Ce pot face sa dispara durerea de masea?

21-07-2009
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
Am si eu o problema, maseaua 17 imi este cariata (mi sa format o carie sub plomba) impreuna cu dentistul meu am decis sa dam jos plomba. (nervul de la masea ne fiind scoasa pana acum). Acesta sa petrecut in 10 iunie, de atunci doar chinuri si dureri cumplite, de nu mai stiu ce sa fac!
Mi-a dat jos ploba, sub plomba a gasit un"crater" (plomba nu a fost pus de dansul)s-a apucat sa imi curate canalele, un lucru foarte dificil la dintii mei deoarece am radacinile, foarte "intortochiate."La prima sedinta, ma chinuit 40 de minute, incercand sa imi curete!Mi-a pus tartament si cu asta am plecat. Am revenit dupa 2 saptamani, pot spune fara dureri, fercita ca imi plombeaza si gata, cand a inceput sa imi "scoata" tratamentul din radacini, m-au dat lacrimile asa de tare ma durea. A zis ca mai pune odata tratament ca nu s-a omorat nervul. Dupa 3 zile, iar m-au apucat durerile, l-am sunat a zis ca e normal sa dorara 3-4 zile. Am mai asteptat o saptamana, si nimic nu s-a schimbat.( Am uitat sa mentionez inainte de a-mi da jos plomba am facut un film)Am ajuns la durerile initiale, mi-a cerut sa fac o alta radiografie, am facut, se vedea ca nu a ajuns pana in varful radacinii cu tratamentul, din nou chin!
Asta a fost acum 2 saptamani. Ieri trebuia sa merg din nou, dar durerea tot nu a scazut, in astea 2 saptamani am luat Ketonal, si aspirina, ( deja sunt satula de el). Dintele acum a devenit foarte sensibil la atingere, nici macar nu pot sa inchid, de strans nici vorba. Ieri mi-a schimbat din nou tratamentul, si m-a trimist din nou la film, dupa ce a vazut filmul, mi-a zis ca durerea imi este provocata, deoarece a intrat pe os!? dar nu a inteles cum sta trabea cu intartul pe os, sincer la durerile pe care le am deja nu mai sunt in stare de nimic!
INTREBAREA MEA este acum, ce pot face? el a zis ca trebuie sa rabd durerea ca nu are ce sa imi faca, pana nu se dizolva, ? dar ce nu stiu? aveti habar? va rog mult un raspuns, ca pana luni cand merg din nou, as vrea sa stiu? e normal sa am dureri de la asta? ce sa fac sa merg la alt dentist?
Multumesc Anticipat!
5 comentarii
0
21-07-2009, ora 13:45
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
atunci cand se obtureaza canalele ( adica se inchid cu o pasta si cu niste conuri de gutaperca) este posibil sa se depaseasca varful radacinii si sa se ajunga cu materialul de obturatie in osul de la varful radacinii. daca depasirea s-a facut cu ciment acesta cu timpul se resoarbe, se dizolva. la unii pacienti depasirea nu provoaca nici un fel de probleme, la altii poate sa apara durere, uneori foarte mare cum e si cazul dvs. aceasta durere poate sa tina maxim 2 saptamani, timp in care mai mult decat sa luati antiinflamatoare nu prea aveti ce face din pacate. daca durerile persista, in cel mai rau caz se poate face o rezectie apicala sau chiuretaj apical, lucru dificil in cazul dintelui 17.
0
21-07-2009, ora 14:26
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
multumesc de raspuns, mi-a vorbit si mie domnul dr de rezectie aplicta, dar cum zicea si el e un lucru dificil, puteti sa imi spuneti in ce constat aceeasta rezectie? si de ce imi spuneti, imi spune si el ca e dificila? se poate face la cabinet sau la clinica BMF?
0
21-07-2009, ora 19:30
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
o rezectie apicala consta in indepartarea varfului radacinii unui dinte impreuna cu zona infectata din jurul radacinii, sau in cazul dvs materialul de obturatie care a depasit radacina. este practic o operatie prin care se indeparteaza gingia, se ajunge la varful radacinii prin os, din lateral ( deci nu prin dinte), iar la final se coase gingia in pozitia initiala. sper ca m-am exprimat pe cat posibil pe intelesul dvs. rezectia se face mult mai frecvent la frontali si premolari, e mai dificila la molari, dar nu imposibila.
0
21-07-2009, ora 19:33
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
Ok multumesc pentru raspunsuri, sper sa nu ajung la rejectie, deoarece acum 2 saptamani am suferit o operatie la molarul de minte, (48 incluzie) si a fost foarte grea recuperarea, inca si acum mai am rana.
0
29-07-2009, ora 12:27
crisss_medg
Nu este medic/terapeut
crisss_medg
comprese reci pentru infectie si profenid pentru durere trece mai greu maxim 2 pastile pe zii dar au efect lung cititi prospectul are efecte secundare :P bye bye
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Dacă mănânci dulciuri faci carii
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • De ce dor dinții la rece, cald sau dulce?
  • De ce doare locul extracției?
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  •