Luna trecuta am facut soc anafilactic si nu scap de anumite simptom nici acum.
Buna ziua. Luna trecuta am facut un soc anafilactic de la Amoxiclav. Am ajuns la spital mi-au facut tratamentul care trebuia si mi-am revenit. Dupa doua saptamani am fost la stomatologie si dupa ce mi-a facut anestezia locala, mi-au revenit simptomele, dar fara alergie propriu zisa. Am rezistat totusi acolo cat timp a lucrat doctorul, cu toate ca l-am bagat putin in sperieti. Problema este ca de atunci, am ramas cu o teama ca nu cumva sa se repete aceasta stare. De obicei se intampla asta dupa ce mananc cate ceva. Imi vin in minte numai intrebari de genul: "Oare o sa patesc ceva ?" si de multe ori patesc. Adica ma apuca o stare de lesin, sperietura, arsura (intepaturi) in gura. Aproape aceleasi senzatii pe care le-am avut atunci. Cu greu ma stapanesc. Ieri de exemplu am mancat ceva si parca simteam ca era gata gata sa lesin. Mi-am revenit cat de cat, dar am ramas cu starea aceea de stres (anxietate, cred eu). Vreau sa stiu daca am devenit alergic si la altceva si de aceea am aceste simptome sau am probleme psihice ? Mentionez ca sunt hipertensiv, dar tin tensiunea sub control cu medicatie, insa ieri toata ziua aproape am avut intre 20 cu 12 si 17 cu 10, cu toata medicatia recomandata. Va multumesc.
7 comentarii
Buna ziua, sunteti de fel o persoana mai tematoare, care se ingrijoreaza repede?
In urma experientei traumatice cu socul anafilactic ati dezvoltat o tulburare anxioasa cu atacuri de panica. Va sugerez sa consultati un psihoterapeut sau un psihiatru
Va multumesc pentru raspunsuri. Domnule Doctor Pescaru, sunt o persoana tematoare dupa o experienta traumatica pentru mine, adica am vazut o ruda murind cu tot ceea ce inseamna asta si de atunci am ramas cu teama. Bineinteles ca in trecut am mai avut si eu o experienta, in afara de aceasta cu socul, in care era sa mor, doctorul spunandu-mi ca am ajuns in "al doisprezecelea ceas". Din fericire atunci am scapat. Vreau sa va mai spun ca m-am trezit a doua zi dupa ce v-am scris, tot cu acea senzatie de teama, dar fara sa ma fi gandit la ceva. Deocamdata incerc sa ma stapanesc, sa imi spun ca nu se va intampla nimic, pentru ca senzatii tot imi mai vin. O sa urmez recomandarile. Va multumesc. Acum sa vad cum fac.
Test Anxietate pe net orientativ.
Daca simptomele depasesc 14 zile si testul iese pozitiv va prezentati la psihiatru, psiholog.
Daca simptomele depasesc 14 zile si testul iese pozitiv va prezentati la psihiatru, psiholog.
Tantrance, este destul de clar ca experientele pe care le-ati trait v-au influentat. Ar fi recomandabil sa vorbiti cu un psihoterapeut pentru a intelege atat ce au "activat" in Dumneavoastra acele situatii si pentru a descoperi solutii de abordare a lor.
Structurile de personalitate mai tematoare sunt in general predispuse tulburarilor de anxietate (cu sau fara atacuri de panica).
Un psiholog psihoterapeut cu experienta va evalua situatia si va decide daca este cazul sa va recomande unui coleg psihiatru si pentru tratament medicamentos.
In orice caz, incercati sa luati lucrurile mai usor caci ele sunt rezolvabile. Este important insa sa va ocupati de ele ca sa nu degenereze in situatii mai complicate.
Succes si incredere!
Structurile de personalitate mai tematoare sunt in general predispuse tulburarilor de anxietate (cu sau fara atacuri de panica).
Un psiholog psihoterapeut cu experienta va evalua situatia si va decide daca este cazul sa va recomande unui coleg psihiatru si pentru tratament medicamentos.
In orice caz, incercati sa luati lucrurile mai usor caci ele sunt rezolvabile. Este important insa sa va ocupati de ele ca sa nu degenereze in situatii mai complicate.
Succes si incredere!
As dori sa va mai intreb daca senzatia aceea de intepaturi in gura (ca si cum as fi avut un fel de acid) este specifica atacului de panica sau socului anafilactic. Pentru ca am avut aceeasi senzatie si atunci si acum. Astazi am avut-o din nou cand eram in drum spre serviciu. Nu pot sa zic ca m-am gandit neaparat ca o sa patesc ceva, dar pur si simplu am simtit senzatia si mi-a trecut. Senzatia de emotie cand ma trezesc tot nu vrea sa-mi treaca. Mai iau dimineata cate o pastila de Medazepam, ca imi daduse doctorul de la urgente a doua zi, pentru ca facusem distonie neurovegetativa (cel putin asa mi-a zis el) si nu-mi trecea senzatia de rau. Seara sunt bine. Cum sa va spun, am ajuns sa ma lupt cu mine insumi.
Nu puteti dv sa tineti in frau chimia neurotransmitatorilor. Mergeti la psiholog si psihiatru.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ameteala, obosela, panica
- 45acum 2 luni am suferit un atac de panica
- 5ma confrunt de ceva timp cu o anxietete.. cum scap?
- 3greata, vertij, panica, puls accentuat.
- 9mi-e frica...:((( panica, anxietate
- 10Nu pot dormi noaptea
- 0Posibila depresie? Sau atac de panica?
- 3Panica in timpul sexului
- 8cum sa scap de frica, anxietate?
- 3Atac de panica
- 0Coaxil, dureri in piept
- 5Anxietate si depersonalizare / derealizare
- 1atac de panica
- 5anxietate, atac de panica, depresie?
- 1Rau de miscare sau anxietate???
- 8Atac de panica probleme cu inima sau plamanii ?
- 7Panică și anxietate, ajutor de la stat
- 14TOC/Anxietate
- 3Atacuri de panica, oboseală cronică, mișcări involuntare ale capului și corpului, tremur
- 2Părere? tensiune crescută, stare de agitație și neliniște, tensiune musculară, cam 15 min
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Socul anafilactic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: