Tulburare obsesiv convulsiva ?

Buna ziua, sufăr de tulburare obsesivă de aproape 6 luni, încep sa ma simt mai bine, dar totuși ma sperii de orice gând care îmi trece prin cap.spre exemplu azi Am fost la solar și fata de acolo era îmbrăcată foarte frumos, imediat mi a trecut prin cap ca fie are om are stilul lui vestimentar dar in același timp am simțit și o teama fără sa știu motivul, sau îmi este frica am crescut și eu parca nu vreau, parca îmi este frica sa ma îmbrac cu haine office deoarece in gândul meu numai doamnele poarta ținute office iar eu cum nu vreau sa cresc parca ma i a frica când le văd și o mulțime de gânduri pe prostioare din astea. Ce este asta ? Îmi poate spune cineva dacă toate lucrurile acestea fac parte din tulburarea obsesiv -compulsiva ????
8 comentarii

Nu va puneti diagnostic singura, de pe net. Mergeti la un psihiatru sau la un psiholog pentru diagnostic.

Am diagnostic de Tulburare Obsesiv-compulsiva de la medic, dar vreau sa știu dacă sunt normale aceste lucruri in aceasta tulburare

Din ce stiu eu aceste ganduri persistente si care apar brusc fac parte din simptomele TOC-ului si se numesc obsesii. Ganduri obsesive, deci da sunt simpome normale in cazul Tulburarii Obsesiv Compulsive.
Nu te speria deci, sunt doar ganduri obsesive intalnite in TOC. Ganduri care chiar daca sunt neplacute raman doar ganduri si nu reflecta realitatea.
Nu te speria. In urma tratamentului si o data cu timpul se vor imputina.
Tu incearca sa-ti repeti in minte cand apar ca sunt doar ganduri si nu fac nici un rau in realitate
Nu te speria deci, sunt doar ganduri obsesive intalnite in TOC. Ganduri care chiar daca sunt neplacute raman doar ganduri si nu reflecta realitatea.
Nu te speria. In urma tratamentului si o data cu timpul se vor imputina.
Tu incearca sa-ti repeti in minte cand apar ca sunt doar ganduri si nu fac nici un rau in realitate

Mulțumesc frumos pentru răspuns, dar este foarte urâcios sa ți se facă frica sau mai bine sa ți se schimbe dispoziția, de la toate fleacurile de la “ fiecare are stilul lui vestimentar “ pac frica și obsesie

Incercati sa priviti aceste ganduri ca pe niste pasari. Lasati-le sa treaca pe langa capul dv. fara a le lua in seama.

Eu nu vreau sa le bag in seama, dar trezește și un sentiment de frica /discoMfort și sa te zăpăcească toată ziua de cap nu este așa ușor …te întristează

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 311Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a XI-a
- 190Grup de suport pentru cei cu TOC-CAP 14
- 11Adevarat sau fals?
- 4tulburari sexuale in urma unei depresii
- 7diagnosticat cu TOC
- 51Tulburare schizotipala - ce tratament sa fac?
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 4Caut carti cu si despre tulburarea obsesiv compulsiva,
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 5Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?Of.
- 4Ganduri rele/depresie/TOC
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 0Toc
- 0Copil TOC, mutism selectiv
- 3Anxietate generalizata sau toc
- 5TOC
- 3Tulburare obsesiv compulsivă
- 1TOC simptome!!!
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: