GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Mersi katy. Esti o persoana deosebita. Da, nu ma poate convinge nimic in afara de acceptare a bolii.
Ma gandesc ca daca era sa am schizofrenie, o aveam pana in 27 ani
Evident
Schizo nu apare ca urmare a Toc ului.
Eu sunt convinsa ca pe langa medicamente trebuie umblat un pic si la mecanismul gandirii.
Mai ales ca nu stim pe termen lung tratamentul psihotrop ce efecte poate avea..
Schizo nu apare ca urmare a Toc ului.
Eu sunt convinsa ca pe langa medicamente trebuie umblat un pic si la mecanismul gandirii.
Mai ales ca nu stim pe termen lung tratamentul psihotrop ce efecte poate avea..
Oricum iau 75 mg de zoloft. Nu e mare doza. Mai mult am fost rupt de banii pe psihoterapie. Timp de 8 ani am dat la o sedinta cu domnul doctor psihiatru si psihoterapeut circa 250 lei per sedinta de 45 minute.
Din punctul meu de vedete zoloftu nici n are efect.
Din punctul meu de vedete zoloftu nici n are efect.
Pai doza ta e mare. Eu iau 20 mg arketis.
Ma refer la afectarea ficatului si ce probleme mai face din punct de vedere cognitiv (de ex afectarea memoriei).
Si te au ajutat sedintele de psihiterapie? Eu am fost zgarcita si nu m am bagat :))
Ma refer la afectarea ficatului si ce probleme mai face din punct de vedere cognitiv (de ex afectarea memoriei).
Si te au ajutat sedintele de psihiterapie? Eu am fost zgarcita si nu m am bagat :))
Am făcut și eu psihoterapie...am și o problema f mare cu mancatul compulsiv, cu obsesia cu cancerul...și nu m a ajutat deloc...am gasit eu niște metode de liniștire când ma apuca panica..dar în rest eu trăiesc cu frica aata de cancer și cu mancatul meu compulsiv. În fiecare zi sper ca se va termina..ca o sa se producă un declin și nu voi mai manca.. și. Plus m am și îngrășat de la tratamentele astea 20 de kg în 2 ani.
@katy, psihoterapia m a ajutat foarte mult in ceea ce priveste mai multe aspecte din viata. Am reusit sa nu mai fiu introvertit, am reusit sa nu mai am o rusine in societate. Dpdv al obsesiilor m au ajutat pana la cele care s mentale. Gen frica de schizofrenie a fost cea mai dificila. Foarte grea. Zi de zi ma gandesc ca ma voi trezi brusc intr un episod psihotic si voi fi diagnosticat cu asa ceva. Ma gandesc ca e doar o chestiune de timp pana voi fi diagnosticat si va sari episodul psihotic.
@Miama. Singura chestie care te poate ajuta este de a accepta incertitudinea. De a te face prieten cu ea, de a o imbratisa. Cand iti vine un astfel de gand, spuneti in minte “poate voi face cancer”, “poate nu voi face cancer”. Lasa acel “poate” sa fie scutul cu care te aperi de ACEST OCD.
Stay strong!
@Miama. Singura chestie care te poate ajuta este de a accepta incertitudinea. De a te face prieten cu ea, de a o imbratisa. Cand iti vine un astfel de gand, spuneti in minte “poate voi face cancer”, “poate nu voi face cancer”. Lasa acel “poate” sa fie scutul cu care te aperi de ACEST OCD.
Stay strong!
@katy, paroxetina este dozata la 20 mg standard, iar zoloft care este sertralina este dozat la 50 mg standard. Gen nu e mai puternic zoloft la 50 mg
@katy, ce ti a zis psihiatrul cu privire la medicament pe termen lung. Eu doar trebuie sa mi fac periodic analizele la electroliti si tiroida. Dpdv cognitiv nu mi a comunicat asa ceva.
Marian am inteles cu medicamentele. Multumesc de info. Mie asta mi e teama sa nu mi distruga memoria drept pt care iau lecitina zilnic. Trebuie sa tin minte multe spete la.job
Este bine daca te a ajutat. Probabil a mers mult pe compulsie si mai putin pe obsesie.
Si mie mi e teama sa nu innebunesc. Mai ales ca am avut cateva episoade de violenta. Noaptea mai visez ca o iau razna. Simt ca am ceva diabolic in mine.
Miama asa mancam si eu compulsiv pana mi a murit pisoiul. Atunci s a declansat ceva si m am oprit. Am slabit eram fericita. Acum pare ca incep s o iau de la capat. In special seara si in special.dulciuri :((
Este bine daca te a ajutat. Probabil a mers mult pe compulsie si mai putin pe obsesie.
Si mie mi e teama sa nu innebunesc. Mai ales ca am avut cateva episoade de violenta. Noaptea mai visez ca o iau razna. Simt ca am ceva diabolic in mine.
Miama asa mancam si eu compulsiv pana mi a murit pisoiul. Atunci s a declansat ceva si m am oprit. Am slabit eram fericita. Acum pare ca incep s o iau de la capat. In special seara si in special.dulciuri :((
Nu se va intampla. Daca era innebuneai pana acum.
Chiar ma simt mai bine dupa ce discut cu voi :)). Sper sa ma tin si eu de sfaturile pe care le am primit si vi le am impartasit si voua.
Marian ma bucur ca îți fac bine discuțiile. Și pe mine ma liniștește sa știu ca mai sunt oameni ca mine. Referitor la memorie sa stiti c eu cred ca mi a afectat o..sau nu stiu dacă e și cumulat cu faptul ca amun baietel de 4 ani care mi consuma toate resursele de energie..nu știu care resurse.. :))) am fost inclusiv și mi am făcut rmn la cap ca eram convinsa ca am o tumora. Mi se intampla sa uit f grav. Stăteam de vb cu cineva intr o camera și după merg în alta camera și întreb de persoana cu care tocmai ce vorbisem atunci m am speriat rau de tot..dar nimic...rmn curat. Și eu am nevoie sa țin minte multe lucruri la munca. Dar nu mi iese. Notez mereu peste tot. Eu momentan sunt incapatanata și nu iau tratamentul cum trebuie..bine și uit. Sunt pe prozac și iau o pastila de 20 câteva zile da câteva zile nu.
Eu iau zoloft de 8-9 ani si nu uit nimic :))
Miama nu e ok cum procedezi cu tratamentul. Trebuia luat zilnic altfel nu si face efectul.
Eu cred ca de la antidepresive uitam. De fapt sunt convinsa. Si eu notez la job la.fel ca tine. Si chiat si asa se.observa ca tot uit unele lucruri. Si dupa covid parca s au si agravat.
Marian daca nu te superi cati ani ai?
Eu cred ca de la antidepresive uitam. De fapt sunt convinsa. Si eu notez la job la.fel ca tine. Si chiat si asa se.observa ca tot uit unele lucruri. Si dupa covid parca s au si agravat.
Marian daca nu te superi cati ani ai?
Da...medicul îmi spune mereu asta. Eu ma încăpățânez ca poate voi reuși sa renunț la tratament..deși ultima încercare a eșuat..revenind atacurile de panica și mai nasoale.
Miama ai luat tratamentul 6 luni cate o pastila zilnic?
Marian, esti tanar. Inca nu se pune problema sa uiti. Dar dupa 40 se schimba lucrurile. Aici e vorba de varsta+antidepresive.
Marian, esti tanar. Inca nu se pune problema sa uiti. Dar dupa 40 se schimba lucrurile. Aici e vorba de varsta+antidepresive.
Nu. Reușesc sa iau maxim 1 2 săptămâni, dar nu la aceeasi ora, după care vad ca ma simt mai bine și ma delas. Când trebuie sa iau pastila sunt deja în pat și efectiv nu ma mai pot ridica sa ma duc la pastila sa o iau.
Sper ca pana la 40 ani sa le las :)). Eu sper ca maxim pana la 30 sa le las. Daca reusesc sa finalizez si aceasta obsesie e parfum. Oricum, la mine a fost horor. Ma filmam cand mergeam pe strada ca aveam frica de a nu lovi pe cineva involuntar.
@katy. Dar ma gandesc ca nu ai alzheimer :))
Miama, incearca sa fii consecventa cu ele 6 luni. Da le timp sa functioneze ca apoi sa scapi de ele.
Marian, nu, nu am alzheimer :)). Doar ca am pretentia ca mintea sa mi functioneze brici. Dar din pacate nu mai merge asa. Poate am exagerat, n am ajuns in stadiul ala de uitare Doamne fereste :)).
Marian, nu, nu am alzheimer :)). Doar ca am pretentia ca mintea sa mi functioneze brici. Dar din pacate nu mai merge asa. Poate am exagerat, n am ajuns in stadiul ala de uitare Doamne fereste :)).
Dragi oameni, boala asta sau tulburare, este o cruce de dus a fiecăruia dintre noi Trebuie acceptata și mers înainte cu capul sus.
Fără tratment, psihoterapie si
discutând între noi aici, nu putem face nimic.Bine ca ne avem aici unul pe celalalt, eu de la 16 ani și acum am 52 sufar de TOC, dar cu multe perioada lungi de bine!
Zile bun tuturor&TOC Free
Fără tratment, psihoterapie si
discutând între noi aici, nu putem face nimic.Bine ca ne avem aici unul pe celalalt, eu de la 16 ani și acum am 52 sufar de TOC, dar cu multe perioada lungi de bine!
Zile bun tuturor&TOC Free
O ducem ce altceva putem face.
Totusi, era mai bine daca nu o aveam :))
Totusi, era mai bine daca nu o aveam :))
@holandezu, uneori ma bucur ca am asa ceva si nu am cancer. :multumesc lui dumnezeu ca sunt sanatos din multe puncte de vedere si trebuie vazuta partea plina a paharului. Cunosc judecatori cu aceasta tulburare. Multi nu aveau performante daca nu aveau aceasta boala.
Marian, boala asta te limiteaza. Iar antidepresivele iti schimba personalitatea. Nu mai simti viata asa cum o simte un om fara tac, depresie, etc.
Mie mi e greu sa vad partea asta plina a paharului.
E adevarat ca intotdeauna poate fi mai rau.
Dar intr adevar e o cruce de dus. Si daca as sti ca e pentru un scop as duce o cu drag. Dar daca totul e degeaba?
Mie mi e greu sa vad partea asta plina a paharului.
E adevarat ca intotdeauna poate fi mai rau.
Dar intr adevar e o cruce de dus. Si daca as sti ca e pentru un scop as duce o cu drag. Dar daca totul e degeaba?
Katy îți dau dreptate...și mie mi e greu cu biata asta cu atacuri de panica cu frica de cancer mereu...ma handicapeaza de a binelea..trebuie mereu sa ascund în fata celorlalți temerile mele ca rad sau ma fac alintata sau dusa. Mereu ma gândesc ca mi vreau viata înapoi. Nu am mai băut un pahar de alcool la o petrecere din 2019 ca mi e frica sa nu mi crească pulsul sa nu fac un atac sa nu mor. Ma gândesc mereu la ce frumos era înainte de asta și ma tot gândesc de ce, când au început toate astea și de ce în perioada asta a vieții...poate ca toate au un scop totuși..
E greu de digerat asta @katy. Uite, ma uitam la telefon acum cu prietena si la un moment dat am auzit un cuvant de la ea si l am confundat in telefon. Mi am zis automat ca am schizofrenie :))
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 31La 16 ani am suferit pt prima data o depresie/tulburare anxioasa
- 23TOC si religia
- 4Tulburarea obsesiv compulsiva si ticuri
- 7vreau parerea unui doctor: ma tem sa nu ma imbolnavesc
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 3Materiale de self help pentru TOC?
- 2TOC!Intrebari
- 1Cum diminuam anxietatea din TOC?
- 2Sindromul Turette.
- 4Cum se manifesta tulburarea obsesiv compulsiva
- 9Tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă.
- 2TOC, gelozie și hipersensibilitate
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 2Care este diferenta intre tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburari de control al impulsurilor?
- 3Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala mare cum sunt schizofrenia, depresia?
- 2TOC
- 3Cipralex pentru Toc
- 8Tulburare obsesiv compulsiva - folosire excesiva de sapun
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
- 10Depresie și TOC
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: