Coroane dentare zirconiu

04-04-2024
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Buna. de putin timp mi am facut dantura cu coaroane zirconiu in Turcia. am ramas surpinsa placut de toata procedura deacolo. din momentul in care mi sa cimentat zirconiul am ramas mereu cu gandul ca daca se vor desprinde deja ma face pe psihic. nu am dureri gingia este ok. simt la dintii din fata la rece o sensimilitate. mi sa spus ca este normal pr ca eate pus totul de cateva zile. am tot incercat sa imi ating dintii ii simt puternici la atingere dar cei din fata nu la fel de putwenixi nu vad aa se miste
exista poaibilitatea sa mi se desprinda sau totul este doar in capul meu ?
3 comentarii
0
05-04-2024, ora 13:27
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este absolut normal să ai îngrijorări după efectuarea unui tratament dentar major, cum ar fi aplicarea de coroane din zirconiu. Sensibilitatea pe care o simți la rece la nivelul dinților din față poate fi, într-adevăr, un efect secundar temporar, în special imediat după aplicarea coroanelor. Țesuturile dentare și gingiile pot necesita un timp de adaptare la noua structură.

Coroanele din zirconiu sunt renumite pentru rezistența și durabilitatea lor, așadar dacă au fost aplicate corect, riscul de desprindere ar trebui să fie minim. Cu toate acestea, iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

1. Adaptarea: Este posibil să dureze câteva zile sau chiar săptămâni până când te vei simți complet confortabil cu noile coroane. Sensibilitatea la temperaturi extreme ar trebui să scadă treptat.

2. Îngrijirea adecvată: Menținerea unei bune igiene orale și urmarea instrucțiunilor de îngrijire oferite de medicul tău dentar sunt esențiale pentru longevitatea coroanelor.

3. Observație: Deși este normal să simți o diferență la atingere între dinții cu coroane și ceilalți, dacă observi mobilitate sau dacă sensibilitatea persistă sau se înrăutățește, este important să consulți medicul dentar.

4. Consultații regulate: Programarea unor consultații de urmărire va ajuta la monitorizarea stării coroanelor și a sănătății dentare în general.

În majoritatea cazurilor, sentimentul că ceva nu este în regulă este mai mult o chestiune de adaptare și nu indică neapărat o problemă medicală. Totuși, dacă ai îndoieli sau dacă simți disconfort continuu, nu ezita să te întorci la medicul tău dentar pentru o evaluare. Ei pot verifica integritatea coroanelor și se pot asigura că totul este în ordine. Înțelegerea îngrijorărilor tale și abordarea lor în mod proactiv este cel mai bun pas către menținerea sănătății dentare și a liniștii tale psihice.
0
05-04-2024, ora 14:55
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
va multumesc mult pt raspunsul dvs. azi am 7 zile de cand mi sa facut lucrarea. mi sa recomandat dupa 2 luni sa fac o radiografie dentara si sa o trimit pt evaluare. sper ca starile pe care le am sa treaca treptat la nivel psihic. este totul nou pt mine. dureri nu am delloc, invat inca sa mestec :) dar sper ca totul sa fie in regula. sensibilitatea o simt doar la livhide reci gen frigider. am sa le evit o perioada.
0
08-04-2024, ora 09:58
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

din descrierile dvs pare sa fie o usoara tensiune in acele coroane. Dezavantajul realizarii unor lucrari dentare in alta tara este ca nu puteti merge usor la verificari, retusuri sau eventuale tratamente ulterioare necesare.

Pentru o evaluare corecta este nevoie sa mergeti sa va consulte fizic un medic dentist.

Toate cele bune,
Dr Maier Marius - doctor-medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: