Interpretare Ct genunchi drept
Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți ce diagnostic am și ce tratament pot să urmez. Am 52 de ani, 79kg. și sunt în evidență oncologică cu neoplasm mamar chimioterapiat 8 ședințe înainte de operație (operat în 2aprilie2020 mastectomie și ganglioni scoși stația 1 și 2) după operație tratament hormonal Anastrazol
La genunchi am durere din feb 2021 a urmat radiografie și Ct nativ: la nivelul consiliului lateral - zona osteolitică pe o distanță de 20mm în plan sagital;de 17mm(a-p_) și respectiv de 16mm(transvers)modificarea descrisă nu invadează și nu întrerupe corticala osoasă de vecinătate aceasta având aspect CT normal nu asociază reacție periostală ;fără modificări la nivelul părților moi adiacente aspectul imagistic este sugestiv pentru leziune cu caractere benigne;-modificări degenerative la nivelul articulației -efilarea șinelor tibiale-mic osteofit marginal patelar pol superior-spatiu articular femuro-tibial intern redus
Vă mulțumesc anticipat
La genunchi am durere din feb 2021 a urmat radiografie și Ct nativ: la nivelul consiliului lateral - zona osteolitică pe o distanță de 20mm în plan sagital;de 17mm(a-p_) și respectiv de 16mm(transvers)modificarea descrisă nu invadează și nu întrerupe corticala osoasă de vecinătate aceasta având aspect CT normal nu asociază reacție periostală ;fără modificări la nivelul părților moi adiacente aspectul imagistic este sugestiv pentru leziune cu caractere benigne;-modificări degenerative la nivelul articulației -efilarea șinelor tibiale-mic osteofit marginal patelar pol superior-spatiu articular femuro-tibial intern redus
Vă mulțumesc anticipat
3 comentarii
Buna ziua,
Daca este sa tinem cont de cele 79 kg, cel mai probabil este vorba despre distrugerea articulatiei genunchiului (gonartroza).
Pana la viitoarea protezare a genunchiului, singura solutie logica si imaginabila consta in reducerea drastica a solicitarii mecanice a articulatiei (greutate, efort).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Daca este sa tinem cont de cele 79 kg, cel mai probabil este vorba despre distrugerea articulatiei genunchiului (gonartroza).
Pana la viitoarea protezare a genunchiului, singura solutie logica si imaginabila consta in reducerea drastica a solicitarii mecanice a articulatiei (greutate, efort).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Mulțumesc mult
Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu "Pana la viitoarea protezare a genunchiului'
Nu este nici o tumoră ? Nimic?
Genuncheră? Masaj? Comprese reci sau calde?
Mulțumesc
Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu "Pana la viitoarea protezare a genunchiului'
Nu este nici o tumoră ? Nimic?
Genuncheră? Masaj? Comprese reci sau calde?
Mulțumesc
Este exclus sa afirmam ca NU este o tumora, fara sa avem argumente, fara sa vedem imaginile, fara sa examinam pacientul etc.
Medicina se bazeaza pe dovezi, nu pe presupuneri.
In rest, leacurile babesti nu au nici un efect, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Medicina se bazeaza pe dovezi, nu pe presupuneri.
In rest, leacurile babesti nu au nici un efect, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere insuportabila
- 13durere f mare in zona genunchiului
- 7durere de genunchi - tratament naturist
- 5durere musculara picior
- 5fractura-smulgere masiv spinos platou tibial drept
- 7Mozaicoplastie
- 3Dureri groaznice de genunchi
- 0ma doare genunchiul
- 10Entorsa genunchi drept.
- 5rezultat RMN genunchi
- 1durere radianta zona pelviana - genunchi
- 6Leziune ligamente genunchi
- 7Intepatura genunchi + trosnit genunchi
- 3durere genunchi
- 2Durere la genunchi
- 1Crepitatii foarte mari la piciorul.stang.daca ma puteti ajuta.va rog
- 4Durere de genunchi și gamba umflata
- 4Mi-a „fugit” genunchiul intr-o parte, am cazut in fund - Care sunt sansele sa am ligamentele rupte?
- 7"Durere" genunchi
- 0Ruptura grad 3 la nivelul cornului posterior al meniscului medial.bursita suprapatelara
Mai multe informații despre: Genunchiul Durere de genunchi CT genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Sindrom dureros patelofemural (genunchiul alergătorului)
- Durere de genunchi
- Durere de rotulă
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: