gust in gura moderat amarui in special dimineata
bunza ziua.am 23 de ani iar de aproximativ un an am inceput sa tin un regim de ingrasare in sensul a 4-5 mese pe zi.,.grasimi cam multe etc.a functionat m-am ingrasat aproximativ 15 kg intr-un an insa de kateva luni am inceput sa am un gust amarui in gura la inceput doar dimineata apoi in ultimele luni si pe parcursul zilei.dureri de stomac sau de burta nu am avut dekat foarte rar iar stare de voma de 2 ori kred intr-un an deci nerelevant ma gandesc.in urma gastroscopiei mi s-a descoperit o minima atrofie a mucoasei antrale.in ceea ce priveste analizele de sange toate au iesit normale-hematologie, biochimie, sediment urinar etc., , Helicobacter pylori negativ, etc insa la biochimie AST-ul a iesit mai mare dekat normal(71 kand val normala era intre 0-46) la fel si ALT-ul(53 kand val normala era undeva intre 0-49U/L)..mi s-a spus k am o gastrita moderata.intrebarea e dak enzimele AST si ALT sunt mari datorita gastritei sau datorita unei alte afectiuni gen grasime pe ficat sau afectiune hepatika -din kate stiu nu am hepatita, sau ceva afectiune biliara.de asemenea, in ultimul an am avut puroi la amigdale si probleme ku o masea in sensul k am avut puroi in ea iar la extraktie din ea a iesit acelasi gust amarui kare il simteam pana atunci.gustul amar poate sa persiste si akm de la gat sau masea chiar dupa tratament?precizez ca acest gust pe care il am e moderat amarui si nu imi cauzeaza stare de greata.in speranta unor rapunsuri obiective, va multumesc anticipat.
4 comentarii
Nu de la gastrita sunt transaminazele marite...regimul hiperlipidic ti-a incarcat gras ficatul.urmeaza un regim hepatoprotector, fara grasimi si alcool.ecografie nu ai facut ? Medicul de familie iti va da si o medicatie specifica care va ajuta functia hepatica.
va multumesc pentru raspuns.probabil o sa fac si o ecografie in cursul acestei saptamani.problema e k gustul amarui persista, sper sa scap de el kat mai kurand.cu stima.
Omeni buni,
Ficatul este afectat de excesul de carbohidrati adusi de cereale, amidon adica.
"De novo lipogenesis" ma refer,
http://www.heartscanblog.org/2010/01/de-novo-lipo-what.html
Apoi, escesul de polinesaturate omega 3, fara cantitati rezonabile de vit E. - "mananc peste ca e sanatos"
Bravo, mananca peste, dar EPA si in special DHA cresc rata de peroxidare hepatica. De aceea ar fi recomandate cel putin temporar surse vegetale de omega 3.
Ia uitati ce zice aici :
http://alergic.wordpress.com/2004/12/02/lignanii-susanului-cresc-spectaculos-activitatea-vitaminei-e/
**************************
Peroxidarea lipidelor este un indice important al distrucţiei membranelor celulare de către radicalii liberi. În acest studiu, nivelul seric de peroxizi lipidici a fost cu 50% mai redus în grupul suplimentat cu susan + γ-tocoferol, faţă de cel suplimentat doar cu γ-tocoferol, în timp ce rata de peroxidare hepatică era cu 30% mai redusă.25
*******************************
Dupa aia, restrictionarea fructozei. Daca ai steatoza hepatica, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa elimini siropurile cu fructoza, are efect hepatotoxic. Temporar fructele consumate doar de pofta, un mar pe saptamana.
Adica regimul hepatoprotector nu este unul cu putine grasimi, ci cu putini carbohidrati si putine grasimi polinesaturate (si acelea protejate cu antioxidanti).
Nuca sau untul de cocos sunt niste chestii excelente in steatoza hepatica, fiindca s-a demonstrat ca daca asiguri o parte din necesarul caloric folosind si aceste grasimi, afectarea hepatica este NULA.
Multa dezinformare fratilor.
Dr Davis deja face o alta medicina, medicii nostrii nu cunosc asa cev
Ficatul este afectat de excesul de carbohidrati adusi de cereale, amidon adica.
"De novo lipogenesis" ma refer,
http://www.heartscanblog.org/2010/01/de-novo-lipo-what.html
Apoi, escesul de polinesaturate omega 3, fara cantitati rezonabile de vit E. - "mananc peste ca e sanatos"
Bravo, mananca peste, dar EPA si in special DHA cresc rata de peroxidare hepatica. De aceea ar fi recomandate cel putin temporar surse vegetale de omega 3.
Ia uitati ce zice aici :
http://alergic.wordpress.com/2004/12/02/lignanii-susanului-cresc-spectaculos-activitatea-vitaminei-e/
**************************
Peroxidarea lipidelor este un indice important al distrucţiei membranelor celulare de către radicalii liberi. În acest studiu, nivelul seric de peroxizi lipidici a fost cu 50% mai redus în grupul suplimentat cu susan + γ-tocoferol, faţă de cel suplimentat doar cu γ-tocoferol, în timp ce rata de peroxidare hepatică era cu 30% mai redusă.25
*******************************
Dupa aia, restrictionarea fructozei. Daca ai steatoza hepatica, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa elimini siropurile cu fructoza, are efect hepatotoxic. Temporar fructele consumate doar de pofta, un mar pe saptamana.
Adica regimul hepatoprotector nu este unul cu putine grasimi, ci cu putini carbohidrati si putine grasimi polinesaturate (si acelea protejate cu antioxidanti).
Nuca sau untul de cocos sunt niste chestii excelente in steatoza hepatica, fiindca s-a demonstrat ca daca asiguri o parte din necesarul caloric folosind si aceste grasimi, afectarea hepatica este NULA.
Multa dezinformare fratilor.
Dr Davis deja face o alta medicina, medicii nostrii nu cunosc asa cev
Evident... eliminarea alcoolului este ceva subinteles. doar la vreun eveniment ciocnesti si bei un pahar simbolic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5de cativa ani e foarte slaba, nu se poate ingrasa deloc
- 7vreau sa ma ingras
- 3am 1.68 si 55 kg, sunt foarte slab.. vreau sa ma ingras
- 3cura utila de ingrasare??sfaturi
- 6sunt prea slaba! Ajutor!
- 3spuneti-mi ce sa fac sa ma ingras
- 1Cum sa ma ingras?
- 2Nu ma pot ingrasa orice as face
- 3sunt prea slaba...
- 2cum sa ma ingras?
- 1Gust si miros metalic
- 1Va rog cateva sfaturi pentru ingrasat
- 3Probleme cu gstul
- 3Gust sarat/acru/amar
- 1Nu reusesc sa ma mai ingras ce poate fi?
- 1Am tiroida și sunt foarte slabă
- 3Miros si gust de puroi/infectie
- 4Gust si miros neplacut la mancarurile care erau bune inainte!
Mai multe informații despre: Tulburarile gustului dieta de ingrasare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: