Intrebare: m-am apucat de fumat, stare generala de rau, ameteala, greata si tremurat

11-06-2020
Andreea3014
Nu este medic/terapeut
Andreea3014
Buna ziua, am si eu o nelamurire. Am 19 ani si recent ( cateva zile) am decis sa ma apuc de fumat. Problema este ca am constant o stare generala de rau asociata cu ameteala, greata si tremurat. As vrea sa stiu daca este normala in prima faza si daca aceasta senzatie trece vreodata. Intreb si pentru ca nu am auzit pana acum la nimeni aceste simptome. Va multumesc.
2 comentarii
0
11-06-2020, ora 21:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara
Contează mai puțin ce simt alții în legătură cu fumatul, contează ce simțiți dumneavoastră.
Nu cumva asa sa întâmplat și cu fumatul? V-ați apucat pentru ca o fac alții?
Reacțiile pe care le aveți arată că fumatul va face rău și ca ar fi cazul sa renunțați la el până nu se instalează dependența.
1
12-06-2020, ora 11:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ai un mare avantaj față de ceilalți faptul că după ce fumezi ai o stare de rău. Organismul te atenționează că îi dai ceva ce nu-i face bine. Așa cum ți-a spus și colegul meu, e mai bine să renunți acum, pentru că sunt mulți ce și-ar dori să se lase și nu mai pot. Fumatul ca și alte droguri dă dependență și-ți trebuie multă voință și ajutor specializat să poți renunța mai târziu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • FitSmoke – antrenorul personal pentru renunțarea la fumat
  • Fumatul crește riscul de pierdere a auzului
  •