GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Nu inseamna neaparat ceva anume Katy.
In schimb ce poti verifica e daca respecti cele 10 reguli legate de somn ce le-am pus mai jos
1. Sa te trezesti cam pe la aceeasi ora
2. Sa nu petreci timp in pat inafara timpului de somn si sex
3. Sa eviti pe cat posibil somnul in timpul zilei.
4. Sa faci efort fizic in timpul zilei dar nu prea aproape de culcare
5. Sa nu fie prea cald in dormitor (nici prea frig)…si sa nu ai lumini albastre deranjante
6. Sa nu bei prea multe lichide pentru a reduce nevoia de a merge la bai….si sa nu mergi la culcare cu senzatia de foame intensa dar nici cu burta prea plina
7. Sa eviti alcoolul si fumatul inainte de culcare
8. Sa nu te uiti la ceas si sa nu incerci din rasputeri sa adormi
9. Sa elimini ecranele, de orice tip, cand incerci sa adormi
10. Sa incerci sa depasesti obstacolele emotionale ziua si nu noaptea… de preferat cu sprijinul unui psihoterapeut.
In schimb ce poti verifica e daca respecti cele 10 reguli legate de somn ce le-am pus mai jos
1. Sa te trezesti cam pe la aceeasi ora
2. Sa nu petreci timp in pat inafara timpului de somn si sex
3. Sa eviti pe cat posibil somnul in timpul zilei.
4. Sa faci efort fizic in timpul zilei dar nu prea aproape de culcare
5. Sa nu fie prea cald in dormitor (nici prea frig)…si sa nu ai lumini albastre deranjante
6. Sa nu bei prea multe lichide pentru a reduce nevoia de a merge la bai….si sa nu mergi la culcare cu senzatia de foame intensa dar nici cu burta prea plina
7. Sa eviti alcoolul si fumatul inainte de culcare
8. Sa nu te uiti la ceas si sa nu incerci din rasputeri sa adormi
9. Sa elimini ecranele, de orice tip, cand incerci sa adormi
10. Sa incerci sa depasesti obstacolele emotionale ziua si nu noaptea… de preferat cu sprijinul unui psihoterapeut.
Buna Rares,
Unele sunt destul de greu de respectat..
De o vreme buna nu mai fac sex :)) (I hate it)
De obicei dorm dupa amiezile in weekend pt ca jobul ma oboseste maxim
E greu sa nu butonezi telefonul inainte de culcare (asta desi nu am fb insta si alte din astea)
Alcool nu beau defel iar de fumat nici atat
Cred ca psihicul meu ma tortureaza noaptea in special.
Ma simt ca o.bomba cu efect intarziat..
Unele sunt destul de greu de respectat..
De o vreme buna nu mai fac sex :)) (I hate it)
De obicei dorm dupa amiezile in weekend pt ca jobul ma oboseste maxim
E greu sa nu butonezi telefonul inainte de culcare (asta desi nu am fb insta si alte din astea)
Alcool nu beau defel iar de fumat nici atat
Cred ca psihicul meu ma tortureaza noaptea in special.
Ma simt ca o.bomba cu efect intarziat..
Bună ce vroiam sa zic dacă nu am compulsii și am doar obsesii se numește tot toc ca am o data pe săptămână câteodată mai des unele ganduri obsesive menționez ca urmez tratament cu venlafaxina 150 mg aripiprazol 30 mg și amisulprida 600mg ce ar trebui schimbat sa îmi revin la normal!?
Am 5 ani, dar por sa zic ca sunt ca nou numai ca am unele stări cateodata
Stari avem toti.
Nu va ma fi niciodata ca inainte..
Daca iti merge bine cu el nu il schimba.
Sanatate!
Nu va ma fi niciodata ca inainte..
Daca iti merge bine cu el nu il schimba.
Sanatate!
Buna. Stie cineva ce anxiolitice se pot lua la liber de la farmacie? Si sa aiba si efect? Am data iama in Bromazepam si mi e teama ca devin dependenta de el..
Exista o diferenta intre obsesii si idei delirante. Obsesiile sunt preocupari de tip compulsiv (legate de multe ori de simetrie, contaminare sau impulsuri inacceptabile) ce sunt recunoscute in interior de persoana ca fiind irationale, neadevarate.
Ideile delirante sunt convingeri inflexibile pe care persoana le considera adevarate in ciuda unor dovezi foarte consistente ca nu sunt rationale.
Ideile delirante sunt convingeri inflexibile pe care persoana le considera adevarate in ciuda unor dovezi foarte consistente ca nu sunt rationale.
Salutari. Las si eu asta aici! Am luat Seroxat o perioada in urma unui atac de panica ce m-a lasat in teroare, l-am luat timp de 8 ani cu 2-3 incercari de renuntare si m-am intors pe el. acum aproximativ 8-9 luni nu s-a mai gasit pe piata si am trecut la arketis, ceea ce m-a bagat in ceva simptome de sevraj, deci, nu e acelasi lucru intre original si generic. Am fost la medic si m-a schimbat de la Seroxat la Venlafaxina 75mg impreuna cu 50mg de sulpirida(antipsihotic). Am avut si o slujba f stresanta in perioada asta de 6 luni cat am luat venlafaxina si sincer nu a fost ce trebuie, dar fiind foarte stresat de job nu prea mi-am dat seama, cand am renuntat la job, in 2 saptamani m-a bagat intr.o anxietate profunda. Am fost la medic si a adaugat aripiprazol 5mg pe langa cele 2 M-a terminat, nu mai intelegeam nimic, nu puteam sa stau cateva minute intr.un loc, frica extrema de orice, nu am rezistat sa il iau decat vreo 2 saptamani. Am fost la medicul meu initial care mi-a prescris seroxat si m-a oprit de la toate acele medicamente si m-a trecut la cipralex 10mg impreuna cu 50mg trazodona pentru somn si 1.5 mg bromazepam. Am stat pe tratamentul asta vreo 2 luni, fara rezultat, poate au fost cateva momente bune dar nu. M-am intors si mi.a inlocuit cipralex cu anafranil, insa, m-a inceput cu o doza de 10mg de anafranil si dupa 6 zile sa adaugam inca 10mg, 20mg in total dimineata. Am schimbat acum 3 saptamani deabia. De asemenea m-a trecut la 0.5mg klonopin, jumatate dimineata jumatate dupamiaza care ma ajuta putin sa raman pe linia de plutire cu anxietatea. A spus ca dupa o luna vom adauga un antipsihotic la toata aceasta schema in functie de cum merge pana atunci. Pe langa gandurile intruzive am o anxietate paralizanta, primesc freeze de f multe ori, un blocaj. Totusi, doza aceasta de 20 mg nu este prea mica? Mi-a intrat in cap o obsesie ca voi ramane asa pentru totdeauna ca sunt rezistent la medicamente si nimic nu va mai functiona si se invarte in cap toata ziua si ma blocheaza complet. Probabil si din cauza tratamentelor esuate mi se intampla asta. E groaznic. Sper sa ies din asta cu clomipramina, m-am speriat de tot rau de medicamente. Orice sfaturi si ajutor va rog.Multumesc
Ps: Doctorul primul care este si actualul are 40de ani experienta in psihiatrie. Cel care m-a pus pe venlafaxina si 2 antipsihotice a fost unul tanar, regret ca nu m-am dus tot la doctorul meu initial. Bad experience.
Ps: Doctorul primul care este si actualul are 40de ani experienta in psihiatrie. Cel care m-a pus pe venlafaxina si 2 antipsihotice a fost unul tanar, regret ca nu m-am dus tot la doctorul meu initial. Bad experience.
Buna,
Tot ce ai incercat tu ca tratament am incercat si eu.
De departe cel mai bun a fost cel pe baza de paroxetina.
Am luat seroxat apoi arketis dar pot spune ca nu am simtit nici o diferenta intre ele si iau de 10 ani. Arketis. Inca continui tratamentul pt ca m ai intrebat.
Deci dintre toate cea mai bine tolerata a fost paroxetina.
Ar trebui sa te intorci la ea dupa parerea mea.
Posibil ca tu sa iti fi indus gandul ca nu mai e seroxat originalul si din acest motiv sa iti fi deteriorat starea.
Psihoticele nu le am suportat mi au facut rau si n am luat.
Job stressant am si eu merg pe linia de plutire desi uneori am senzatia ca ma dezechilibrez.
Tot ce ai incercat tu ca tratament am incercat si eu.
De departe cel mai bun a fost cel pe baza de paroxetina.
Am luat seroxat apoi arketis dar pot spune ca nu am simtit nici o diferenta intre ele si iau de 10 ani. Arketis. Inca continui tratamentul pt ca m ai intrebat.
Deci dintre toate cea mai bine tolerata a fost paroxetina.
Ar trebui sa te intorci la ea dupa parerea mea.
Posibil ca tu sa iti fi indus gandul ca nu mai e seroxat originalul si din acest motiv sa iti fi deteriorat starea.
Psihoticele nu le am suportat mi au facut rau si n am luat.
Job stressant am si eu merg pe linia de plutire desi uneori am senzatia ca ma dezechilibrez.
Sper sa iti revii.
Daca pici pe tratament ai toate sansele sa duci o viata aproape de normal.
Nu te descuraja schimba si 100 de medici pana gasesti unul bun.
Sanatate!
Daca pici pe tratament ai toate sansele sa duci o viata aproape de normal.
Nu te descuraja schimba si 100 de medici pana gasesti unul bun.
Sanatate!
Ai incercat si Clomipramina? Eu am citit despre rezistenta la medicamente si mi-e teama sa nu fi dezvoltat rezistenta. Numai asta imi circula prin cap.
Nu. Pe el nu l-am incercat.
Sincer nu cred ca ai dezvoltat asa ceva.
Ce mi s a parut ciudat a fost ca de la cipralex te a trecut la anafranil. Pai anafranil este o varianta veche. Cipralex e de ultima generatie. Cum sa faca asa ceva?!
Ceea ce iti circula prin cap este o obsesie.
Constientizeaza asta.
Nu ai nici un fel de rezistenta. Nu ai picat pe tratament. Inca.
Iarta ma ca te intreb ce diagnostic ti a fost pus?
Sincer nu cred ca ai dezvoltat asa ceva.
Ce mi s a parut ciudat a fost ca de la cipralex te a trecut la anafranil. Pai anafranil este o varianta veche. Cipralex e de ultima generatie. Cum sa faca asa ceva?!
Ceea ce iti circula prin cap este o obsesie.
Constientizeaza asta.
Nu ai nici un fel de rezistenta. Nu ai picat pe tratament. Inca.
Iarta ma ca te intreb ce diagnostic ti a fost pus?
Inteleg, insa Cipralexul mi-a facut mai rau decat conditia de baza. Anxietate cu elemente obsesive. Am harm ocd si mai nou obsesia asta cu rezistenta.
Tocmai am venit de la psihiatru si nu mi-a adaugat antipsihotic, mi-a marit doza de Anafranil. Este un triciclic recunoscut in special a avea efect antiobsesional. merge pana la doze de 200mg in siguranta, eu voi urca de la 25 la 50 peste o saptamana.
Pentru mine Anafranil a fost cosmar. Cateva zile am rezistat cu el.
Velaxin am folosit cand aveam atacuri de panica.
Pe urma am schimbat.
Poate tie iti merge bine Anafranil.
Oricum.obsesiile si compulsiile mele s au diminuat considerabil.
Acum depresia imi face mari probleme.
Velaxin am folosit cand aveam atacuri de panica.
Pe urma am schimbat.
Poate tie iti merge bine Anafranil.
Oricum.obsesiile si compulsiile mele s au diminuat considerabil.
Acum depresia imi face mari probleme.
momentan il.iau de 3 saptamani si nu.mi da nicio reactie adversa. pai anafranil este clomipramina, deci l-ai incercat. poate e doar cv temporar depresia asta, vezi ca stresul afecteaza eficacitatea tratamentului. am simtit pe peopria piele cnd eram pe seroxat. cum am renuntat la stres cum a reimceput sa intre in joc
Scuze n am stiut. Da, inseamna ca l am incercat dar mi a fost rau de la el.
Sunt intr adevar foarte stressata la servici pentru ca urmeaza o zi in care trebuie sa fac o activitate sub nivelul meu de pregatire si care implica si relatia cu clientul iar aici nu stau foarte bine. Faptul ca sunt obligata ma enerveaza si mai rau. Mi a creat depresie maxima.
Si inainte eram depresiva dar nu la nivelul asta. Mi am crescut singura doza de arketis de fapt am dublat o si am luat si bromazepam mult. Acum sunt ca un robot teleghidat dar macar nu mai simt atat de rau depresia.
Nu am mai fost de ani de zile in starea asta..
Daca iti merge bine cu anafranil inseamna ca poti continua cu el pe termen lung.
Poate el este solutia in cazul tau.
Acum mai lucrezi?
Sunt intr adevar foarte stressata la servici pentru ca urmeaza o zi in care trebuie sa fac o activitate sub nivelul meu de pregatire si care implica si relatia cu clientul iar aici nu stau foarte bine. Faptul ca sunt obligata ma enerveaza si mai rau. Mi a creat depresie maxima.
Si inainte eram depresiva dar nu la nivelul asta. Mi am crescut singura doza de arketis de fapt am dublat o si am luat si bromazepam mult. Acum sunt ca un robot teleghidat dar macar nu mai simt atat de rau depresia.
Nu am mai fost de ani de zile in starea asta..
Daca iti merge bine cu anafranil inseamna ca poti continua cu el pe termen lung.
Poate el este solutia in cazul tau.
Acum mai lucrezi?
Lucrez, sunt manager la un magazin de haine pentru barbati, si este putin greut, am avut momente cand imi venea sa renunt, dar vad ca sunt putin mai stabil. mi s-a marit doza de anafranil pana la 50mg sa o mareac de la 20 timp de 2 saptamani. si eu iau 0.5 rivotril, jumatate dimineata si jumatate dupamiaza, cea mai mica doza. si mai iau 50mg trazodona pentru somn.
Am inteles. Ai si raspundere, trebuie sa fi limpede.
Si eu lucrez in contabilitate si e aceeasi poveste.
Mi ar trebui si mie ceva pentru somn dar abia luna viitoare ajung la doctora mea pana atunci...pe burta, tarash..
Esti din Bucuresti?
Si eu lucrez in contabilitate si e aceeasi poveste.
Mi ar trebui si mie ceva pentru somn dar abia luna viitoare ajung la doctora mea pana atunci...pe burta, tarash..
Esti din Bucuresti?
Sunt din Craiova. Da, e greut, si in general ce ma incurca am o senzatie asa de, atunci cand fac ceva sau vb cu cineva uit de problema si dintr.o data realizez si mi se pare stranie senzatia, ma sperie :))
Uiti de subiectul conversatiei sau de ceea ce aveai de facut?
nu, uit de anxietate si ganduri. si dintr.o data realizez asta si cad inapoi.se simte ciudata senzatia
Am inteles.
Poate o sa le uiti de tot cu dozele actuale de anafranil.
Spre deosebire de tine ale mele sunt prezente in permane ta sunt constante asa ca nu ma mai sperie :))
Poate o sa le uiti de tot cu dozele actuale de anafranil.
Spre deosebire de tine ale mele sunt prezente in permane ta sunt constante asa ca nu ma mai sperie :))
pai pe mine tocmai asta ma sperie, ca apar dispar apar dispar, odata cu ele si frica in corp, apare dispare apare dispare dupa ele, si se simte ciudat si sunt si la modul, ia uite mi e bine, ia uite mi e rau iar nu mai ies din asta apoi iar da uite ca sunt bine. ruminatiile astea, e cv de groaza
nu mai zic de nevoia uneori compulsiva de a cauta reasigurari si dovezi ca o sa fiu bine si sa caut despre medicamente, doze, etc
Dar asta se cam intampla tuturor. Sunt zile bune si zile proaste. Nu e chiar totul pe linie.
Si eu spre exemplu am avut o perioada buna fara depresie si anxietate. Imediat ce a aparut un factor stressor s a declansat depresia. Si anxietatea incepe sa apara pentru ca voi fi pusa in fata unei situatii in care nu voi sti ce sa fac. Dar asta cand se va apropia momentul mai precis joi.
Faptul ca tu cauti in permanenta dovezi ca medicatia este cea corecta este asa cum ai spus si tu o compulsie.
Stiu ca astea sunt greu de controlat o data ce se declanseaza.
Pe buna dreptate cateodata sunt convinsa ca depresia ma scapa de anxietate :))
Si eu spre exemplu am avut o perioada buna fara depresie si anxietate. Imediat ce a aparut un factor stressor s a declansat depresia. Si anxietatea incepe sa apara pentru ca voi fi pusa in fata unei situatii in care nu voi sti ce sa fac. Dar asta cand se va apropia momentul mai precis joi.
Faptul ca tu cauti in permanenta dovezi ca medicatia este cea corecta este asa cum ai spus si tu o compulsie.
Stiu ca astea sunt greu de controlat o data ce se declanseaza.
Pe buna dreptate cateodata sunt convinsa ca depresia ma scapa de anxietate :))
inca nu am ajuns la zile bune si zile mai putin bune, eu am momente mai bune si momente proaste intr.o singura zi, zi de zi. :))
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 2tulburare obsesiv compulsiva
- 5Gand obsesiv ca m-am infectat ci HIV
- 311Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a XI-a
- 5Deseori imi formez singur anumite superstitii... TOC?!
- 15Am OCD, sunt obsedata rau si cred ca am sa innebunesc
- 11Adevarat sau fals?
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 13Simt ca nu mai pot..TOC
- 3Anxietate, TOC, atacuri de panica
- 10Vindecarea de TOC?
- 3De ce este TOC-ul foarte rezistent la tratamentul medicamentos?
- 3Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala mare cum sunt schizofrenia, depresia?
- 2Sindrom anxios depresiv si TOC
- 1Fevarin și Bromazepam plus Rispolept Consta.
- 5TOC
- 0Sufăr de tulburare obsesiv-compulsiva
- 1Citalopram sau seroxat pentru TOC (tulburarea obsesiv-compulsivă)?
- 8TOC Serlift
- 2In cat timp isi face efectul anafranil?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: