Pot face voluntariat? Sunt bolnav de schizofrenie | Forumul Medical ROmedic

Pot face voluntariat? Sunt bolnav de schizofrenie

21-05-2024
anonim.zen
Nu este medic/terapeut
anonim.zen
Eu sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida cam de vreo 10 ani, imi iau tratamentul zilnic, sunt pensionat medical si primesc si indemnizatie de handicap. Din cate am citit, trebuie facut un contract de voluntariat, nu stiu daca trebuie recomandare sau ceva asemanator. As vrea sa fac voluntariat undeva in domeniul curateniei vreo 2 zile pe saptamana, cateva ore la o firma de salubritate sau in alta parte. Nu imi trebuie bani, am un venit, doar ca as vrea sa fac ceva pentru mine si pentru comunitatea in care traiesc ma refer la nivel local, doar nu plec in Africa acuma. Stie cineva sa-mi dea mai multe detalii daca pot face o activitate de voluntariat?
8 comentarii
0
21-05-2024, ora 09:06
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Bună, da, cred că poți face voluntariat, de ce nu? Zi frumoasă!
0
21-05-2024, ora 12:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati legatura cu Fundatia Estuar si intrebati acolo.
0
22-05-2024, ora 20:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Încercați și la Asociația Pastel, care am văzut că primește înscrieri pentru voluntariat.

DATELE DE CONTACT ALE ASOCIATIEI SUNT:
Adresa
Str. Ardeleni, nr. 33, Sector 2, Bucuresti
Telefon
021.335.84.45
Email
contact@asociatiapastel.ro
0
27-05-2024, ora 09:29
anonim.zen
Nu este medic/terapeut
anonim.zen
Vă mulțumesc pentru răspunsuri si informații. Acum doar incerc să culeg detalii despre posibilitatea de a face voluntariat eu fiind bolnav de schizofrenie paranoidă. Am tot căutat pe net diferite asociații si organizații non profit însă pe multe siteuri se caută voluntari pentru copii, bătrâni sau în spitale și nu cred că pot sa fac eu asta. În schimb am găsit locuri la o firma de salubritate la maturat pe străzi o ora sau doua. Mie imi place sa fiu mai solitar, asa sunt eu de cand eram mic. Rămâne să întreb dacă ma acceptă sau nu eu perioada asta am de făcut si alte mici chestii. Acuma toată lumea merge la școală, la serviciu iar eu bat pasul pe loc stand ca un pustnic în casă. De acee m-am decis să încerc sa fac ceva util pentru comunitatea in care locuiesc. Sunt curios daca alte persoane cu afecțiuni psihice au făcut voluntariat în diferite domenii? Știm cu toții că și donarea de bani este tot o faptă bună pentru cei nevoiași. Voi reveni pe acest subiect daca voi fi acceptat si dacă voi putea face față.
1
29-05-2024, ora 11:11
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
E bine ca vrei sa faci voluntariat, iulis. Asta arata ca esti un om responsabil si ca vrei sa faci bine. Si ca esti un om bun la suflet. Sunt multe domeniile in care poti face voluntariat, nu neaparat la spatii verzi ca maturator. Si intr-o companie sau multinationala. Nu stiu sa zic mai mult dar cred ca daca faci research pe google o sa gasesti informatii foarte multe, mult mai multe decat ce gasesti aici pe forum.
1
29-05-2024, ora 12:20
anonim.zen
Nu este medic/terapeut
anonim.zen
Multumesc pentru comentariul tau @clozapin. Nu am mari asteptari din treaba asta cu voluntariAtul, sincer nici nu ma gandesc la multinationale. Incerc si eu sa fac ceea ce pot, ceva usor ca daca ma copleseste stresul iar fac nebunii si nu e deloc bine sa trec iar prin ce am trecut. Sper sa gasesc undeva daca nu asta e, nu ma complic prea tare.
0
30-06-2024, ora 10:19
anonim.zen
Nu este medic/terapeut
anonim.zen
Am fost să-mi schimb legitimația de transport urban gratuit la handicap pe la jumătatea lunii iunie și am întrebat la un ghișeu pe acolo dacă as putea sa fac și eu voluntariat. Răspunsul a fost unul scurt: 'Mai bine NU' Era puțin aglomerat pe acolo și nu am mai întrebat de ce. Măcar am incercatt. :(
1
30-06-2024, ora 12:21
Psihologie, București
Angajatul de la ghișeu nu are de unde să știe, tot de la o asociație poți să afli. Nu renunța imediat ce ești refuzat la una.
Poți lucra și ceva de acasă pe calculator și- atunci mai câștigi și ceva bani. Am văzut că se caută pentru anunțuri sau diverse reclame la produse.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: