cu ce sa inlocuiesc xanaxul? | Forumul Medical ROmedic

cu ce sa inlocuiesc xanaxul?

06-11-2011
DREMA
Nu este medic/terapeut
DREMA
Am 43 de ani, sunt profesor, si iau xanax de ceva vreme(a se citi aprox. 3 ani) datorita atacurilor de panica, anxietate...De vreo saptamana, insa mi se pare ca nu isi mai face efectul, am un nod in gat aproape in permanenta!Cu ce poate fi inlocuit fara probleme?Mentionez ca nu imi dadea somnolenta, ceea ce e important si ca am inceput sa reiau si seroxat, prescris de medic acum vreo 2 ani, cand de la stres dezvoltasem si agorafobie!Multumesc anticipat!
12 comentarii
0
06-11-2011, ora 17:26
Eu 2011
Nu este medic/terapeut
Eu 2011
Buna.parerea mea e sa incercati sa finalizati cu antidepresivele.Faceti o cura de vitamine B complex si consumati 2l apa zilnic, sport.Fier, potasiu, omega, zink foarte important.in prima luna e greu, dar eu zic ca mai bine o luna grea decat o viata fara simtire.va doresc din suflet sa reusiti cum am reusit si eu.va strang pumnii.
0
06-11-2011, ora 18:53
gh_popescu
Nu este medic/terapeut
gh_popescu
buna. apa chioara si vitaminele pentru cei ce sufera ca dvs. este buna pentru cei care dau sfaturi si nu au suferit de anxietate, distonie sau alte tulburari fuctionale pe sistem nervos. din experienta va expun ca in loc de xanax am folosit cu rezultate bune diazepam ( concentratia o stabiliti dvs. in functie de cum va simtiti ) - un miorelaxant. necazul este ca da dependenta, dar eu prefer dependenta in locul simptomelor de distonie neurovegetativa. luati-o ca o prezentare a cum am rezolvat eu o problema medicala care, unora, li se pare minora si dau sfaturi de fel si chip. si vitaminele din gama b ( b1;b6;b12;) vit. C si folcisteina, injectabile, in sedinte de 10 sau 20, in special primavara si toamna ( la schimbare de anotimp). cu respect.
0
06-11-2011, ora 19:11
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Incearca si ANXIAR, tot o benzodeazepina.Se vorbeste ca da mai greu dependenta.
Sanatate multa
0
08-11-2011, ora 10:24
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
@ DREMA Ceea ce va recomand eu e sa consultati din nou medicul psihiatru si sa stabiliti cu el tratamentul medicamentos pe care sa il luati. Cred ca aceste medicamente au si efecte severe care nu trebuie neglijate si nu sunt niste aspirine care sa poata fi luate dupa ureche.

In ceea ce priveste atacurile de panica este adevarat ca nu ai cum sa scapi cu adevarat de ele doar cu medicamente. Eu una nu am vazut in toti anii de cand lucrez (peste 7 ani) ca psihoterapeut sa dispara doar cu pastile. Chiar daca o perioada nu mai sunt prezente ele tind sa revina pentru ca atata timp cat nu este rezolvata cauza ele isi vor face treaba. Este alegerea dvs daca doriti sa traiti cu atacuri de panica toata viata sau daca doriti sa scapati.
0
08-11-2011, ora 12:19
DREMA
Nu este medic/terapeut
DREMA
multumesc mult pentru sfaturi!
0
29-11-2011, ora 23:41
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Am facut tratament cu Calmepam 2 ani pt anxietate cu atacuri de panica si agorafobie, diagnostic pus de endocrinolog...Sunt 3 ani de cand nu mai iau medicamentul si sunt bine.Nu a fost usor.cel mai greu mi-a fost sa scap de calmepam...da dependenta.deci.pot spune ca am scapat de acele stari doar cu un medicament(calmepam) si vitamine, sucuri naturale, alimentatie sanatoasa, somn 7-8 ore pe noapte si gandire pozitiva.As vrea sa adaug ca in timpul tratamentului atacurile de panica s-au rarit, nu au disparut dar nu mai erau la fel ca inainte cand ajungeam la urgente.n-am spus cum ajuns sa fac atacuri de panica dar zic acum...somn 4-5 ore pe noapte...tigari, cafele, toate grijile in carca mea, un barbat dificil, copil in liceu.parinti cu probleme de sanatate, decese in familie...multa sanatate tuturor!
0
25-09-2012, ora 15:14
gh_popescu
Nu este medic/terapeut
gh_popescu
atentie dragi forumisti : eu nu vorbesc din interes ca altii ( psihologi sau psihiatri ) ci incerc sa va transmit ce simte pielea celui ce are, de exemplu fibrilatie atriala combinata cu distonie neurovegetativa. simte toate bataile inimii, toate bataile dereglate, toate distantele in frecventa dintre batai, si asteapta ( sau crede ) ca oricand aparatul cardio numit inima sa se opreasca. si cum sa nu-i fie frica, cum sa nu incerce sa foloseasca un medicament care sa amelioreze, sau sa neutralizeze fibrilatia si alt medicament care sa faca sa nu mai simta bataile inimii. se spune ca medicamentele dau dependenta, asa este dar iti si fac viata usoara, " traibila ". doamna dr. psih. Roxana Olaru doarme linistita dupa ce i-a dat niste sfaturi, inutile de cele mai multe ori, si cu buzunarul plin de 70 de lei, plus inca 70 pe care pacientul ii va plati peste 30 de zile ( cand este chemat la control ) in timp ce distinsa bolnava Drema se perpeleste in pat, cu insomnii, cu batai de inima pe care le simte in tot pieptul, cu ritm neregulat.si ce daca foloseste un medicament care da dependenta, doamna psiholog ? rezolva problema mangaierile dvs. si sfaturile de cum sa reactionezi cand ai crize, de genul : " eu sunt sanatos, inima mea trebuie sa bata normal etc... ). sau medicamente de genul a : Haloperidol ( este folosit în tulburări însoÅ£ite de agitaÅ£ie psihomotorie: manie, demenţă, oligofrenie, psihopatie, schizofrenie acută ÅŸi cronică, alcoolism.) ; Mirzaten® ( 30 mg, 45 mg - Indicatii : Mirzaten apartine unui grup de medicamente numit antidepresive, utilizate pentru tratamentul depresiei), sau Bilobil capsule ( Indicatii: Bilobil capsule este utilizat de pacientii varstnici pentru tratarea tulburarilor fluxului sanguine si ale capacitatii mentale ).
cum vi se pare ? E bine doamna psiholog ? asta e tratamentul pe care dna. dct. Victoria Irimia din Pitesti mi la prescris la descierile mele de distonie neurovegetativa. ori, eu nu eram nici maniac, nici dement, nici oligofren,
nici nu aveam probleme de capacitate mintala ! Eu zic ca problema descrisa de DREMA este de competenta unui medic " internist ". stiu ca "banii Dremei sunt buni si psihologilor " dar leacurile lor te duc cu picioarele in fata altarului, nu te vindeca !! Parerea mea ! as vrea sa mai aud comentarii.
0
29-09-2012, ora 20:21
myre2007trc
Nu este medic/terapeut
myre2007trc
Cu tot respectul, dle popescu am sa va contrazic!!!! Am suferit de atacuri de panica, anxietate generalizata, depresie etc etc... timp de 3 ani si nu am dorit sa devin o dependenta de medicamente, ca atare am apelat la metode psihologice, terapii naturiste si au dat roade, pot spune ca sunt pe ultima suta de metri inspre vindecare. Medicamentele nu-ti pot schimba gandirea ci doar iti inhiba anumiti neurotransmitatori, iar cand lasi pastilele, atacurile vin iar! Sanatate tuturor!!!
0
14-02-2014, ora 19:07
gh_popescu
Nu este medic/terapeut
gh_popescu
Felicitari pentru realizari. Dvs. insa spuneti ca sunteti pe ultima suta, deci sunteti aproape vindecata. Eu ma rog acum cand scriu sa fiti vindecata, TOTAL. Eu, nu stiu cati ani aveti dvs., caci eu, am avut Distonie de la 26 la 33 de ani, dupa care a disparut, brusc, dar in urma unui tratament pentru " nevroza cardiaca ". Credeti dvs. ca boala a " reaparut " la fel de brusc la 55 de ani, si nu singura ci insotita de o Fibrilatie Atriala. Acum am 61, deci de 6 ani, le tratez cum " pot " altfel viata imi este un calvar. Repet, pentru medic suntem " o masa inepta de bolnavi " - buni de plata. Credeti ca ne simt lipsa si ne suna daca nu ne mai prezentam la controalele periodice, sau " sedinte de terapie " cum le zic ei. Va doresc multa sanatate si " sa fie adevarat faptul ca ma poti contrazice ". De-a domnul sa nu mai aveti nevoie de medicamente in vecii vecilor, si sa traiti 100 de ani - fara consultatii !!
0
14-02-2014, ora 23:44
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
5htp rodiolin eu de astea folosesc. doar naturiste
0
15-03-2014, ora 11:24
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Raspuns: cu PSIHOTERAPIE.

psih. Ana Badita
0
15-04-2014, ora 14:28
onnana
Nu este medic/terapeut
onnana
Parerea mea este ca sa nu cumva sa luati anxiar pt ca din ceea cunosc eu, creaza dependenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul