Despre latimea coroanelor pe implant dentar

21-05-2024
scatalin
Nu este medic/terapeut
scatalin
Buna ziua.
Pe partea dreapta pe mandibula nu mai am masele deloc. Mi-ar trebui puse pe 2 implanturi 4 coroane ceramice total fizionomice pe implant in locul unui premolar si 3 molari. Intrebarea mea este daca aceste coroane de pe mandibula puse pe implanturi vor avea aceeasi latime de masticatie cu maselele corespondente de pe maxilar sau vor fi mai mici. Si daca vor fi mai mici cu cat – procentual vorbind.
Multumesc.
1 comentarii
0
21-05-2024, ora 21:16
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

Lucrările pe implant urmăresc să imite, pe cât posibil, aceleași caracteristici ca ale dinților naturali. Ele sunt gândite și confecționate astfel încât să puteți mesteca eficient, deci dimensiunile dinților artificiali vor fi foarte asemănătoare cu ale dinților naturali.

Legat de cele menționate aș avea 2 precizări de făcut:

1. Ați menționat că lucrarea va înlocui un premolar și 3 molari, ceea ce înseamnă că va înlocui și molarul de minte. Molarul de minte este un dinte „în plus” ineficient și foarte rar folosit. Aș recomanda scurtarea lucrării pentru a înlocui, pe lângă premolar, maxim 2 molari sau chiar un singur molar.

2. Ați spus că lucrarea va fi confecționată din ceramică pentru a face dinți fizionomici. Premolarii și molarii, în special cei mandibulari sunt foarte puțin vizibili, iar forțele la care sunt supuși în timpul mestecatului sunt semnificative. Aș recomanda alegerea unor materiale mai dure și mai rezistente pentru o astfel de lucrare, precum combinația dintre metal și ceramică sau zirconiul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: