oare m-am vindecat de schizofrenie sau apare iarasi la inaintare in varsta?

24-01-2008
tulceanu
Nu este medic/terapeut
tulceanu
am 35 de ani. sunt casatorit si am un copil. sunt diagnosticat cu schizofrenie dupa 3 episoade psihice. m-am tratat cu zyprexa si acum sunt bine. ma simt normal ca inaintea aparitiei bolii. de 2 ani nu mai iau nici un tratament si nu am mai avut crize. oare am scapat de boala sau o sa revina la inaintare in varsta? tuturor cu acesta boala le recomand medicii de la spitalul militar central bucuresti.
7 comentarii
1
25-01-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Domnule Tulceanu, nu va ganditi ca va va reveni boala. Am citit pe siteuri specializate pe acest domeniu, adica pe schizofrenie ca exista oameni care au la un moment dat un fenomen psihotic, dupa care le trece si sunt vindecati pentru toata viata.
Feriti-va totusi de stress si de socuri, de oboseala prea mare si orice ar solicita organismul prea mult.
Si eu am o forma de schizofrenie, am 31 de ani, nu mai am nici eu fenomene psihotice, tot cu Zyprexa ma tratez, dar eu sunt mai sensibila, imi e rau cand se schimba vremea, cand obosesc, cand ma supar. Raul este fizic, ca o gadilatura prin nervi, sunt insa lucida, constienta de tot ce mi se intampla, atat ca nu ma simt in stare sa lucrez la serviciu.
Fiti optimist, este prefect daca va simtiti bine, v-am spus, cred ca faceti parte din cazurile care s-au vindecat total, mai am si o prietena care a avut la un moment dat halucinatii vizuale si auditive, s-a tratat tot cu zyprexa timp de 4 ani, iar acum lucreaza si se simte bine.
Multa sanatate!
1
26-01-2008, ora 00:00
tulceanu
Nu este medic/terapeut
tulceanu
va multumesc doamna MIU ANASTASIA pentru incurajare. va urez sanatate.
1
26-01-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Asemenea, nu trebuie sa ne lasam descurajati pentru ca mare este Dumnezeu!
1
26-01-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Mare atentie!
Daca esti diagnosticat de schizofrenie si diagnosticul este pus de un medic competent, problema sta in felul urmator: Boala nu se vindeca niciodata, se trateaza doar.
Din ce am citit eu regula este urmatoarea: dupa primul episod psihotic tratamentul cu Zyprexa trebuie luat 1 an de zile, dupa al ii-lea episod psihotic-intre 3-5 ani, iar dupa al III-lea episod psihotic: toata viata! In optimismul tau, care este de fapt benefic mai ales in asemenea situatii: nu intrerupe legatura cu medicul!
3
27-01-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sigur ca este bine de mers la control periodic sau in cazul in care vi se pare ca aveti probleme, dar eu am citit ca sunt oameni care au un episod psihotic singular, apoi nu mai au nimic toata viata decat o usoara sensibilitate.
E usor sa descurajezi un om, sa ii spui ca nu se mai vindeca niciodata.
Eu am boala aceasta, imi este uneori greu, uneori la nervi si eu zic ca nu ma mai vindec, dar am si ani mai buni, cand boala este in remisie aproape totala.
Oamenii nu seamana, cunosc o prietena care a avut un episod cu halucinatii si vizuale si auditive dar de patru ani, dupa tratament nu mai prezinta nici un fenomen psihotic, lucreaza in Germania si se simte foarte bine.
Concluzia este ca la Dumnezeu se poate orice, aveti incredere in El.
1
17-02-2008, ora 00:00
Aam
Nu este medic/terapeut
Aam
spuneti-mi va rog la ce medici ati apelat. e urgent!
Am adaugat povestea mea:

Buna.
Sunt intr-o situatie foarte grea si am nevoie de ajutorul vostru.
Tatal meu sufera de mai bine de 15 ani de schizofrenie. De cativa ani refuza sa faca orice fel de tratament, ultimele spitalizari le-a avut pentru ca am apelat la politie si la salvare. Situatia materiala a familiei este precara, nu am avut niciodata bani sa il trimitem la vreun doctor renumit, sau sa plecam din oras cu el (locuieste in braila).
De 3 ani locuieste singur intr-o garsoniera, si pana acum 2 zile nu am avut nici o problema cu el. Acum 2 zile a amenintat 2 vecine cu un cutit - a avut motiv (i se pusese sigiliu la gaz pentru ca nu a raspuns la usa pt verificarea de 2 ani). Este prima data cand este agresiv cu ceilalti, pana acum era agresiv numai cu mama mea.
Vecinii ameninta ca vor sa il dea afara din bloc, eu ca singura solutie vad internarea. As vrea daca se poate sa imi recomandati un sanatoriu bun - nu din acela unde sunt legati, se bat intre ei, stau in propriile fecale si nu au ce manca.
Am cautat pe internet, dar nu gasesc nimic. Exista la noi in tara un sanatoriu unde sa stea cateva luni, sa urmeze un tratament? Pot plati maxim 10 milioane pe luna pentru internare.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns/sfat - se poate intampla ceva grav oricand. Daca il internez la spital in braila, poate pleca oricand de acolo - a facut asta de nenumarate ori. Iar daca pleaca din spital, atunci sigur va face ceva rau - pentru ca nu accepta ideea de a fi inchis sau de a fi dus la doctor. El nu constientizeaza ca este bolnav - crede despre ceilalti ca sunt bolnavi si ca nu vad adevarul.

Multumesc mult!
1
11-09-2020, ora 16:24
Florin97
Nu este medic/terapeut
Florin97
Ce simptome ati avut?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •