Puls marit, cauze
Am pulsul marit, intre 95 si 98, oscilant, am 45 de ani, sunt inginer si lucrez in mediu toxic. Care ar putea fi cauzele? Mi se umfla picioarele foarte tare. Care ar fi cauzele si ce remedii imi recomandati?
Multumesc.
Multumesc.
16 comentarii
Va recomand urgent un consult cardiologic.pulsul marit poate fi primul semn al unei probleme cu inima.El mai poate fi marit si de la fumat si consum de cafea.
sufar de hipotiroidism, de ceva timp fac tratament cu thyranojod ma simt m ai bine, numai ca am pulsul marit si tensiunea mica. daca este cineva in aceasi situatie, poate i mi spune si mie ce sa fac sa trec m ai usor prin aceasta situatie.. vreau sa revin la normal. va multumesc tuturor. si va doresc multa sanatate
am 48 de ani si de ceva vreme am observat ca am pulsul marit 95-100, am fost la doctor si in decurs de 3 luni mi-a scimbat de 3 ori medicamentatia prima data am primit prestarium, apoi nebilet si tertensiv, apoi tertensiv, betalok si auronal.Am tot puls marit si dupa auronal ma doare capul.Nu stiu ce sa mai fac.Va multumesc anticipat pentru un sfat, o indrumare...
Nu a-ti spus ce tensiune aveti.Prestarium, tertensif si auronal nu scad pulsul.Doar nebiletul si betalok fiind betablocante scad pulsul.Pulsul nu scade daca fumati, beti cafea, cacao.ciocolata pepsi, coca etc chiar daca luati tratament(ele pot fi si o cauza a cresterii pulsului
Multumesc mult, tensiunea mea oscileaza: dimineata este 14 cu 8, iar mai spre seara 16 cu 10.Am observat ca ma simt mult mai bine cu nebilet avind un puls de 75-80.Fumez cam 5 tigari pe zi si beau 1 cafea dimineata.Nu beau cola, pepsi dar cite un pic de ciocolata maninc, ocazional.Acum iau nebilet si tertensiv, cite 1 pastila dimineata din fiecare. Astept un raspuns de la d-voastra d-na dr.Adina Mester Va multumesc
Cafeaua, tigarilesi ciocolata nu sunt in cantitati mari, dar cred ca la tigari totusi puteti renunta.La tensiunea pe care o aveti Tertensuf si Nebilet pot fi de ajuns, dar oricum mai trebuie urmarita.Pulsul insa mai trebuie scazut cel putin la 70, daca nu chiar la 60.Va doresc multa sanatate
Va multumesc mult pentru sfaturi.Va doresc toate cele bune si d-voastra.
sotul meu are 40 de ani, foloseste nebilet si alte med.pentru hipertensiune pentru ca a avut tensiunea 20 cu 14, acum a mai scazut la 14 cu 11, mai bea si ceva alcool, ce se poate intampla?
am 41 de ani la un control mi-a zis ca sunt hipertensiv tensiunea nu o am mai mare de 14, 8, iau de 8 luni nebilet si tertensif o pastila pe zi din fiecare, nu fumez, nu beau cafea dar beau cate o bere 2 pe zi va rog sa-mi spuneti si mie daca este vre-o problema se poate intampla ceva. va multumesc.
aici nu mai ajugeam sa postez :)).am 20 de ani si fac tensiune am facut acum o luna 20 cu 10 si de atunci cam o data la 2 zile fac 16 cu 10 chiar 17 bine inteles puls 130 140.mentionez ca eu inainte aveam lulsul 60 sunt fost sportiv de performanta am facut aproape 8 ani kaiac.ideea este urmatoarea am fost la doctor de 10000 de ori inima perfect sanatoasa analize bune nush ce sa mai fac.inainte aveam 11, 12 cu 6, 8 tensiune
am 58 ani si periodic imi apar dureri insuportabile ce se plimba de-a lungul sternului, in partea dreapta a lui. urca si coboara durerea pana sub maxilar apoi coboara pana la baza sternului si urca durerea pana la baza urechii. aceasta durere tine cateva ore si este comparabila cu durea ca atunci cand inghiti rau. poate puteti sa-mi spuneti ce poate fi? eventual de ce specialitate a medicinei tine acest simtom. va multumesc.
Buna ziua! Sunt insarcinata si am pulsul mare (110-120), uneori foarte mare (150). Nu stiu care ar putea fi cauzele... cafea nu beau, nu fumez, mi-am facut analize la tiroida si sunt ok, iar cu inima stiu ca aveam de dinainte suflu sistolic... Oare ar trebui sa fac investigatii suplimentare la inima? Sau care ar mai putea fi cauzele? Va multumesc!
Am 60 de ani si de cca o luna am pulsul marit (90-115), probabil in urma unei suparari mai indelungate. De regula tensiunea e in limite normale 125-135/78-82/78-82. Dar de cind am suparari tensiunea oscileaza de la mare la mica, asa incit ultima masurare indica 107/60/90. Dar tot in ultima perioada am avut, surprinzator si 117/70/61 sua 142/92/98173/84/103. Consum o singura cafea dimineata si un pahar de vin la prinz..Ce remedii imi indicati? Multumesc. Romica51
buna seara.am o prolema cu mama mea care are 60 ani si de cateva zile se simte cam rau.stare de moleseala, starri de frig tot timpul iar cel mai important are tensiunea marita adica 16 chiar 17 iar pulsul de asemeni foarte mare nu coboara sub 100.nu am reusit inca sa mergem la un doctor de aceea va rog sami dati un sfat.ce ar putea sa aiba?ce ar trebui sa facem?Multumesc mult si astept un raspuns!
@rodica seamana cu o tahicardie..am si eu asa ceva doar k la mine tensiunea e mica din cauza propranololului(10 cu 7)
Atentie!Unii oameni au murit din aceasta cauza asta!Nu va faceti grij.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Picioare umflate, dereglare a ciclului
- 11retineri de apa
- 5gimnastica pentru picioare
- 5Maini si picioare umflate!
- 4Laba piciorului umflata - nedureros
- 6pulsatii in frunte.. migrena
- 5Umflatura laba piciorului drept
- 3puls mare
- 5picioare umflate, mai mult dreptul decat stangul
- 3Distonie neurocirculatorie + alte simptome
- 6Probleme respiratorii si puls ridicat. Am ameteli puternice si de curand am facut o criza de spasmof
- 10tahicardie paroxistica nocturna
- 2puls crescut
- 0probleme cu pulsul
- 2puls ridicat, cauze, medicamente?
- 4Puls marit dar nu constant si febra peste 37 pana in maxim 37.7 dupa masa
- 0Inima, pulsul
- 0Palpitatii
- 4Am probleme cu picioarele se umfla foarte tare
- 1Posibile probleme cu inima ?
Mai multe informații despre: Pulsul Umflarea picioarelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: