Intrebare legata de schizofrenie
Cum se pune acest diagnostic. Daca am fost pe tratament 1 an de zile iar dupa 6 luni reinternat din nou inseamna ca am schizofrenie sau se mai poate sa scap?Exista oameni care se vindeca complect le dispar simptomele isi pot mari capacitatea de concentrare si atentie
1 comentarii
In urma unei evaluari psihiatrice vi se stabileste diagnosticul (exista 5 subtipuri de schizofrenie - uitati-va pe fisele dvs.). Schizofrenia nu se vindeca total. Persoane care sufera de schizofrenie trebuie sa urmeze constant tratament, sa mearga periodic la psihiatru pentru a fi monitorizate, altfel exista riscul recaderilor, a unor noi episoade. Schemele de tratament tin sub control afectiunea si ajuta la o mai buna functionare (capacitatea de concentrare, atentie etc).
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cunoasteti un medicament?
- 4schizofrenie - masura internarii medicale
- 18Ar putea suferi, pe viitor de cancer la ficat?
- 7oare m-am vindecat de schizofrenie sau apare iarasi la inaintare in varsta?
- 8personalitate borderline
- 4Clinici, speciale de psihiatrie
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 27Camine pt persoane cu schizofrenie
- 6dementa sau schizofrenie?
- 3incadrare handicap schizofrenie scor gafs 24
- 36Debut de schizofrenie?
- 23Schizofrenie - diagnostic gresit?
- 22Pensionare pe caz de boala.
- 2E adevarat?
- 128Pentru schizofrenici - Grup de suport
- 2Sufăr de schizofrenie de peste 10 ani și as dori sa ajut cu experientele mele
- 32Vreau sa fiu asistenta medicala. Sufar de schizofrenie, ma tratez.
- 2Pensie - În schizofrenie se poate lua cu însoțitor?
- 0Betaina
- 8Pot face voluntariat? Sunt bolnav de schizofrenie
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: