GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

Hey Steve ma.bucur ca esti printre noi.
Acum nu stiu, dreapta, stanga, tot aia e.
Mie mi-a murit un pisoi pe care l-am iubit ca pe copilul meu, i-am oferit o casa in care sa se intoarca si libertatea de a hoinari cat doreste pe afara.
Primul soc a fost cand a fost diagnosticat cu FIV sida felina dar cu multa dragoste si tratament a revenit la o.oarecare normalitate. Apoi al doilea soc a venit brusc acum o saptamana. Blocaj renal prin intoxicare severa. Boala a debutat agresiv desi am fost zilnic cu el la tratament dupa 4 zile rezultatele la analize au fost mai.proaste ca in prima zi. A urmat eutanasierea...si o intoarcere brusca la depresie.
Sufar ca un caine dupa el durerea ma devoreaza nu mai.pot manca sunt nervoasa si in acelasi timp lipsita de energie..
Parca am pierdut un copil. De 6 ani.
Cand nu iau calmante o simt in toata forta...durerea aia nenorocita.
Sper din tot sufletul sa se amelioreze ca asa imi e foarte greu sa functionez...
Acum nu stiu, dreapta, stanga, tot aia e.
Mie mi-a murit un pisoi pe care l-am iubit ca pe copilul meu, i-am oferit o casa in care sa se intoarca si libertatea de a hoinari cat doreste pe afara.
Primul soc a fost cand a fost diagnosticat cu FIV sida felina dar cu multa dragoste si tratament a revenit la o.oarecare normalitate. Apoi al doilea soc a venit brusc acum o saptamana. Blocaj renal prin intoxicare severa. Boala a debutat agresiv desi am fost zilnic cu el la tratament dupa 4 zile rezultatele la analize au fost mai.proaste ca in prima zi. A urmat eutanasierea...si o intoarcere brusca la depresie.
Sufar ca un caine dupa el durerea ma devoreaza nu mai.pot manca sunt nervoasa si in acelasi timp lipsita de energie..
Parca am pierdut un copil. De 6 ani.
Cand nu iau calmante o simt in toata forta...durerea aia nenorocita.
Sper din tot sufletul sa se amelioreze ca asa imi e foarte greu sa functionez...

Imi pare rau Katy pentru pierderea ta :(( Imi dau seama ca e greu cand te-ai atasat mult de un suflet. In urma cu 2 ani am fost si eu nevoit sa duc la eutanasiere catelul (17 ani – de fapt cateaua) si mai apoi pisica (18 ani). Amandoua au facut un accident vascular cerebral si in urma lui s-au plimbat prin apartament vreo 2 saptamani continuu pana cand au ajuns numai piele pe os.
Nu am putut sa ne luam inca un alt catel dar in urma cu un an am salvat un motanel roscat (de 200 de grame si plin tot de purici), ce ne scuipa cu foc langa 2 frati morti de inghet (mama lor nu mai era – am aflat mai apoi ca a fost otravita). Acum are aproape 5 kg si in continuare cand se joaca nu trece mult timp pana cand se apuca sa muste …dar e haios foc atunci cand doarme pe spate cat e de lung. Cu toate membrele intinse si de multe ori cu capul in jos, pe marginea fotoliului sau canapelei.
Stiu ca e foarte greu sa te gandesti acum la un alt animalutz dar lasa deschisa optiunea asta. Asta e ciclul vietii, prin care pana la urma trecem toti. Si toti pana la urma traim vesnic prin amintirile ce le lasam in urma noastra! Si banuiesc ca ai multe amintiri placute legate de pisoiul tau!
Nu am putut sa ne luam inca un alt catel dar in urma cu un an am salvat un motanel roscat (de 200 de grame si plin tot de purici), ce ne scuipa cu foc langa 2 frati morti de inghet (mama lor nu mai era – am aflat mai apoi ca a fost otravita). Acum are aproape 5 kg si in continuare cand se joaca nu trece mult timp pana cand se apuca sa muste …dar e haios foc atunci cand doarme pe spate cat e de lung. Cu toate membrele intinse si de multe ori cu capul in jos, pe marginea fotoliului sau canapelei.
Stiu ca e foarte greu sa te gandesti acum la un alt animalutz dar lasa deschisa optiunea asta. Asta e ciclul vietii, prin care pana la urma trecem toti. Si toti pana la urma traim vesnic prin amintirile ce le lasam in urma noastra! Si banuiesc ca ai multe amintiri placute legate de pisoiul tau!

Buna Rares!
Iti multumesc mult pentru raspuns si empatie.
Se pare ca am trecut prin aceeasi suferinta..pisoiul meu plangea cand ajungeam la cabinet iar eu intelegeam ca vrea doar sa fie lasat in pace. Era un miunat sfasietor. Asa ca l am lasat sa se duca..stiu ca am luat pentru el cea mai buna decizie.
Alt animal nu imi mai trebuie. Am mai avut un motan care a suferit de aceeasi afectiune dar ai mei nu au avut puterea sa il eutanasieze. De aceea eu am.decis ca nu are rost sa il chinui doar ca sa il mao am aproape.
Zilele trecute am stat numai pe calmante dar luni, astazi nu mi am permis la servici asa ca m am dezmortit si am simtit o iar in toata puterea ei..
Cred ca doar timpul ma va vindeca..
Si motanul meu avea pozitii haioase in care dormea am multe poze cu el. O singura data m a muscat. La cabinet de durere mi a atins vase de sange si am colorat tot cabinetul..
Iti multumesc mult pentru raspuns si empatie.
Se pare ca am trecut prin aceeasi suferinta..pisoiul meu plangea cand ajungeam la cabinet iar eu intelegeam ca vrea doar sa fie lasat in pace. Era un miunat sfasietor. Asa ca l am lasat sa se duca..stiu ca am luat pentru el cea mai buna decizie.
Alt animal nu imi mai trebuie. Am mai avut un motan care a suferit de aceeasi afectiune dar ai mei nu au avut puterea sa il eutanasieze. De aceea eu am.decis ca nu are rost sa il chinui doar ca sa il mao am aproape.
Zilele trecute am stat numai pe calmante dar luni, astazi nu mi am permis la servici asa ca m am dezmortit si am simtit o iar in toata puterea ei..
Cred ca doar timpul ma va vindeca..
Si motanul meu avea pozitii haioase in care dormea am multe poze cu el. O singura data m a muscat. La cabinet de durere mi a atins vase de sange si am colorat tot cabinetul..

Buna Katy, imi pare sincer rau pt pierderea pisoiului, dar nu procedezi deloc ok ! Si eu sunt felinar :) si am trecut printr-o stari adanci de disperare cand ambii motanei mi s-au imbolnavit de panleucopenie, iar pe unul efectiv l-am scos din moarte (impotriva prognosticului a 3-4 medici de la 2 clinici )!
In cazul tau ideea este tocmai sa inlocuiesti motanelul pt care ai facut TOT POSIBILUL, trebuie sa te gandesti ca ala era geneticul lui, imunitatea lui, pe care nu le poti schimba, viata lor e oricum mult mai scurta decat a noastra chiar daca le asiguri cele mai bune conditii, iar daca traiesc in libertate viata lor e de 3-4 ori mai scurta ! Exista o multime de pisici
de iubit in continuare, deci adopta unul de pe net sau chiar sa-ti cumperi unul de rasa ! Un puisor poznas care se joaca prin casa te va face sa uiti rapid de celalalt si sa revii la prezent !
Hai capul sus cu doza de ad spre maxim !
:)
In cazul tau ideea este tocmai sa inlocuiesti motanelul pt care ai facut TOT POSIBILUL, trebuie sa te gandesti ca ala era geneticul lui, imunitatea lui, pe care nu le poti schimba, viata lor e oricum mult mai scurta decat a noastra chiar daca le asiguri cele mai bune conditii, iar daca traiesc in libertate viata lor e de 3-4 ori mai scurta ! Exista o multime de pisici
de iubit in continuare, deci adopta unul de pe net sau chiar sa-ti cumperi unul de rasa ! Un puisor poznas care se joaca prin casa te va face sa uiti rapid de celalalt si sa revii la prezent !
Hai capul sus cu doza de ad spre maxim !
:)

Pupa-le-ați sub coadă! :)) Dacă ați ști câți germeni împrăștie animalele de companie prin casă... Locul lor e în natură, sau în ogradă la țară, nu în casă/apartament.

Buna,
Steve, felicitari pentru decizia ta de a lupta pentru pisoi si pentru faptul ca ai reusit sa il pui pe picioare.
Pisoiul meu era si infecfat cu Fiv. Atunci cand a avut loc infectia si eu l am scos din moarte dar a fost si meritul lui ca a vrut sa lupte. Acum insa cand a fost la vet ultima oara plangea efectiv nu mai suporta tratamentul.
L am inteles si am pus pe primul plan sa nu sufere.
Nu il pot uita aveam o legatura speciala cu acest motan
David, nu e asa.
Un animal.daca il deparazitezi.constant si il vaccinezi nu imprastie germeni.
Dar sunt de acord cu tine ca libere sunt mai fericite.
Steve, felicitari pentru decizia ta de a lupta pentru pisoi si pentru faptul ca ai reusit sa il pui pe picioare.
Pisoiul meu era si infecfat cu Fiv. Atunci cand a avut loc infectia si eu l am scos din moarte dar a fost si meritul lui ca a vrut sa lupte. Acum insa cand a fost la vet ultima oara plangea efectiv nu mai suporta tratamentul.
L am inteles si am pus pe primul plan sa nu sufere.
Nu il pot uita aveam o legatura speciala cu acest motan
David, nu e asa.
Un animal.daca il deparazitezi.constant si il vaccinezi nu imprastie germeni.
Dar sunt de acord cu tine ca libere sunt mai fericite.

Tot împrăștie germeni, fiindcă nu cred că stă nimeni să-și spele la fund animalul de companie după ce acesta și-a făcut nevoile. Aprox. 50% din masa materiilor fecale este reprezentată de bacterii, ce nu ar trebui să ajungă pe parchet, masă, canapea etc.

Katy, vrei sa spui ca puteai sa-l salvezi cu tratamentul si n-ai facut-o ?! Sau nu mai era nici o speranta nici cu tratamentul ?

Inainte de eutanasiere dra i a luat sange pentru analize. Aratau mai proaste ca in prima zi cand am venit cu el. Semn ca nu functiona tratamentul.
Toxinele nefiltrate de rinichi ii otravisera organismul si ajunsesera inclusiv la cap. Nu mai avea echilibru se impleticea.
Am cerut parerea doctorei care mi a confirmat ca nu are nici o sansa sa scape.
Era doar chestie de timp..
Toxinele nefiltrate de rinichi ii otravisera organismul si ajunsesera inclusiv la cap. Nu mai avea echilibru se impleticea.
Am cerut parerea doctorei care mi a confirmat ca nu are nici o sansa sa scape.
Era doar chestie de timp..

Am mai avut un motan inaintea lui. El statea numai in casa. Blocaj renal si la el dar dupa 9 ani.
Ai mei au mers cu el la.vet zilnic 2 saptamani si nu au intrebat ce sanse are. Au fost cu el pana in.ultima zi..am jurat ca eu n o sa fac asa ceva daca sansele sunt zero.
Deci al doilea motan care imi moare.
Amandoi semanau izbitor. Alb cu negru si ochi galbeni.
Dar cu ultimul am avut o legatura speciala.
Venea saracul singur pana la etajul 7 unde stam.
In fiecare seara pleca la golanit si dimineata il luam eu.
Dupa amiaza.mai venea singur.
Un pisoi extrem de sociabil si destept..
M am.sedat cateva zile cu valeriana bromazepam antidepresivele si spitomin. Daca nu faceam asta ma sfasia durerea..
Si acum observ ca imediat sufar desi ani de zile n am mai.simtit nimic era totul pe linie fara suisuri fara coborasuri.
Viata e cruda iar eu m am cam saturat de ea..
Ai mei au mers cu el la.vet zilnic 2 saptamani si nu au intrebat ce sanse are. Au fost cu el pana in.ultima zi..am jurat ca eu n o sa fac asa ceva daca sansele sunt zero.
Deci al doilea motan care imi moare.
Amandoi semanau izbitor. Alb cu negru si ochi galbeni.
Dar cu ultimul am avut o legatura speciala.
Venea saracul singur pana la etajul 7 unde stam.
In fiecare seara pleca la golanit si dimineata il luam eu.
Dupa amiaza.mai venea singur.
Un pisoi extrem de sociabil si destept..
M am.sedat cateva zile cu valeriana bromazepam antidepresivele si spitomin. Daca nu faceam asta ma sfasia durerea..
Si acum observ ca imediat sufar desi ani de zile n am mai.simtit nimic era totul pe linie fara suisuri fara coborasuri.
Viata e cruda iar eu m am cam saturat de ea..

Ia antidepresiv si un pic de somnifer, diazepam ideal sau ce ai pe acasa, astea provoaca amnezie anterograda in diferite proportii, iar asta te va ajuta sa uiti inclusiv traumele recente ! Benzodiazepinele sunt sedative diurne, scad doar nelinistea dar daca n-ai somnifer e bun de luat seara in doza cat mai mare !

Steve draga cum sa spui sa ia benzodiazepine în doza cât mai mare? Căci crapi dacă le iei în doza cât mai mare. Ai luat o randeaua? Benzo nu se iau aiurea... poate sa ia jumătate maxim una..și nu în fiecare zi..

Am luat bromazepamul si ziua si noaptea in dkze rezonabile. Stiu exact cat sa iau. M au tinut pe linia de plutire. Insa cand ma dezmortesc navaleste durerea...
Timpul ma va vindeca trebuie doar sa am rabdare.
Inca mai am reflexele de a ma uita pe fotoliul unde statea el, locul lui preferat din gradina si cele pe unde mai bantuia pe afara..
E greu. Si mai rau ca viata asta nu iti ofera satisfactii sau eu nu le mai simt. Am inceput sa vad doar partea goala a paharului.
Cand l am avut langa mineib ultimile lui minute i am spus ca o sa vin si eu.
Sper ca ma asteapta acolo unde e el sa vin.
Era un ingerash trimis pentru mine, nu inteleg de ce mi l a luat..:(
Timpul ma va vindeca trebuie doar sa am rabdare.
Inca mai am reflexele de a ma uita pe fotoliul unde statea el, locul lui preferat din gradina si cele pe unde mai bantuia pe afara..
E greu. Si mai rau ca viata asta nu iti ofera satisfactii sau eu nu le mai simt. Am inceput sa vad doar partea goala a paharului.
Cand l am avut langa mineib ultimile lui minute i am spus ca o sa vin si eu.
Sper ca ma asteapta acolo unde e el sa vin.
Era un ingerash trimis pentru mine, nu inteleg de ce mi l a luat..:(

Intra pe grupurile de pierderi/adoptii si ia-ti alt pisic, eventual cat mai asemanator ca aspect ! Acum.in prag de iarna sunt o multime de pisoi care n-au ce manca ! Binele facut aluia iti va alina dorul dupa celalalt !
Cred ca nu l-ai castrat altfel nu mai umbla creanga toata noaptea ! Nici eu nu i-am castrat pe ai mei si drept urmare cel care a fost grav bolnav a plecat de acasa de mai bine de 6 luni, tocmai in celalalt capat al orasului si inca n-am reusit sa-l recuperez ! Si celalalt mi-a plecat iarna trecuta pt vreo 3 luni si doar cu un mare noroc l-am.recuperat ! Acum.s-a facut baiat bun dar tot nu vrea sa stea noaptea in casa ! :)
Cred ca nu l-ai castrat altfel nu mai umbla creanga toata noaptea ! Nici eu nu i-am castrat pe ai mei si drept urmare cel care a fost grav bolnav a plecat de acasa de mai bine de 6 luni, tocmai in celalalt capat al orasului si inca n-am reusit sa-l recuperez ! Si celalalt mi-a plecat iarna trecuta pt vreo 3 luni si doar cu un mare noroc l-am.recuperat ! Acum.s-a facut baiat bun dar tot nu vrea sa stea noaptea in casa ! :)

Steve, l am castrat de la un an. Acum avea 6.
A iubit foarte mult libertatea iar eu am vrut sa fie fericit.
Am avur grija de el ca de copilul meu l am deparazitat constant intern extern i am oferit hrana de calitate l am dus la vet la primul semn ca ceva e in neregula cu el. Cand a fost infectat cu Fiv am stat cu el la perfuzii si si a revenit. I am cumparat vitamine si faceam cure pentru imunizare sa poata lupta cu Fiv dar pare ca asa a fost sa fie..
Imi este imposibil sa iau al pisoi pentru ca sufar dupa el. Asa o legatura afectiva cu un animal nu am avut niciodata.
Poate candva pe viitor o sa iau in considerare.
As vrea totusi sa imi treaca durerea asta nenorocita ca ma omoara pe picioare.
Nu pot sa mananc cred ca am dat o in anorexie am ajuns aproape de greutatea din tinerete (nj ca m ar deranja asta) dar e atat de greu fara el..
A iubit foarte mult libertatea iar eu am vrut sa fie fericit.
Am avur grija de el ca de copilul meu l am deparazitat constant intern extern i am oferit hrana de calitate l am dus la vet la primul semn ca ceva e in neregula cu el. Cand a fost infectat cu Fiv am stat cu el la perfuzii si si a revenit. I am cumparat vitamine si faceam cure pentru imunizare sa poata lupta cu Fiv dar pare ca asa a fost sa fie..
Imi este imposibil sa iau al pisoi pentru ca sufar dupa el. Asa o legatura afectiva cu un animal nu am avut niciodata.
Poate candva pe viitor o sa iau in considerare.
As vrea totusi sa imi treaca durerea asta nenorocita ca ma omoara pe picioare.
Nu pot sa mananc cred ca am dat o in anorexie am ajuns aproape de greutatea din tinerete (nj ca m ar deranja asta) dar e atat de greu fara el..

Steve, din experienta mea dureroasa te pot sfatui sa il castezi si sa NU il lasi sa mai iasa din casa.
Pentru ei libertatea e cea mai importanta dar asta le aduce si sfarsitul..
Sotul meu nu a fost niciodata de acord cu animal in casa dar pe Pisu l a tolerat pentru ca a stat cu fii mea cand am mutat o in clasa a 5a in Bucuresti la noi. Cu el in casa nu se simtea singura, ea neramanand singura in casa niciodata pana atunci.
A avut un respect pentru el si orice prostioara facea ii trecea cu vederea.
Pentru ei libertatea e cea mai importanta dar asta le aduce si sfarsitul..
Sotul meu nu a fost niciodata de acord cu animal in casa dar pe Pisu l a tolerat pentru ca a stat cu fii mea cand am mutat o in clasa a 5a in Bucuresti la noi. Cu el in casa nu se simtea singura, ea neramanand singura in casa niciodata pana atunci.
A avut un respect pentru el si orice prostioara facea ii trecea cu vederea.

Katy, faza este ca pisicile provoaca dependenta, si inca una foarte adanca ! De tigari te mai poti lasa dar de pisici mai greu ! :) Tu esti acum in "sevraj" dupa pisicul decedat, deci singura solutie e alt pisoi !

Da sa stii ca asa e. Chiar sunt in sevraj dupa Pisu. Dar dupa el. Ingerashul meu pupacios.
Mi e dor de blanita lui de mirosul lui mi e dor sa il pup pe capatzana sa mi toarca in brate.
Baiatul meu torcacios...nimeni nu o sa ii ia locul.
Mi e dor de blanita lui de mirosul lui mi e dor sa il pup pe capatzana sa mi toarca in brate.
Baiatul meu torcacios...nimeni nu o sa ii ia locul.

:)).
David, pe unde mai lucrezi?
Eu am ajuns la o companie mare de vanzari auto de lux.
David, pe unde mai lucrezi?
Eu am ajuns la o companie mare de vanzari auto de lux.

Eu sunt încă "corporatrist", dar îmi doresc să încep propriul business în domeniul comerțului online, momentan culeg informații. :)

Deci ai fost consecvent pe jobul ala.
Aici cred ca voi sta si eu ceva vreme. Nu ma gandesc la o alta schimbare.
Iti doresc succes cu propriul business este un lucru curajos ce vrei sa faci tu. Dar daca nu risti bati pasul pe loc.
De Andreea mai stii ceva? Fata mea are exact varsta ei cand a intrat prima oara pe forumul asta.
Doar ca a mea e tare copil nu este interesata inca de relatii, nu isi doreste sa arate foarte bine desi ea are o frumusete naturala, nu o intereseaza coametice, bijuterii, etc
Opusul meu...:))
Aici cred ca voi sta si eu ceva vreme. Nu ma gandesc la o alta schimbare.
Iti doresc succes cu propriul business este un lucru curajos ce vrei sa faci tu. Dar daca nu risti bati pasul pe loc.
De Andreea mai stii ceva? Fata mea are exact varsta ei cand a intrat prima oara pe forumul asta.
Doar ca a mea e tare copil nu este interesata inca de relatii, nu isi doreste sa arate foarte bine desi ea are o frumusete naturala, nu o intereseaza coametice, bijuterii, etc
Opusul meu...:))

N-am mai ținut legătura cu ea de câțiva ani, dar cred că este bine, cel puțin așa pare pe social media. Arată în continuare trăsnet, deși merge pe 27 de ani, arată de 18.

Pai am eu 60 kg la.170 cm dar ea..e tanara..
Si daca are gena buna poate fi o viata asa.
Ce i drept eu am apelat la interventii estetice dar dupa un timp nu prea ai incotro daca vrei sa iti pastrezi aspectul..
Si daca are gena buna poate fi o viata asa.
Ce i drept eu am apelat la interventii estetice dar dupa un timp nu prea ai incotro daca vrei sa iti pastrezi aspectul..

Petrecere frumoasa de revelion si un an nou cat mai bun sa aveti!

Incearca Melatonina GNC sau gemoderivat de tei argintiu.

Buna!
Inca nu am cumparat pastilele dar am constatat ca de cateva luni ma trezesc in fiecare noapte intre ora 03 si 03.30. E ciudat..
Stiu ca semnifica ceva.
Inca nu am cumparat pastilele dar am constatat ca de cateva luni ma trezesc in fiecare noapte intre ora 03 si 03.30. E ciudat..
Stiu ca semnifica ceva.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cum sa renunt la efectin si serlift? ma simt foarte bine!
- 2tulburare obsesiv compulsiva
- 261Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a X-a
- 16ganduri obsesive
- 8Tata internat la psihiatrie si nu stim ce exact ce are si mai ales daca se poate remedia
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 31Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva?
- 4OCD-ul (TOC-ul) se poate transforma in ceva mai grav?
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 5Cum scap de obsesii si compulsii?
- 3Acțiuni repetative, ce sa fac?
- 4Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 2Tulburare obsesiv compulsiva!
- 1Tulburarea obsesiv-compulsivă duce la dezorganizarea personalitatii la fel cum este schizofrenia?
- 3Anxietate generalizata sau toc
- 14TOC/Anxietate
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
- 1Citalopram sau seroxat pentru TOC (tulburarea obsesiv-compulsivă)?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: