Imi creste pulsul de la Zyprexa

272 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›
0
31-07-2010, ora 22:45
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Meditatia in alfa nu e deloc periculoasa cum e cea yoga! Postasem pe celelalt subiect, "schizofrenie" parca ca atunci cand vizualizezi ecranul mental la 2 metri in fata ta, privit in sus la 45 grade esti deja experimentat pentru meditatie. De regula intrarea constienta in alfa dureaza sau se realizeaza constient dupa 40-50 de zile. Apoi pe ecranul respectiv proiectezi ceea ce vrei tu sa meditezi. Poti (e ceva extrasenzorial) sa meditezi cum e cand "intri" in vreunul din peretii casei, poti medita asupra unui mar si implica si senzatia olfactiva si gustativa aferente. Eu nu pot intra in alfa pentru ca n-am timp pentru asa ceva si nu pot (ziua de regula nu prea sunt in apele mele). Tu poti intra in alfa numarand(stand culcat pt inceput si foarte relaxat cu mana stanga pe langa corp in sus si cu cea dreapta pe corp oriunde) de la 100 la 1, adica descrescator.Numaratul se face rar.simti cum te cufunzi tot mai mult... !E, cred, intrarea in alfa o experienta extraordinara pt cei care mediteaza(inca o data spun, asta nu e yoga si nu e periculoasa)! Apoi poti medita in alfa din pozitia sezut si apoi din pozitia in picioare. In sfarsit, dragul meu, te-ai lamurit cum stau lucrurile??
Nu e nimic periculos e parca ai sta intr-o reverie...
0
01-08-2010, ora 00:13
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Din pacate nu ne gasimt timp pentru meditat, stiam ca 10 minute de meditatie zilnic fac minuni.dar omul modern nu mai are timp sa se gandeasca la el prea mult.
0
06-08-2010, ora 00:23
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Cum te mai simti Clozapin?
0
06-08-2010, ora 20:17
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Salut DrT! Ma simt destul de bine. Urmez in continuare cura cu miere si cea naturista. Dar mi-e ciuda ca detoxifierea as fi facut-o ca sa scap de clozapin si de celelate chimicale pe care le iau! Degeaba ma detoxific daca iau in continuare clozapina, rivotril etc.
Mai e o chestie, nu sunt multumit de forumul asta Romedic si stii de ce? Ne invartim in cerc aceeasi bolnavi, nu-ti raspunde nimeni pe subiect cu saptamanile. Pacat de el ca are un design de exceptie.
M-am hotarat sa nu mai raspund nimanui, e pierdere de timp, in afara de tine. Tie iti voi raspunde pentru ca suntem prieteni :)
0
06-08-2010, ora 20:47
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Thanks...dar nu trebuie să fi aşa e categoric şi să nu mai răspunzi.
0
06-08-2010, ora 20:52
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
DrT: Sunt programat la homeopat. Vreau sa te intreb cam cate saptamani sau luni ar dura sa scap de sevrajul de clozapina in caz ca as trece pe un tratament homeopatic?
0
06-08-2010, ora 22:29
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
DrT: ti-am trimis pe privat id-ul meu de messenger. Daca vrei sa ma adaugi in lista bine, daca nu, nu ma supar si nu trebuie sa gasesti scuze!
0
06-08-2010, ora 23:11
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
In general cam o lună sau două...depinde...in schimb e foarte posibil să ai insomnie, halucinatii şi delir...aceste fenomene e posibil ă nu dispară deoarece pot fi simptome ale schizofreniei care s-ar putea reinstala. Sfatul meu sa nu cumva sa intrerupi dintr-o data, ci gradat si in timp suficient pana sa se obisneasca creierul cu doze din ce in ce mai mici.

Am să te adaug in lista mea de mess. (yahoo, nu?)
0
06-08-2010, ora 23:15
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
DrT: Pai as face acest lucru numai intr-un spital, probabil undeva la gratii(sper ca nu :( ). id-ul meu e de yahoo messenger.
0
07-08-2010, ora 17:01
firutza
Nu este medic/terapeut
firutza
Dr T.E normal sa ma simt ametita a doua zi dupa ce seara am luat 30mg mirzaten, 2mg rivotril si 50mg leponex?
0
08-08-2010, ora 00:26
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@firutza: Absolut deoarece toate au efect sedativ; e firesc ca a doua zi să resimţi o stare de oboseală, sedare, somnolenţă.
0
08-08-2010, ora 18:18
maman
Nu este medic/terapeut
maman
@T- multumesc de raspuns si de sfat. Cu toata inima grea pe care as avea-o daca l-as interna fara vointa lui, as face-o daca :
1. doi medici psihiatri mi-au spus ca alt tratament nu este, la ora asta, Zyprexa, Leponex.
2.Dupa prima si singura internare nu s-a remis total, comunica mai bine, dar de recunoscut nu si-a recunoscut niciodata problema.
Si atunci nu am motivatia sa-l internez la gramada cu alti bolnavi mai mult sau mai putin grav.
@Clozapin, ma bucur ca continui tratamentul si te simti bine.
Chiar daca n-o sa intri o perioada pe forum, da-ne uneori un semnal de la tine.Doar atat:"sunt bine".
E bine ca incerci si homeopatia, medicul cu care m-am consultat eu, mi-a spus ca vom merge in paralel cu tratamentele o perioada, si apoi vom diminua trat. alopat cu cantitati foarte mici. Dar n-am apucat sa le diminuam, pentru ca baiatul meu dupa trei luni le-a refuzat.Asa ca am ramas doar pe trat. alopat.
O seara buna tuturor!
0
10-08-2010, ora 13:13
firutza
Nu este medic/terapeut
firutza
@Dr T.-nu pot sa dorm cu 30mg mirzaten, 2mg rivotrilsi 50mg de leponex, ce ma sfatuiti sa fac?
0
10-08-2010, ora 21:04
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@maman: tot sunt de parere ca ar trebui internat...macar sa constientizeze ca e bolnav, ar fi un pas mare.
@firuta: un dus fierbinte seara si un ceai concentrat de tei si valeriana.poate asa ajuta. Nu as mai spune sa iei ceva tratament pentru ca si asa iti incarci ficatul.
0
12-08-2010, ora 15:29
maman
Nu este medic/terapeut
maman
@ Dr T - e adevarat ca ar fi singurul lucru care ar merita, dar va repet a stat 2 sapt internat, urmate de 2 luni ambulatoriu adica de la 8.00-12.00, si a iesit fara sa-si recunoasca problema. As mai vrea sa va spun doar atat ca nu a fost niciodata, agresiv, nici macar obraznic ( ma refer de cand are aceasta afectiune), nici in limbaj nici in gesturi. Apoi referitor la aplatizarea afectiva, dimpotriva e foarte atent cu noi sa nu ne imbonavim sau sa nu patim ceva, daca tusim, sau ne aude ca mergem la un doctor, ne intraba mereu cum ne simtim.Se bucura cand ne aude razand, participa la atmosfera casei, chiar daca nu e implicat direct. Singurele perioade cand a fost perfect cooperant au fost cand sora lui si bunica lui au avut probleme de sanatate mai grave, era perfect lucid, si nu refuza nici o solicitare. Am vrut de mult sa va scriu aceste detalii. El are din cate imi dau eu seama, o teama permanenta de a intreprinde ceva, pentru ca el stie ca a fost in toate domeniile foarte"sus", si acum cum sa dezamagesaca el pe cei din jur ? E destul de complicat.
0
12-08-2010, ora 16:44
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Ar trebui vorbit cu doctorul si eventual dus la medic sa ii ajusteze tratamentul, instintat totusi doctorul ca nu doriti internarea baiatului, astfel sa il evalueze si sa ii dea tratamentul acasa.
0
13-08-2010, ora 12:18
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna ziua dle dr.
Am fost diagnosticata cu tulburare afectiva bipolara in ianuarie 2008 in urma unui episod maniacal. De atunci am urmat tratament cu zyprexa si mi-am revenit destul de repede. Pana in toamna lui 2009 m-am simtit relativ bine, apoi m-a lovit depresia. Am luat pe rand numeroase antidepresive asociate cu zyprexa, apoi cu solian. Uneori imi revenem cam cateva saptamani, cel mai bine m-am simtit 2 luni si depresia ma lovea din nou. Am avut si 2 spitalizari anul acesta deoarece depresiile erau majore cu idei suicidare. De o luna am iesit din spital, urmand tratament cu cipralex 20mg, mirzaten 30 mg si depakine 500 mg. Mai iau la nevoie 10 mg de tranxene cand sunt agitata. Ce parere aveti de acest tratament? Mentionez ca ma simt bine de la el. Nu sunt prea multe antidepresive?
0
13-08-2010, ora 12:35
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Am uitat sa mentionez ca mai am unele stari melancolice, sunt lipsita de chef mai tot timpul si dorm mult.
0
13-08-2010, ora 16:13
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Datorita tratamentului va simtiti asa, ar fi fost bine sa asociati si cu 200 mg Solian, desigur sa vorbiti inainte cu medicul si sa ii cereti parerea. Antidepreisvele produc sindrom de apatie prin scaderea nivelului de dopamina ca efect advers.
Nici o grija ca medicul o sa va scada antidepresivele pana la urma, pentru ca e riscul de a facilita virajul in manie (desi aveti noroc cu valproatul care va mentine sa nu cadeti in manie pentru ca e timostablizator)
0
16-08-2010, ora 13:55
firutza
Nu este medic/terapeut
firutza
Dr T
Care este doza minima de leponex? mentionez ca eu iau 75mg seara
0
16-08-2010, ora 14:15
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Doza minima la initierea tratamentului e jumatate de comprimat de 25 mg, iunsa o doza minima decenta e de vreo 50 mg zilnic, depinde de diagnostic.
0
16-08-2010, ora 14:49
maman
Nu este medic/terapeut
maman
@dr T - De dus la doctor nici nu poate fi vorba, el nerecunoscandu-si "problema", refuza total un astfel de consult. Noi suntem cei care mergem la medic, si povestim evolutia lui, adica mai exact comportamentul lui.
Cand v-ati referit la ajustarea tratamentului, era vorba de o alta combinatie, sau doar o eventuala scadere a cantitatii de clozapin?
Multumesc de raspuns.
0
16-08-2010, ora 15:05
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Am inteles situatia...din pacate e foarte greu cu el, iar totul cade pe Dvs.
Ma refeream la ajustare fie la schimbarea tratamentului cu altceva, fie la o crestere a dozelor (nici vorba de scadere pentru ca el inca manifesta simptome ale bolii).
0
17-08-2010, ora 14:19
maman
Nu este medic/terapeut
maman
@dr.T - Am inteles, din pacate nu pot sa cresc doza, pentru ca ar insemna sa doarma toata ziua. Acum doarme 12 ore pe zi si vreo 2 e in semi trezire.
Pai asta nu-i viata. Schimbare tratament, cu ce ?!
0
18-08-2010, ora 09:50
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Dr T, ce mai pot face in cazul in care simt ca simptomele depresiei revin?
Am schimbat mai multe tratamente din toamna anului trecut. In cel mai fericit caz ma simteam bine o perioada de cateva saptamani, maxim a fost doua luni, apoi recadeam iarasi in depresie. Dar in depresii urate cu ganduri suicidare. La ultima depresie nici nu ma mai puteam ridica din pat. In conditiile astea nu mai pot functiona nici la serviciu nici acasa. Oare chiar nu se gaseste un remediu pentru a nu mai recadea? Ce pot face in cazurile acestea?
0
18-08-2010, ora 16:28
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
De adaugat ca am fost azi la medic deoarece ma simteam foarte rau si mi-a mai suplimentat tratamentul cu 10mg abilify. Voi simti imbunatatiri ale starii mele in scurt timp?
0
19-08-2010, ora 10:44
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@maman: ma gandeam sa fie trecut pe altceva cum ar fi risperidona, olanzapina etc. Daca cu clozapina nu ii merge asa de bine, atunci eu as renunta la ea.

@robymat: din pacate nu prea ai ce sa faci cu depresiile, cauti un tratament bun impreuna cu medicul tau pana ce da roade sau va ameliora simptomele; depresiile pot aparea chiar si cu tratament, insa durata si intensitatea lor e diminuata. Pe langa abilify eu as mai adauga si un antidepresiv.
In jur de 2-3 saptamani apar si efectele pozitive, vizibile...
0
19-08-2010, ora 16:16
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Pai iau si antidepresiv. 20mg cipralex si 30 mg mirtazen si 500 mg depakine de aproximativ 2 luni.
0
19-08-2010, ora 16:30
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
de fapt iau antidepresive diverse de un an de zile. le-am tot schimbat deoarece ori nu-si faceau efectul, ori si-l faceau o perioada scurta de timp si depresiile reveneau. ce e de facut in aceste situatii?
0
19-08-2010, ora 17:56
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu ar fi trebuit schimbate asa antidepresivele, ci crescut un pic dozele pana cand aparea un rezultat.
Adaugă un comentariu / răspuns
272 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •