Imi creste pulsul de la Zyprexa
DrT: La tomograf mi-au iesit niste puncte de sangerare. Poti sa pui un diagnostic neurologic? Thank u a lot!
hematiforme...nu-mi amintesc bine termenul...
am inteles...eu nu pot pune diagnostice neuro...eram curios sa vad daca sunt modificari ale tesutului nervos.
DrT: Nu conteaza cum se numesc modificarile fizice... Ce pot sa mai spun e ca astea doua tomograf + RMN le-am facut cam la 2 luni 2 luni jumate de la inceputul psihozei mele, mai precis al simptomelor de schizofrenie. Eram in tratament cu zyprexa atunci si cred ca eram pe doza de 20 sau 30 numi aduc bine aminte. E mult de atunci... Incep sa cred tot mai tare ca am o problema neuro...Ar fi cedat la clozapina de atata timp, daca era problema psihiatrica.Doza maxima de leponex pe care am luat-oa fost de 425.
E schizofrenie reziduala, nu e nimic neurologic...multi bolnavi incep sa aiba obsesii ipohondriace cu diverse boli organice pentru a-si explica starile.
DrT, ce parere aveti despre suplimentele cu crom pentru depresie atipica? Am citit ca ar fi utile in cazul acestei afectiuni, insa nu mi-e clar daca pot aparea efecte adverse in cazul administrarii lor.
clozapin, imi pare rau sa citesc ca te simti in continuare la fel si ca nu s-a schimbat mai nimic.
clozapin, imi pare rau sa citesc ca te simti in continuare la fel si ca nu s-a schimbat mai nimic.
@Ez: Cromul e bun ca oligoelement nu numai pentru depresii, eventual ar fi indicat un tratament complex cu minerale si Argila. Se poate administra Crom, dar nu facut abuz de el, luat conform prospectului e OK.
@Clozapin: Totusi te simti bine, nu mai ai halucinatii si nici delir, esti un om perfect normal acum.
Cand luai Zyprexa aveai aceste iluzii legate de culor...ca din cate am inteles astea sunt cele care te deranjeaza acum. Schizofrenia inseamna o disfunctie fizica a creierului pe diferite arii, tie ti-a prins aria vizuala (unde sunt citite mesajele legate de vaz si intelegerea imaginilor) si se pare ca a cam afectat-o rau; nu cred ca e o problema neurologica, dar pentru linistea ta poti face un CT si un RMN ca sa fi sigur.
@Clozapin: Totusi te simti bine, nu mai ai halucinatii si nici delir, esti un om perfect normal acum.
Cand luai Zyprexa aveai aceste iluzii legate de culor...ca din cate am inteles astea sunt cele care te deranjeaza acum. Schizofrenia inseamna o disfunctie fizica a creierului pe diferite arii, tie ti-a prins aria vizuala (unde sunt citite mesajele legate de vaz si intelegerea imaginilor) si se pare ca a cam afectat-o rau; nu cred ca e o problema neurologica, dar pentru linistea ta poti face un CT si un RMN ca sa fi sigur.
Ez: Nu pot spune ca ma simt foarte rau. Atat ca in timpul zilei nu prea fac nimic. Imi lipseste acel comfort pe care il au cei remisi complet! Seara de bine de rau sunt sedat mai puternic, lumina e slaba(de la bec), nu mai exista lumina solara, intervine si oboseala inerenta serii si noptii si ma simt bine. Chiar daca imi apar acele iluzii sunt sedat, ma bag putin in pat cu nasu n perna si imi dispar. Seara am parintii alaturi si nu mai fac anxietate din cauza ca nu-s acasa, ca in timpul zilei.Imi pun mari sperante in ce mi-a zis DrT in legatura cu reteta apicola si in cea naturista.
DrT: Un scurt istoric al meu: Cred ca boala mea a survenit de la mai multi factori: Baut mult alcool de proasta calitate, nemancat(hipoglicemie), spalat intr-o seara cu apa rece cred ca 2-3-4 grade pe cap in chiuveta, fumat. As mai scrie un factor dar mai intra mama ca am email de romedic pe Microsoft Outlook si nu vreau sa se sperie.
Intradevar cred ca sunt normal, de fapt lucid. Totusi nu-mi place deloc dependenta de leponex. Pe zyprexa nu eram asa. Si, in fond de ce sunteti impotriva benzodiazepinelor d-nule dr ? :) Mergeau cu zyprexa! Sa-ti mai spun ceva drT: Mie d-nul dr al meu psihiatru mi-a zis ca leponexul ma va face bine si ca solianul ma va scoate din casa. Nimic nu s-a adeverit. Totusi cu chiu cu vai am terminat o facultate de cand sunt pe leponex! Numai eu stiu cat m-am chinuit. E drept, stateam singur si nu ma deranja nimeni(in timpul facultatii)!!!
Tot timpul ma gandesc la urmatoarea pastila sau la urmatoarele pastile pe care trebuie sa le iau. Nu sunt linistit acasa, am o familie cu probleme.
drT, ce inseamna CT ca RMN stiu?
Sanatate la toti.
DrT: Un scurt istoric al meu: Cred ca boala mea a survenit de la mai multi factori: Baut mult alcool de proasta calitate, nemancat(hipoglicemie), spalat intr-o seara cu apa rece cred ca 2-3-4 grade pe cap in chiuveta, fumat. As mai scrie un factor dar mai intra mama ca am email de romedic pe Microsoft Outlook si nu vreau sa se sperie.
Intradevar cred ca sunt normal, de fapt lucid. Totusi nu-mi place deloc dependenta de leponex. Pe zyprexa nu eram asa. Si, in fond de ce sunteti impotriva benzodiazepinelor d-nule dr ? :) Mergeau cu zyprexa! Sa-ti mai spun ceva drT: Mie d-nul dr al meu psihiatru mi-a zis ca leponexul ma va face bine si ca solianul ma va scoate din casa. Nimic nu s-a adeverit. Totusi cu chiu cu vai am terminat o facultate de cand sunt pe leponex! Numai eu stiu cat m-am chinuit. E drept, stateam singur si nu ma deranja nimeni(in timpul facultatii)!!!
Tot timpul ma gandesc la urmatoarea pastila sau la urmatoarele pastile pe care trebuie sa le iau. Nu sunt linistit acasa, am o familie cu probleme.
drT, ce inseamna CT ca RMN stiu?
Sanatate la toti.
@Clozapin: iti doresc multa sanatate si chiar as vrea sa te faci bine complet.
Acei factori sunt minori in declansarea bolii, factorul major e genetic, ai avut tu o predispozitie probabil datorata unor mutatii genetice (poate mama ta in perioada de sarcina a avut niste socuri, probleme uterine, raceli sau diferite boli virale trecute posibil neobservate). Alcoolu, hipoglicemia, baia cu apa recesi fumatul nu afecteaza prea mult, sunt o gramada de oameni care le-au facut si le fac pe toate acestea si nu au nimic.
Scrie si factorul acela, ca m-ai facut curios :D, ce poate sa iti faca mama ta.
Sunt extrem de impotriva benzodiazepinelor pentru ca ele sunt doar solutii de moment, sedeaza puternic si dau dependente urate, de aceea le cam evit si nu le prescriu decat in caz de forta majora si dau cantitati mici sa fiu sigur ca nu ia mai mult ca sa ajunga dependenti.
Solianul intr-adevar trebuia sa te scoata din casa, de aceea am spus sa maresti putin doza, facand un efort.starile care ti le da nu dureaza o vesnicie, asa ca un mic efort poti face.
(ce facultate ai facut?...nu reusesti cumva sa te debarasezi de leponex si sa ramai pe solian sau abilify si apoi sa lucrezi ceva, fie cat de minor...totusi e o activitate)
CT = Computer Tomograf. (e prescurtarea folosita de noi, medicii)
Acei factori sunt minori in declansarea bolii, factorul major e genetic, ai avut tu o predispozitie probabil datorata unor mutatii genetice (poate mama ta in perioada de sarcina a avut niste socuri, probleme uterine, raceli sau diferite boli virale trecute posibil neobservate). Alcoolu, hipoglicemia, baia cu apa recesi fumatul nu afecteaza prea mult, sunt o gramada de oameni care le-au facut si le fac pe toate acestea si nu au nimic.
Scrie si factorul acela, ca m-ai facut curios :D, ce poate sa iti faca mama ta.
Sunt extrem de impotriva benzodiazepinelor pentru ca ele sunt doar solutii de moment, sedeaza puternic si dau dependente urate, de aceea le cam evit si nu le prescriu decat in caz de forta majora si dau cantitati mici sa fiu sigur ca nu ia mai mult ca sa ajunga dependenti.
Solianul intr-adevar trebuia sa te scoata din casa, de aceea am spus sa maresti putin doza, facand un efort.starile care ti le da nu dureaza o vesnicie, asa ca un mic efort poti face.
(ce facultate ai facut?...nu reusesti cumva sa te debarasezi de leponex si sa ramai pe solian sau abilify si apoi sa lucrezi ceva, fie cat de minor...totusi e o activitate)
CT = Computer Tomograf. (e prescurtarea folosita de noi, medicii)
Multam, DrT! Nu exista posibilitatea sa ma ingras de la complexul de minerale?
Clozapin, poate e dur ceea ce iti spun dar gandeste-te si la posibilitatea de a convietui cu tulburarea pe care o ai, cu toate neplacerile ei. Faptul ca nu ai o ocupatie te inchisteaza si gradul de anxietate e si mai ridicat.
Incearca sa te apuci de sport, sa faci miscare regulat pentru a consuma energia negativa.
Clozapin, poate e dur ceea ce iti spun dar gandeste-te si la posibilitatea de a convietui cu tulburarea pe care o ai, cu toate neplacerile ei. Faptul ca nu ai o ocupatie te inchisteaza si gradul de anxietate e si mai ridicat.
Incearca sa te apuci de sport, sa faci miscare regulat pentru a consuma energia negativa.
:) din fericire complexul de minerale nu ingrasa, nu e precum B-urile sau antipsihoticele atipice cu care lucrez eu ;)
DrT: Mostenirea mea genetica e intacta! N-am avut cazuri de sinucidere in familie. Poate fi o mutatie precum zici tu. Mama a avut iminenta de avort si a luat progesteron si vitamine din grupul B. Am terminat politehnica. Eu totusi zic ca din cauza ca am mancat pe sponci 1 an de zile, am baut vin, gin, tuica, vodca etc si am fumat privandu-ma si de somnul normal unui tanar mi-a declansat psihoza. Tin minte ca am facut intr-o seara baie la cap in chiuveta(era vara) cu apa foarte rece (la fel ca aa de fantana) si apoi am iesit in curent la plimbare cu amicii...Dupa experienta asta(eram si cam durnac atunci) am inceput sa ma simt "altfel".
Precizez ca n-am mai pus alcool in gura si n-am mai fumat de f multi ani.
Pe viitor, in alta cura, pot creste concentratia de laptisor de matca de la 4g la 10 atat cat are flaconul?
Ez: Deocamdata abia am inceput tratamentul auxiliar celui antipsihotic. Sa vad cum imi merge "in casa", dupa aceea voi iesi si pe afara.
Precizez ca n-am mai pus alcool in gura si n-am mai fumat de f multi ani.
Pe viitor, in alta cura, pot creste concentratia de laptisor de matca de la 4g la 10 atat cat are flaconul?
Ez: Deocamdata abia am inceput tratamentul auxiliar celui antipsihotic. Sa vad cum imi merge "in casa", dupa aceea voi iesi si pe afara.
Pt dr T.Mi-am luat aseara tratamentul, 50mg leponex, 2mg rivotril, 30mg mirzaten.Dupa o ora jumatate nu puteam dormi.Am mai luat 25 mg leponex. E, bine ce am facut?
DrT, am aflat de curand ca se face si la noi DBS (deep brain stimulation). Aveti idee de asa ceva?
Gasisem la un moment dat site-ul unui medic neurolog din Bucuresti care practica neurofeedback-ul. Stiti ceva de aceasta metoda, daca ar fi utila in cazul nostru?
In ce centru universitar faceti rezidentiatul?
Gasisem la un moment dat site-ul unui medic neurolog din Bucuresti care practica neurofeedback-ul. Stiti ceva de aceasta metoda, daca ar fi utila in cazul nostru?
In ce centru universitar faceti rezidentiatul?
@ veron
S-ar putea sa ai candida vaginala. Fa neaparat tratament sa nu se cronicizeze.
Cu pace,
Clara
S-ar putea sa ai candida vaginala. Fa neaparat tratament sa nu se cronicizeze.
Cu pace,
Clara
@firutza: e OK sa mai maresti doza uneori cu cate putin, dar sa nu o dublezi.
@Ez: nu stiu despre DBZ.
@Ez: nu stiu despre DBZ.
DrT: incep sa simt efectele benefice ale curei de detoxifiere bazata pe produsele apicole.Cred ca am vreo 10 zile de cand am inceput. Iau de asemenea ginkgobiloba 2/zi de 40mg dar voi mari cred la 3/zi, spirulina(1000 mg/zi), ulei catina 400/zi, ulei de peste de la biofarm(il voi inlocui in curand cu omega3 forte 800 mg de la doppel-hertz). Iti multumesc enorm ca mi-ai prescris retetele astea. Cu autosugestia nu cred ca rezolvam mare lucru. Esti un ADEVARAT ca ai intrat pe forum!!
Sanatate si numai bine in toate!
Sanatate si numai bine in toate!
DrT: Ati intrat vreodata in Alfa? Cred ca stiti la ce ma refer :) Daca da, cum a fost?
@Clozapin: ma bucur enorm ca te simti mai bine, si sper din toata inima ca te vei insanatosi 100%. Tine-te de aceasta cura si ai sa vezi rezultate benefice.
Alfa?...la ce anume te referi? (ti-am zis sa ma tutuisti...ca ma faci sa ma simt batran :P... aici pe forum suntem toti la fel ;) )
Alfa?...la ce anume te referi? (ti-am zis sa ma tutuisti...ca ma faci sa ma simt batran :P... aici pe forum suntem toti la fel ;) )
DrT: ma refeream la undele creierului(beta, alfa, teta, delta). Ai intrat vreodata constient in alfa? Te intreb pt ca esti medic si doctorii testeaza in facultate tot soiul de chestii, de exemplu experiente la granita dintre viata si moarte etc.
Niciodata nu am facut astfel de experimente cu EEC si cu undele cerebrale.
Voiam sa zic DrT ca doctorii fac tot felul de experimente ca sa "vada" ce se "intampla". Starea alfa e cea in care experimentam al 6-lea simt. Eram curios daca ai experimentat mind-controlul(pe romaneste hai sa-i zicem autocontrol) intrand din beta in alfa constient. Beta e starea noastra normala. Teta e cea a somnului cu vise. Delta e somnul profund dar si anestezia generala.
Voi experimentati in facultate tot felul de lucruri (am vazut si un film in care studenti la medicina faceau tot felul de experiente si de aici ideea cu experienta la granita dintre viata si moarte sau moartea clinica) ca sa aveti revelatii despre ceea ce invatati in cartile alea stufoase de medicina :)
Buna seara tuturor,
Clozapin, ma bucur foarte mult pentru tine ca ai deja reactii pozitive la tratamentul naturist, sunt sigura ca dupa 6 luni efectul va fi si mai evident.
Eu nu am nici o veste noua despre baiatul meu. A trebuit sa aiba o interventie stomatologica si datorita emotiilor, zilele urmatoare a avut din nou stari de "frica " cum le spune el. Acum s-a linistit.
Dr. T, ati intalnit cazuri care dupa perioade mai lungi de timp(ani ), si-au recunocut problema? Stiu ca nu dvs, ca sunteti foarte tanar, dar poate vi s-a predat la scoala.
Clozapin, ma bucur foarte mult pentru tine ca ai deja reactii pozitive la tratamentul naturist, sunt sigura ca dupa 6 luni efectul va fi si mai evident.
Eu nu am nici o veste noua despre baiatul meu. A trebuit sa aiba o interventie stomatologica si datorita emotiilor, zilele urmatoare a avut din nou stari de "frica " cum le spune el. Acum s-a linistit.
Dr. T, ati intalnit cazuri care dupa perioade mai lungi de timp(ani ), si-au recunocut problema? Stiu ca nu dvs, ca sunteti foarte tanar, dar poate vi s-a predat la scoala.
D-na maman: Mi s-a ameliorat anxietatea! Nu stiu daca e efectul tratamentului apicol sau al ginkgo biloba...Va recomand sa faceti si pt fiul dvs acest tratament, de fapt cele 2 -apicol si naturist- cu dozele care le-a expus dr T pe acest subiect. Numai ca aveti grija la laptisorul de matca ca e 4 grame in loc de 20 si mai trebuie adaugat si 200 mililitri de ser fiziologic(dr T a scris din memorie si de fapt e asa cum va spun eu, am intrat nu mai stiu pe ce site si am vazut reteta "Tatoiu"). Numai bine si sanatate la toti! Week-end placut(asta daca nu cumva mai intru :) )
@Clozapin: in Romania nu se fac asemenea cercetari din pacate, mi-ar fi placut si mie, dar din pacate nici o sansa.
@Maman: stiu cazuri care si-au recunoscut boala si dupa mai multi ani, insa au fost internati in spital si numai asa au constientizat.
@Maman: stiu cazuri care si-au recunoscut boala si dupa mai multi ani, insa au fost internati in spital si numai asa au constientizat.
DrT: Nu ma refeream la cercetari! Ma refeream la faptul daca ai experimentat singur intrarea in zona lafa(frecventa alfa). Cat despre experiente la limita dintre viata si moarte eu am vazut un film in care un grup de medicinisti, toi prieteni si prietene, teribilisti fiind au facut nu stiu ce chestie ca sa vada cum e in moartea clinica. Sa nu crezi cumva ca delirez pe tema asta sau am o fixatie. Noi doi suntem buni prieteni numai ca tu ma inveti pe mine, ar trebui sa te invat si eu cate ceva ;) Numai bine!
Eu nici macar nu mi-am facut EEG, dar sa mai intru in zona Alfa :))... nu cred ca mi-ar placea o astfel de experienta :P.
Am vazut si eu un astfel de film cu granita dintre viata si moarte.socant pentru orice muritor. Era o carte, dar din pacate i-am uitat numele cu experiente reale scrisa de un doctor ce a cercetat aceste fenomene.
Am vazut si eu un astfel de film cu granita dintre viata si moarte.socant pentru orice muritor. Era o carte, dar din pacate i-am uitat numele cu experiente reale scrisa de un doctor ce a cercetat aceste fenomene.
Meditatia in alfa nu e deloc periculoasa cum e cea yoga! Postasem pe celelalt subiect, "schizofrenie" parca ca atunci cand vizualizezi ecranul mental la 2 metri in fata ta, privit in sus la 45 grade esti deja experimentat pentru meditatie. De regula intrarea constienta in alfa dureaza sau se realizeaza constient dupa 40-50 de zile. Apoi pe ecranul respectiv proiectezi ceea ce vrei tu sa meditezi. Poti (e ceva extrasenzorial) sa meditezi cum e cand "intri" in vreunul din peretii casei, poti medita asupra unui mar si implica si senzatia olfactiva si gustativa aferente. Eu nu pot intra in alfa pentru ca n-am timp pentru asa ceva si nu pot (ziua de regula nu prea sunt in apele mele). Tu poti intra in alfa numarand(stand culcat pt inceput si foarte relaxat cu mana stanga pe langa corp in sus si cu cea dreapta pe corp oriunde) de la 100 la 1, adica descrescator.Numaratul se face rar.simti cum te cufunzi tot mai mult... !E, cred, intrarea in alfa o experienta extraordinara pt cei care mediteaza(inca o data spun, asta nu e yoga si nu e periculoasa)! Apoi poti medita in alfa din pozitia sezut si apoi din pozitia in picioare. In sfarsit, dragul meu, te-ai lamurit cum stau lucrurile??
Nu e nimic periculos e parca ai sta intr-o reverie...
Nu e nimic periculos e parca ai sta intr-o reverie...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Puls marit, cauze
- 3greata, vertij, panica, puls accentuat.
- 5cum rezolv cu pulsul? chiar trebuie sa merg la medic sau ma poate ajuta cineva?
- 3Fluter atrial
- 3puls ridicat dimineata
- 5de ceva timp am un puls mai puternic (profund)
- 8tahicardie. am palpitatii la inima de 6 ani
- 7Puls marit, palpitatii
- 0sarcina 30 saptamani
- 7Angina pectorala, palpitatii, pulsul marit
- 4Probleme inima sau altceva?
- 5de 1 an am probleme cu palpitatiile, puls marit, simt o caldura in obraji..
- 6Ameteli. Palpitatii. Puls mare.dureri de cap si stomac.stare ciudata
- 1Pulsul arterial si frecvanta cardiaca
- 2Aritmie ?
- 0Palpitatii
- 0Vreau sa stiu ce am - puls mic, tensiune scazuta
- 4Câteodată simt la puls câte un impuls în plus, nici nu știu cum sa îl descriu, care ma sperie
- 5Puls
Mai multe informații despre: Pulsul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: