Pot face voluntariat? Sunt bolnav de schizofrenie
Eu sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida cam de vreo 10 ani, imi iau tratamentul zilnic, sunt pensionat medical si primesc si indemnizatie de handicap. Din cate am citit, trebuie facut un contract de voluntariat, nu stiu daca trebuie recomandare sau ceva asemanator. As vrea sa fac voluntariat undeva in domeniul curateniei vreo 2 zile pe saptamana, cateva ore la o firma de salubritate sau in alta parte. Nu imi trebuie bani, am un venit, doar ca as vrea sa fac ceva pentru mine si pentru comunitatea in care traiesc ma refer la nivel local, doar nu plec in Africa acuma. Stie cineva sa-mi dea mai multe detalii daca pot face o activitate de voluntariat?
8 comentarii
Bună, da, cred că poți face voluntariat, de ce nu? Zi frumoasă!
Luati legatura cu Fundatia Estuar si intrebati acolo.
Încercați și la Asociația Pastel, care am văzut că primește înscrieri pentru voluntariat.
DATELE DE CONTACT ALE ASOCIATIEI SUNT:
Adresa
Str. Ardeleni, nr. 33, Sector 2, Bucuresti
Telefon
021.335.84.45
Email
contact@asociatiapastel.ro
DATELE DE CONTACT ALE ASOCIATIEI SUNT:
Adresa
Str. Ardeleni, nr. 33, Sector 2, Bucuresti
Telefon
021.335.84.45
contact@asociatiapastel.ro
Vă mulțumesc pentru răspunsuri si informații. Acum doar incerc să culeg detalii despre posibilitatea de a face voluntariat eu fiind bolnav de schizofrenie paranoidă. Am tot căutat pe net diferite asociații si organizații non profit însă pe multe siteuri se caută voluntari pentru copii, bătrâni sau în spitale și nu cred că pot sa fac eu asta. În schimb am găsit locuri la o firma de salubritate la maturat pe străzi o ora sau doua. Mie imi place sa fiu mai solitar, asa sunt eu de cand eram mic. Rămâne să întreb dacă ma acceptă sau nu eu perioada asta am de făcut si alte mici chestii. Acuma toată lumea merge la școală, la serviciu iar eu bat pasul pe loc stand ca un pustnic în casă. De acee m-am decis să încerc sa fac ceva util pentru comunitatea in care locuiesc. Sunt curios daca alte persoane cu afecțiuni psihice au făcut voluntariat în diferite domenii? Știm cu toții că și donarea de bani este tot o faptă bună pentru cei nevoiași. Voi reveni pe acest subiect daca voi fi acceptat si dacă voi putea face față.
E bine ca vrei sa faci voluntariat, iulis. Asta arata ca esti un om responsabil si ca vrei sa faci bine. Si ca esti un om bun la suflet. Sunt multe domeniile in care poti face voluntariat, nu neaparat la spatii verzi ca maturator. Si intr-o companie sau multinationala. Nu stiu sa zic mai mult dar cred ca daca faci research pe google o sa gasesti informatii foarte multe, mult mai multe decat ce gasesti aici pe forum.
Multumesc pentru comentariul tau @clozapin. Nu am mari asteptari din treaba asta cu voluntariAtul, sincer nici nu ma gandesc la multinationale. Incerc si eu sa fac ceea ce pot, ceva usor ca daca ma copleseste stresul iar fac nebunii si nu e deloc bine sa trec iar prin ce am trecut. Sper sa gasesc undeva daca nu asta e, nu ma complic prea tare.
Am fost să-mi schimb legitimația de transport urban gratuit la handicap pe la jumătatea lunii iunie și am întrebat la un ghișeu pe acolo dacă as putea sa fac și eu voluntariat. Răspunsul a fost unul scurt: 'Mai bine NU' Era puțin aglomerat pe acolo și nu am mai întrebat de ce. Măcar am incercatt. :(
Angajatul de la ghișeu nu are de unde să știe, tot de la o asociație poți să afli. Nu renunța imediat ce ești refuzat la una.
Poți lucra și ceva de acasă pe calculator și- atunci mai câștigi și ceva bani. Am văzut că se caută pentru anunțuri sau diverse reclame la produse.
Poți lucra și ceva de acasă pe calculator și- atunci mai câștigi și ceva bani. Am văzut că se caută pentru anunțuri sau diverse reclame la produse.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3e adevarat.. schizofenia este ereditara?
- 194tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?
- 7Diabet + Depresie=Schizofrenie?
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 8mi s-a pus dg de schizofrenie afectiva
- 4Clinici, speciale de psihiatrie
- 8frica persistenta!
- 16Mi-e din ce in ce mai greu!
- 19Schizofrenie?...am sanse sa-mi revin?
- 3Atacuri de panica, anxietate severa si frica de schizofrenie va rog...
- 23Schizofrenie - diagnostic gresit?
- 12Cateva nelamuriri si intrebari
- 2Problema la urinare
- 11Caut prietenii...sufar de schizo afectiva
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 1Schizofrenic nu are voie sa paraseasca orasul
- 6Schizofrenie-v-ați vindecat cu rugăciuni și preoți??
- 6Diagnostic gresit??
- 3Dieta sănătoasă ajuta in schizofrenie?
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Schizofrenia voluntariatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: