cunoasteti un medicament?
va rog, daca cineva stie de existenta unui medicament pentru boli psihice (schizofrenie?) care se administreaza injectabil la doua sau trei saptamani. As vrea sa stiu denumirea lui, toleranta, efecte pozitive in primul rand, efecte negative, daca cineva cunoaste o persoana care a primit un asfel de tratament si poate sa-mi dea amanunte. Ce sanse reale ofera aceasta medicatie?
3 comentarii
Exista, in prezent, mai multe astfel de medicamente care sunt tot mai des folosite in tratamentul schizofreniei. Cel mai prescris este, probabil, Fluanxol. Acestea este bine sa se adminsitreaza numai la indicatia medicului de specialitate (psihiatru), cu avizul medicului de familie.
Sigur, fluanxolul este un neuroleptic mai vechi, ca si haloperidolul, dar exista si unul de ultima ora, tot injectabil dar imi scapa numele, vorbiti cu medicul psihiatru, trebuie sa il stie.
Numarul medicamentelor pentru boli psihice este destul de mare...
Cele injectabile, iarasi sunt multe.
Insa eficienta lor o afli de obicei dupa administrarea pe o perioada de timp semnificativa...
La fel si sansele de revenire - tin de intensitatea afectiunii si particularitatile fiecarui pacient. Aici nu e nimic foarte sigur, ca si cum ai fi racit si stii ca luand vit. C & paracetamol iti trece...
Functie de "boala psihica" exista si tratamentul: anti-depresiv, anti-psihotic, calmant, etc...
Fiecare astfel de tratament are o gama mai mult sau mai putin generoasa de efecte secundare (unele pot sa nu apara imediat)... insa daca gravitatea afectiunii psihice justifica administrarea unor astfel de medicatii, atunci raportul cost-beneficiu e in favoarea medicatiei...
Cele injectabile, iarasi sunt multe.
Insa eficienta lor o afli de obicei dupa administrarea pe o perioada de timp semnificativa...
La fel si sansele de revenire - tin de intensitatea afectiunii si particularitatile fiecarui pacient. Aici nu e nimic foarte sigur, ca si cum ai fi racit si stii ca luand vit. C & paracetamol iti trece...
Functie de "boala psihica" exista si tratamentul: anti-depresiv, anti-psihotic, calmant, etc...
Fiecare astfel de tratament are o gama mai mult sau mai putin generoasa de efecte secundare (unele pot sa nu apara imediat)... insa daca gravitatea afectiunii psihice justifica administrarea unor astfel de medicatii, atunci raportul cost-beneficiu e in favoarea medicatiei...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3schizofrenie - exista sanse de vindecare?
- 6Sotul meu are tulburare schizoafectiva
- 5Este oare vorba de schizofrenie in cazul meu?
- 11Posibil diagnosticare gresita?
- 17Schizofrenie?
- 17Schizofrenie!
- 8frica persistenta!
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 21Anxietate si schizofrenie
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 4Solilocvie, schizofrenie, nebunie ?
- 26a doua opinie boala psihica
- 2Daca doctorul ti-a dat 90% ca ai schizofrenie cum ai mai putea scapa
- 0Schizofrenie grup suport
- 18Suport grup schizofrenie
- 2Merita sa incerc sa dau bacalaureatul și să fac facultatea de Teologie sau Biologie?
- 9Se vindeca depresia la cei cu schizofrenie?
- 3Pot da bacalaureatul daca am schizofrenie?
- 3Schizofrenie
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: