Interpretare Ct genunchi drept

23-06-2021
Ananasb
Nu este medic/terapeut
Ananasb
Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți ce diagnostic am și ce tratament pot să urmez. Am 52 de ani, 79kg. și sunt în evidență oncologică cu neoplasm mamar chimioterapiat 8 ședințe înainte de operație (operat în 2aprilie2020 mastectomie și ganglioni scoși stația 1 și 2) după operație tratament hormonal Anastrazol
La genunchi am durere din feb 2021 a urmat radiografie și Ct nativ: la nivelul consiliului lateral - zona osteolitică pe o distanță de 20mm în plan sagital;de 17mm(a-p_) și respectiv de 16mm(transvers)modificarea descrisă nu invadează și nu întrerupe corticala osoasă de vecinătate aceasta având aspect CT normal nu asociază reacție periostală ;fără modificări la nivelul părților moi adiacente aspectul imagistic este sugestiv pentru leziune cu caractere benigne;-modificări degenerative la nivelul articulației -efilarea șinelor tibiale-mic osteofit marginal patelar pol superior-spatiu articular femuro-tibial intern redus

Vă mulțumesc anticipat
3 comentarii
0
23-06-2021, ora 20:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Daca este sa tinem cont de cele 79 kg, cel mai probabil este vorba despre distrugerea articulatiei genunchiului (gonartroza).
Pana la viitoarea protezare a genunchiului, singura solutie logica si imaginabila consta in reducerea drastica a solicitarii mecanice a articulatiei (greutate, efort).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-06-2021, ora 12:25
Ananasb
Nu este medic/terapeut
Ananasb
Mulțumesc mult
Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu "Pana la viitoarea protezare a genunchiului'
Nu este nici o tumoră ? Nimic?
Genuncheră? Masaj? Comprese reci sau calde?
Mulțumesc
0
25-06-2021, ora 13:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este exclus sa afirmam ca NU este o tumora, fara sa avem argumente, fara sa vedem imaginile, fara sa examinam pacientul etc.
Medicina se bazeaza pe dovezi, nu pe presupuneri.
In rest, leacurile babesti nu au nici un efect, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul