Agorafobie
Bine v-am gasit. De aproximativ 3 ani ma confrunt cu următoarele probleme: teama de a ieși din casa, anxietate, atacuri de panica. Atâta timp cât ma aflu in casa ma simt in siguranța. Exista remedii?
2 comentarii
Aatacul de panica reprezinta o tulburare de anxietate, in care persoana poate trai brusc niste stari de frica foarte intense insotite de palpitatii, senzatie de lipsa de aer, senzatie de ameteala, valuri de caldura sau de frig, senzatie de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc) si agorafobie (teama de a iesi din casa, de a merge cu mijloacele de transport in comun, frica de a fi singur, teama de a nu primi la timp ajutor in caz ca aveti nevoie). Cred ca va ingrijoreaza si deranjeaza aceste simptome. Sunt, intr-adevar, probleme invalidante care va pot afecta stima de sine si functionalitatea.
Atacul de panica cu agorafobie poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxioasa (obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul etc).
In sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala veti invata cum sa nu va mai incarcati cu stres in exces, cum sa va corectati stilul de gandire anxiogen, cum sa dobanditi un mai bun autocontrol asupra starilor psihice, sa va calmati, sa dobanditi sentimente precum: independenta, siguranta, incredere si forta in propria persoana etc.
Atacul de panica cu agorafobie poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxioasa (obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul etc).
In sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala veti invata cum sa nu va mai incarcati cu stres in exces, cum sa va corectati stilul de gandire anxiogen, cum sa dobanditi un mai bun autocontrol asupra starilor psihice, sa va calmati, sa dobanditi sentimente precum: independenta, siguranta, incredere si forta in propria persoana etc.
Consult psihiatric si sedinte de psihoterapie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9anxietatea...boala sufletului sau a creierului
- 10Agorafobie - detalii :>
- 95vindecare depresie, anxietate, atacuri de panica
- 51Ce este anxietatea?
- 4ipohondru sau anxietate
- 1Este vreo difereranta intre disfunctie vegetativa si tulburare de anxietate generalizata?
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 8Medicament impotriva stresului si anxietatii
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 3Anxietate sau schizofrenie?
- 8Anxietate dupa consumul de marijuana?
- 2panica cu agorafobie
- 255Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?
- 93Anxietate si depresie, ce ma fac?
- 4Transpiratie excesiva
- 4Anxietate, atacuri de panica
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 5Anxietatea de 2 ani
- 4Anxietate si tremur / senzatie de slabiciune
- 7Tratament homeopat anxietate sociala?
Mai multe informații despre: Anxietatea Agorafobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: