pus o coroana pe unul dintre molari ( radacina fiind dintele, pe canale un suport din metal + evident coroana).
De vre-o 2-3 luni m-a apucat o durere de cap ( tot in aceeasi parte dar nu cred ca are legatura), mi-am facut programare pentru RMN si cei ce acolo imi spun ca nu imi pot face pana nu le spun din ce material este facuta coroana plus suportul, pentru ca pot fi smulse de aparatul RMN. Unele sunt acceptate iar altele nu.
Acum rugamintea mea este urmatoarea : Se poate ca cei care practicati aceasta meserie in 2007 sa imi spuneti ce metale se foloseau in aceea perioada pentru aceste coroane ( coroana seamana cu un dinte normal dar nu stiu metalul de dedesubt) ? Poate e o intrebare prosteasca si poate unii vor rade insa daca nu aflu nu imi ramane decat sa dau coroana jos ( nici nu stiu daca se poate da) ca sa aflu.
In speranta ca ma puteti ajuta,
Va multumesc foarte mult.
Banciu C.
5 comentarii
Buna seara,
Este posibil sa aveti o coroana metalo-ceramica.
Metalul folosit este un aliaj de crom- nichel sau crom -cobalt.
Este posibil sa aveti o coroana metalo-ceramica.
Metalul folosit este un aliaj de crom- nichel sau crom -cobalt.
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Doresc sa va mai intreb un lucru: cand spuneti " metalul folosit este." va referiti doar la coroana sau si la suportul pe care este fixata coroana ? Ca o completare la mesajul initial, coroana, asa cum spuneam, imita un dinte din os doar ca pe langa gingie incepe deja sa se vada putin negru. Nu stiu daca este important dar am crezut de cuviinta sa specific.
Va multumesc anticipat pentru ranspuns,
Banciu C.
Doresc sa va mai intreb un lucru: cand spuneti " metalul folosit este." va referiti doar la coroana sau si la suportul pe care este fixata coroana ? Ca o completare la mesajul initial, coroana, asa cum spuneam, imita un dinte din os doar ca pe langa gingie incepe deja sa se vada putin negru. Nu stiu daca este important dar am crezut de cuviinta sa specific.
Va multumesc anticipat pentru ranspuns,
Banciu C.
Buna dimineata,
Suport= pivotul metalic ancorat pe canal?
Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa stiti ca si acest pivot este din acelasi material, crom-cobalt sau crom -nichel.
Suport= pivotul metalic ancorat pe canal?
Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa stiti ca si acest pivot este din acelasi material, crom-cobalt sau crom -nichel.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Nu puteti intreba medicul stomatolog la care v-ati facut coroana? Stiu ca poate e absurd, dar eu de exemplu continui cu acelasi medic de cand ma stiu
----------*
(*modificat de admin)
----------*
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere dinti la cald si rece
- 36coroana de portelan
- 6coroana metal+acrilat
- 50Coroana dentara desprinsa!
- 1Problema fisurare dinte, coroana
- 5Durere masea, granulom? Coronita?
- 3Recomandare si pret coroana dinti frontali
- 3coroane dentare
- 7Puroi la incisiv
- 7Coroana pe un sg dinte
- 1Pentru punere coroana dentara este necesar scoatere nervi la dintii sanatosi.
- 4Posibila infecție la măsea pusa
- 1Imbracare dinte cu coronita
- 3Coroana dentara - ma doare cand mestec alimente dure
- 3Culoare coroane dentare A1 sau A2
- 2Coroane dentare?
- 1Coroana dentara - mi-e frica ca iar o sa se inflameze cand se pune următoru pivot
- 2Intoleranța coroană dentară?
- 2Dinte polizat, fara smalt, descoperit
Mai multe informații despre: coroana dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: