Pensie - În schizofrenie se poate lua cu însoțitor?
În schizofrenie se poate lua cu însoțitor? menționez ca acum am accentuat dar as vrea sa îmi schimb gradu
2 comentarii
Doar daca ai 40 de internari si multe pile...
Bună întrebare! Doar teoretic se poate. Dacă ești un pericol pt tine sau pt ceilalți, dacă nu mai judeci corect, nu te mai speli etc, și poți demonstra că nu lenea este cauza, ci boala, poţi obține. Știu câțiva care primesc și nu sunt bătrâni, dimpotrivă, o vecină are 22 de ani și primește bine mersi.
La gradul 1 cu însoțitor se dă cam 3600 (pensia + indemnizația + însoțitor), iar asta e o problemă pentru statul român, care e prea sărăcit de furturi politice (și nu numai), de pensii speciale, ș.a. ca să poată să-și permită să dea la toți. Așa că din păcate, primesc doar cei cu pile și desigur ceilalți care sunt pe pat, cancer cu metastaze și alte boli grave, la care nu au cum să le nege acest drept.
O altă problemă, și aici chiar e nasoală treaba, reprezintă faptul că însoțitorul e condiționat de un IQ scăzut pt cei care sunt să spunem pe picioarele lor. Ori asta e aberant! Dacă ai probleme grave, nu trebuie să fii retardat. Un exemplu perfect în acest caz sunt cei cu epilepsie. Sunt genii care au epilepsie, dar dacă ii apucă criza pe la vreun tren, metrou etc, sunt șanse să moară. Obiectiv vorbind, au dreptul la însoțitor iar în multe ţări primesc. La noi, statul bagă bețe în roate ca să nu beneficieze oamenii de dreptul lor.
La gradul 1 cu însoțitor se dă cam 3600 (pensia + indemnizația + însoțitor), iar asta e o problemă pentru statul român, care e prea sărăcit de furturi politice (și nu numai), de pensii speciale, ș.a. ca să poată să-și permită să dea la toți. Așa că din păcate, primesc doar cei cu pile și desigur ceilalți care sunt pe pat, cancer cu metastaze și alte boli grave, la care nu au cum să le nege acest drept.
O altă problemă, și aici chiar e nasoală treaba, reprezintă faptul că însoțitorul e condiționat de un IQ scăzut pt cei care sunt să spunem pe picioarele lor. Ori asta e aberant! Dacă ai probleme grave, nu trebuie să fii retardat. Un exemplu perfect în acest caz sunt cei cu epilepsie. Sunt genii care au epilepsie, dar dacă ii apucă criza pe la vreun tren, metrou etc, sunt șanse să moară. Obiectiv vorbind, au dreptul la însoțitor iar în multe ţări primesc. La noi, statul bagă bețe în roate ca să nu beneficieze oamenii de dreptul lor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13nu stiu care ar fi solutia: am o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata
- 5cred ca am schizofrenie. as avea nevoie de un sfat. multumesc
- 17Schizofrenie controlata
- 11cum putem sa-i ajutam pe cei din familie cu probleme psihice
- 4schizofrenie in perioada prodormala sau TAB?
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 57Schizofrenie: mai sunt si altii in situatia mea?
- 1Diagnostic greshit
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 5Tulburare discordanta
- 2Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?
- 2Sufăr de schizofrenie de peste 10 ani și as dori sa ajut cu experientele mele
- 1Site util specializat in schizofrenie
- 14Mi-am autoprovocat schizofrenie de la supradoza de Spirulina?
- 6Alte forme de schizofrenie
- 2Pensie schizofrenie reziduala
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: