cunoasteti un medicament?

va rog, daca cineva stie de existenta unui medicament pentru boli psihice (schizofrenie?) care se administreaza injectabil la doua sau trei saptamani. As vrea sa stiu denumirea lui, toleranta, efecte pozitive in primul rand, efecte negative, daca cineva cunoaste o persoana care a primit un asfel de tratament si poate sa-mi dea amanunte. Ce sanse reale ofera aceasta medicatie?
3 comentarii

Exista, in prezent, mai multe astfel de medicamente care sunt tot mai des folosite in tratamentul schizofreniei. Cel mai prescris este, probabil, Fluanxol. Acestea este bine sa se adminsitreaza numai la indicatia medicului de specialitate (psihiatru), cu avizul medicului de familie.

Sigur, fluanxolul este un neuroleptic mai vechi, ca si haloperidolul, dar exista si unul de ultima ora, tot injectabil dar imi scapa numele, vorbiti cu medicul psihiatru, trebuie sa il stie.

Numarul medicamentelor pentru boli psihice este destul de mare...
Cele injectabile, iarasi sunt multe.
Insa eficienta lor o afli de obicei dupa administrarea pe o perioada de timp semnificativa...
La fel si sansele de revenire - tin de intensitatea afectiunii si particularitatile fiecarui pacient. Aici nu e nimic foarte sigur, ca si cum ai fi racit si stii ca luand vit. C & paracetamol iti trece...
Functie de "boala psihica" exista si tratamentul: anti-depresiv, anti-psihotic, calmant, etc...
Fiecare astfel de tratament are o gama mai mult sau mai putin generoasa de efecte secundare (unele pot sa nu apara imediat)... insa daca gravitatea afectiunii psihice justifica administrarea unor astfel de medicatii, atunci raportul cost-beneficiu e in favoarea medicatiei...
Cele injectabile, iarasi sunt multe.
Insa eficienta lor o afli de obicei dupa administrarea pe o perioada de timp semnificativa...
La fel si sansele de revenire - tin de intensitatea afectiunii si particularitatile fiecarui pacient. Aici nu e nimic foarte sigur, ca si cum ai fi racit si stii ca luand vit. C & paracetamol iti trece...
Functie de "boala psihica" exista si tratamentul: anti-depresiv, anti-psihotic, calmant, etc...
Fiecare astfel de tratament are o gama mai mult sau mai putin generoasa de efecte secundare (unele pot sa nu apara imediat)... insa daca gravitatea afectiunii psihice justifica administrarea unor astfel de medicatii, atunci raportul cost-beneficiu e in favoarea medicatiei...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7schizofrenia este o boala care poate fi controlata?
- 4sunt schizofrenica?
- 17Schizofrenie controlata
- 11Posibil diagnosticare gresita?
- 18Schizofrenie debut
- 43In Romania se practica terapia ortomoleculara cu niancina pt tratarea schizofreniei?
- 21Anxietate si schizofrenie
- 7schizofrenia si permisul auto
- 1Intrebare legata de schizofrenie
- 5Parintii ambilor soti diagnosticati cu schizofrenie
- 4Schizofrenie - ce se intampla daca voi mai avea vreun episod?
- 5Schizofrenie psihoafectiva
- 0Medicul medicina muncii schimba programul chiar daca am schizofrenie reziduala fara simptome
- 3Canabidiol (CBD) in tratarea anxietății.
- 5Poate sa fie schizofrenie??
- 32Vreau sa fiu asistenta medicala. Sufar de schizofrenie, ma tratez.
- 64Schizofrenie - am nevoie de ajutor și de sfaturi!
- 5Citicolina reduce simptomele negative la pacienții cu schizo
- 1Job part-time pentru persoanele cu schizofrenie
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: