Leziune ligamente genunchi
Buna ziua!
Am 23 de ani si practic handbal, marti la antrenament in timpul unei depasiri mi-a fugit genunchiul, am fost la ortoped si mi s-a recomandat RMN. Am efectuat RMN si pe fisa cu rezultate scria urmatoarele:
Ligament incrucisat anterior tumefiat, edematiat.
Ligament incrucisat posterior cudat.
Modificari de edem la nivelul retinaculului patelar intern cu modificari de edem in tesuturile moi adiacente.
Cantitate mica de lichid retropatelar, in recesurile colaterale si intraarticular.
Elongare de ligament incrucisat anterior.
Elongare de retinaculum patelar intern cu contuzie de parti moi adiacente.
Care ar fi ce-a mai buna solutie de tratament pentru a putea avea o viata sportiva normala si sa nu mai am probleme cu genunchiul pe viitor?
Trebuie sa mai specific ca am 180 cm si 95 kg si ca am mai suferit o accidentare similara in anul 2007, doar ca atunci mi s-a aplicat aparat gipsat pentru 3 saptamani
Va multumesc!
Am 23 de ani si practic handbal, marti la antrenament in timpul unei depasiri mi-a fugit genunchiul, am fost la ortoped si mi s-a recomandat RMN. Am efectuat RMN si pe fisa cu rezultate scria urmatoarele:
Ligament incrucisat anterior tumefiat, edematiat.
Ligament incrucisat posterior cudat.
Modificari de edem la nivelul retinaculului patelar intern cu modificari de edem in tesuturile moi adiacente.
Cantitate mica de lichid retropatelar, in recesurile colaterale si intraarticular.
Elongare de ligament incrucisat anterior.
Elongare de retinaculum patelar intern cu contuzie de parti moi adiacente.
Care ar fi ce-a mai buna solutie de tratament pentru a putea avea o viata sportiva normala si sa nu mai am probleme cu genunchiul pe viitor?
Trebuie sa mai specific ca am 180 cm si 95 kg si ca am mai suferit o accidentare similara in anul 2007, doar ca atunci mi s-a aplicat aparat gipsat pentru 3 saptamani
Va multumesc!
6 comentarii
Buna ziua!
Cea mai buna solutie este repausul sportiv total de 2-4 luni, urmat de o examinare clinica, ce va putea cuantifica importanta leziunilor articulare.
Nu trebuie sa uitati de cele 20 kg in exces, care joaca un rol teribil de important in distrugerea genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cea mai buna solutie este repausul sportiv total de 2-4 luni, urmat de o examinare clinica, ce va putea cuantifica importanta leziunilor articulare.
Nu trebuie sa uitati de cele 20 kg in exces, care joaca un rol teribil de important in distrugerea genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Medicul ortoped la care am fost, mi-a zis ca ce-a mai buna solutie ar fi interventie chirurgicala deoarece este o recitiva si genunchiul prezinta o instabilitate mare si blocaj articular ( dar meniscurile la RMN au aparut normale). Credeti ca ar fi o solutie buna pentru a putea continua viata de sportiv si in special pentru a evita alte complicatii sau recitive(practic sport de performanta in divizia A handbal).
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Blocajul articular reprezinta o motivatie serioasa pentru interventia artroscopica, indiferent de rezultatul RMN (adesea ofera rezultate fals-pozitive sau fals-negative).
O leziune meniscala poate provoca, pe termen scurt sau lung, degradarea ireversibila a cartilajului.
Pe de alta parte, trebuie sa intelegeti ca hand-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, provocand distrugerea rapida (gonartroza).
Nu trebuie sa uitati si de cele 20 kg in exces, care joaca un rol teribil de important in distrugerea genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Blocajul articular reprezinta o motivatie serioasa pentru interventia artroscopica, indiferent de rezultatul RMN (adesea ofera rezultate fals-pozitive sau fals-negative).
O leziune meniscala poate provoca, pe termen scurt sau lung, degradarea ireversibila a cartilajului.
Pe de alta parte, trebuie sa intelegeti ca hand-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, provocand distrugerea rapida (gonartroza).
Nu trebuie sa uitati si de cele 20 kg in exces, care joaca un rol teribil de important in distrugerea genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua, am o problema cu ambii genunchi, am inceput sa joc fotbal in sala acum 6 luni, in fiecare sfarsit de saptamana, la iinceput jucam cate o ora, dar dupa 2 luni, am trecut la 2 ore, au inceput sa ma supere tendoanele de sub genunchi, la inceput doar dupa ce terminam partida de fotbal, apoi din ce in ce mai mult, acum ma doare zilnic desi nu am mai fost la fotbal de o luna. M-am documentat pe internet putin si toate simptomele ma trimit catre o tendinita patelara; durerea este mai mare dimineata sau daca stau mult in sezut. Dupa ce merg putin pe jos sau misc picioarele nu ma mai doare aproape deloc, dar doar atat timp cat fac miscare. E posibil sa se fi cronicizat daca ma doare mereu? Trece cateodata cu Fastum Gel, dar nu mereu. Ce sfaturi imi puteti da? Va multumesc anticipat!
Buna seara!
Tendinopatia patelara, ca orice alta tendinopatie, este urmarea suprasolicitarii mecanice a acestui tendon.
Prin urmare, logic, doar repausul sportiv total de 10-24 saptamani poate fi util si benefic. Trebuie insa sa va puneti serios problema daca merita sa va distrugeti practicand un sport agresiv pentru genunchi cum este foot-ball-ul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Tendinopatia patelara, ca orice alta tendinopatie, este urmarea suprasolicitarii mecanice a acestui tendon.
Prin urmare, logic, doar repausul sportiv total de 10-24 saptamani poate fi util si benefic. Trebuie insa sa va puneti serios problema daca merita sa va distrugeti practicand un sport agresiv pentru genunchi cum este foot-ball-ul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 59dureri de genunchi si maini. Care este cauza?
- 7genunchi obositi
- 11dureri de picioare de la genunchi in jos
- 10Dureri coapsa genunchi si sold
- 6fractura platoul tibial.. cam cat timp mai trebuie sa stau fara sa pun in pamant piciorul?
- 7traumatism genunchi drept?
- 5Imi trosneste ceva la rotula genunchiului
- 0Am cazut cu bicicleta si mi-a crapat pielea la genunchi
- 0Leziune grad 3 menisc intern (segment posterior) genunchi drept
- 9afectiuni genunchi-menisc
- 3Artroscopie la genunchi
- 2durere genunchi flexat
- 0Operatie menisc, dureri acute
- 3are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare?
- 0afectiuni genunchi - Ligamente incrucisate - LIA- LIP si menisc- orteza mobila
- 1Traumatism la genunchi
- 3Dureri la genunchi
- 3Problema genunchi
- 0Ruptura de ligamente incrucisate veche și de generare a meniscului intern
Mai multe informații despre: Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului Genunchiul leziunile ligamentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Ruptura de ligamente
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: