Grup de suport pentru TOC-CAP 15
Dar totusi nu inteleg un lucru.Costy, daca spui ca ai anhedonie acum, cum mai simti placere sexuala?Ca mai devreme spuneai ca iti creeaza placere mersul la fete. In anhedonie, placerea sexuala din timpul actului si in final orgasmul nu mai apar.Practic nu simti nimic, esti ca un robot.Tu mai ai lucrurile astea? Daca da, inseamna ca nu ai anhedonie.
Costy, spune-mi dacă te mai chinuie anxietatea şi ce medicamente foloseşti acum.
Andreea, ţie ce medicamente ţi s-au prescris ?
Pff pai doi medici mi-au dat cipralex si unul zoloft
Stevens, apreciez echilibrul postării tale din data de 18-03-2014, ora 20:33. Şi aş dori ca fiecare să extragă ce este mai bun din această postare a ta. Mai puţin tonul exprimării (aici ar trebui să mai lucrezi puţin).
David, am anhedonie in sens ca nu mai am chef de una si alta ca inainte, deci nu ma mai capteaza, nu simt ca ma bucura sa fac anume lucru, am asa o relativa plictiseala din oficiu. Sexul merge ba mai bine ba mai prost depinde de zi.
Inainte ma bucura sa joc un joc la calculator, acuma nu prea ma mai bucura si daca nu ma mai bucura, evit sa fac acel lucru, ca daca fac, ma ia iritarea sau depresia.
Dar si in 2010 cand anhedonia era la maxim, orgasmele erau tari, nu stiu cum, dar asa era, chiar scriam in jurnal ca singura chestie care mergea era sexul.
Cand nu am anhedonie e pe dos, simt dorinta sa fac n lucruri marunte si nu ma plictisesc, ma capteaza, ma fascineaza cum trebuie, nu apare deloc plictiseala aia, apare si creativitatea, imaginatia la maxim, citisem ca asta e pe dopamina, adica de la low dopamina as fi asa. Precis e simptom depresiv, asta clar.
Cand ai tonus bun si esti vesel ai serotonina sus, daca e dopamiana jos, tot ai lipsa chef de una si alta.
Verbina, anxietatea la mine a trecut complet din Noiembrie incoace, iau Lamictal 100 mg/zi in doua prize.
Inainte ma bucura sa joc un joc la calculator, acuma nu prea ma mai bucura si daca nu ma mai bucura, evit sa fac acel lucru, ca daca fac, ma ia iritarea sau depresia.
Dar si in 2010 cand anhedonia era la maxim, orgasmele erau tari, nu stiu cum, dar asa era, chiar scriam in jurnal ca singura chestie care mergea era sexul.
Cand nu am anhedonie e pe dos, simt dorinta sa fac n lucruri marunte si nu ma plictisesc, ma capteaza, ma fascineaza cum trebuie, nu apare deloc plictiseala aia, apare si creativitatea, imaginatia la maxim, citisem ca asta e pe dopamina, adica de la low dopamina as fi asa. Precis e simptom depresiv, asta clar.
Cand ai tonus bun si esti vesel ai serotonina sus, daca e dopamiana jos, tot ai lipsa chef de una si alta.
Verbina, anxietatea la mine a trecut complet din Noiembrie incoace, iau Lamictal 100 mg/zi in doua prize.
Inseamna ca ai altfel de anhedonie, nu atat de severa cum e la mine, sau este intr-o faza mai incipienta, pt ca nici la mine lucrurile alea n-au disparut brusc, ci treptat.Am simtit cum scad in intensitate.
Vad ca tot vorbesti de dopamina, serotonina, care-i sus, care-i jos.Cum ai testat asta? Iar vorbesti din teorii? :))
Ti-au fost prelevate probe din creier sa stii ce cantitate din una si din alta ai? :))
Vad ca tot vorbesti de dopamina, serotonina, care-i sus, care-i jos.Cum ai testat asta? Iar vorbesti din teorii? :))
Ti-au fost prelevate probe din creier sa stii ce cantitate din una si din alta ai? :))
Se stie ca dopamina joaca un rol principal in sistemul motivational, nu stiai ? Credeam ca stiai. Dar s-a vazut cand luam Zoloft care urca serotonina ca urca tonusul, calmul, rabdarea, bunadipozitia, insa nu aparea chef de nimic.
Iar cand luam Concerta care e pe dopamina si noradrenalina, ocazional urca curiozitatea, chef sa fac una si alta, in schimb aveam disconfortul ala dat de low serotonin, adica eram cam impulsiv, nerabdator, o stare generala de disconfort, putina anxietate, trebuie un echilibru, prea multa serotonina coboara dopamina.
La mine au inceput sa dispara lucruri din chef si restul odata cu sevrajul de la benzo, a tot scazut din ele pana acum ceva timp cand mi-am mai revenit.
Tragic e ca nu gasesc tratamentul potrivit sub nici o forma, ca am o depresie ce trebuie tratata clar.
Iar cand luam Concerta care e pe dopamina si noradrenalina, ocazional urca curiozitatea, chef sa fac una si alta, in schimb aveam disconfortul ala dat de low serotonin, adica eram cam impulsiv, nerabdator, o stare generala de disconfort, putina anxietate, trebuie un echilibru, prea multa serotonina coboara dopamina.
La mine au inceput sa dispara lucruri din chef si restul odata cu sevrajul de la benzo, a tot scazut din ele pana acum ceva timp cand mi-am mai revenit.
Tragic e ca nu gasesc tratamentul potrivit sub nici o forma, ca am o depresie ce trebuie tratata clar.
Mersi Verbina ! Daca aprecierea vine din partea ta chiar e un mare compliment, pentru ca tu ai antenele si standardele f ridicate ! :) Referitor la ton ar merita lucrat numai pt generatia 30 +, altfel pt copiii tupeisti din ziua de azi e pierdere de vreme ! Cu ocazia asta imi si cer scuze fata de tine pt ca te-am repezit la subiectul cu 'bursa medicilor psihiatri' ! Se pare ca e nevoie de ei si inca de unii foarte buni, altfel copiii o iau razna si spun lucruri traznite ! :)
David, analiza de care spui tu (punctie din lichidul cefalorahidian ) nu cred ca se face la noi ci doar in Ungaria, mi-a zis o amica interesata de asa ceva, dar oricum nici aia nu e de prea mare folos, parerea mea ! Un medic din America le face pacientilor sai un tomograf cu substanta de contrast (SPECT) sau tomoscintigrafie care arata nu numai circulatia cerebrala dar si metabolismul creierului deoarece izotopul injectat este rapid absorbit de creier iar apoi se vede sub forma de zone mai luminoase pe imaginile CT, in functie de activitatea creierului ! Bineinteles ca e nevoie si de o referinta si experienta pt interpretare ! Deocamdata 99, 9 % din medici merg pe interpretarea simptomelor relatate de pacienti si pe experienta in cazuri similare !
Andreea, cipralexul ar fi bun pt tine, incearca 5 mg (a la long) plus inca un calmant pe care il ai prin casa pt maxim 2 saptamani si vezi cum te simti, daca mai scapi de furii !
Somn linistit tuturor !
David, analiza de care spui tu (punctie din lichidul cefalorahidian ) nu cred ca se face la noi ci doar in Ungaria, mi-a zis o amica interesata de asa ceva, dar oricum nici aia nu e de prea mare folos, parerea mea ! Un medic din America le face pacientilor sai un tomograf cu substanta de contrast (SPECT) sau tomoscintigrafie care arata nu numai circulatia cerebrala dar si metabolismul creierului deoarece izotopul injectat este rapid absorbit de creier iar apoi se vede sub forma de zone mai luminoase pe imaginile CT, in functie de activitatea creierului ! Bineinteles ca e nevoie si de o referinta si experienta pt interpretare ! Deocamdata 99, 9 % din medici merg pe interpretarea simptomelor relatate de pacienti si pe experienta in cazuri similare !
Andreea, cipralexul ar fi bun pt tine, incearca 5 mg (a la long) plus inca un calmant pe care il ai prin casa pt maxim 2 saptamani si vezi cum te simti, daca mai scapi de furii !
Somn linistit tuturor !
'Se stie ca dopamina joaca un rol principal in sistemul motivational'.Stiam asta, la cate am citit pe tema neurotransmitatorilor stiu multe.Dar tu stii ca lucrurile astea sunt doar teorii si nu sunt bazate pe nimic concret, masurat?Eu iti garantez ca de exemplu un SSRI face mult mai multe lucruri in creier decat sa inhibe serotonina.Nici nu se stie exact ce face.Ceea ce spun cei ce l-au creat ca face este bazat doar pe studii empirice.Ca daca ar fi asa cum spun ei, ar fi mers la toata lumea.Luai o pastila si scapai de depresie.Constiinta este mult, mult mai mult decat un cocktail chimic, asta nu vor cercetatorii sa priceapa.
Neata!
Andreea, evita sa urmezi anumite sfaturi de aici (un exemplu ar fi David), dupa cum bine vezi starea lui psihica nu este una extraordinara, se lupta cu anhedonia dupa ce atata timp nu s-a tratat si are putine sanse sa mai scape de ea.
Ia-l doar ca un exemplu negativ si atat.
Costy, deschide tu atunci frumusel un topic despre sex si problemele ce vin la pachet si poti discuta acolo in voie. Pe mine chiar nu ma intereseaza cum te satisfaci tu.(fara suparare)
Zi frumoasa!
Love Scooter! :)
Andreea, evita sa urmezi anumite sfaturi de aici (un exemplu ar fi David), dupa cum bine vezi starea lui psihica nu este una extraordinara, se lupta cu anhedonia dupa ce atata timp nu s-a tratat si are putine sanse sa mai scape de ea.
Ia-l doar ca un exemplu negativ si atat.
Costy, deschide tu atunci frumusel un topic despre sex si problemele ce vin la pachet si poti discuta acolo in voie. Pe mine chiar nu ma intereseaza cum te satisfaci tu.(fara suparare)
Zi frumoasa!
Love Scooter! :)
Toata admiratia pentru Prozac si Stevens, ei sunt cei mai echilibrati dintre noi toti.
Felicitari voua, sunteti tari! :)
Felicitari voua, sunteti tari! :)
Neata Cata, le iau doar ca pe niste sfaturi.Eu de fel nu prea ascult niciun sfat, din partea nimanui, desi unele chiar ar merita luate in considerare, dar sunt eu prea capoasa si prea fixata pe anumite idei care este posibil sa fie eronate :)Poate sa-mi zica Costy sa iau tratament pana maine dimineata ca tot cum stiu eu fac, cat despre ce spune David la fel...Mi s-a tiparit mie ideea asta cu medicatia incat nu mai vad nimic, decat medicamente=caderea parului.Si eu care ii dadeam sfaturi lui David sa vada viata in mai multe culori, desi cand vine vorba de mine eu nu fac deloc acelasi lucru.
Katy, hai pe mess :P
Katy, hai pe mess :P
Katy, incep sa imi schimb usor usor parerea si despre tine.Te credeam fata desteapta, ce naiba.
Starea mea psihica este chiar una foarte echilibrata atat timp cat am scapat de depresie.Cat despre anhedonie pot sa traiesc si cu ea ca nu e un capat de tara, sunt alte lucruri in viata care conteaza cu adevarat, nu doar poftele trupesti.Daca Andreea imi urmeaza sfaturile si cauta raspunsuri, se documenteaza, o sa inceapa sa vada viata in alte culori, cum spuneti chiar voi, fara sa fie nevoie de psiholog pt asta.Si asta doar daca vrea.De putut poate oricine, nu exista nu pot, trebuie doar sa vrei sa abordezi si altfel problema.Iar in momentul in care va incepe sa gandeasca pozitiv, celelalte lucruri vin treptat de la sine.
Starea mea psihica este chiar una foarte echilibrata atat timp cat am scapat de depresie.Cat despre anhedonie pot sa traiesc si cu ea ca nu e un capat de tara, sunt alte lucruri in viata care conteaza cu adevarat, nu doar poftele trupesti.Daca Andreea imi urmeaza sfaturile si cauta raspunsuri, se documenteaza, o sa inceapa sa vada viata in alte culori, cum spuneti chiar voi, fara sa fie nevoie de psiholog pt asta.Si asta doar daca vrea.De putut poate oricine, nu exista nu pot, trebuie doar sa vrei sa abordezi si altfel problema.Iar in momentul in care va incepe sa gandeasca pozitiv, celelalte lucruri vin treptat de la sine.
David, sincer, nu ma prea intereseaza parerea ta despre mine, dar as vrea sa te intreb ceva, tu ai avut depresie sau toc?
prozac intr-adevar este o fata echilibrata, dar stevens este un individ total dezechilibrat, cel putin din ce am discutat cu el in privat.Este un om cu mai multe fete, in genul politicienilor pe care ii sustine.
Am avut si toc atat timp cat am avut anxietate.Complexele fizice de care va vorbeam nu tin de toc? Chiar e atat de greu de priceput? Trebuie sa repet de fiecare data ce am discutat acum 2 saptamani?Aveti probleme de memorie?
Stevens este dezechilibrat pentru ca nu este de acord cu tine?!
Tot ce nu intra in tiparele tale este eronat, aici gresesti enorm. Fiecare are dreptul sa gandeasca cum doreste. Partea proasta intervine in momentul cand incepi sa dai sfaturi, poate unii sunt si influientati de ele.
In toc nu poti controla gandurile este 'boala gandurilor', cum crezi tu ca poate Andreea sa controleze asta fara nici un ajutor?
Mai gandeste-te.
Nici eu nu sunt de acord cu tine dar nu te-am facut 'dezechilibrat'..
Tot ce nu intra in tiparele tale este eronat, aici gresesti enorm. Fiecare are dreptul sa gandeasca cum doreste. Partea proasta intervine in momentul cand incepi sa dai sfaturi, poate unii sunt si influientati de ele.
In toc nu poti controla gandurile este 'boala gandurilor', cum crezi tu ca poate Andreea sa controleze asta fara nici un ajutor?
Mai gandeste-te.
Nici eu nu sunt de acord cu tine dar nu te-am facut 'dezechilibrat'..
Cum ai ajuns tu la concluzia ca nu poti controla gandurile fara medicatie? La mine cum a mers? Voi nici macar nu vreti sa incercati si stiti deja ca nu merge.
Iar stevens este dezechilibrat pt ca are nevoie de duhovnic ca sa inteleaga ce scrie in biblie.El la varsta lui nu are capacitatea de a intelege lucrurile singur, zici ca e copil de 5 ani, trebuie sa ii explice cineva, iar acel cineva este tot un indoctrinat religios care crede tot ce i s-a spus de catre alt duhovnic.
Iar stevens este dezechilibrat pt ca are nevoie de duhovnic ca sa inteleaga ce scrie in biblie.El la varsta lui nu are capacitatea de a intelege lucrurile singur, zici ca e copil de 5 ani, trebuie sa ii explice cineva, iar acel cineva este tot un indoctrinat religios care crede tot ce i s-a spus de catre alt duhovnic.
Pai normal, pt. ca tu esti tot o indoctrinata religios.
Fiecare trebuie sa fie liber sa aleaga in ce crede, nu sa i se impuna.De asta va zic sa credeti ceva doar dupa ce cercetati.
David, toc nu inseamna neaparat ganduri despre complexe fizice, asta poate sa fie simpla anxietate.
Toc-ul in adevaratul sens al cuvantului contine compulsii, foarte naspa, gen inchisul becului de 20 de ori, inchisul usii si deschisul ei de 20 de ori, aranjarea lucrurilor in linie, chestii care nu au sens, dar pe care totusi le faci.Eu m-am chinuit mult pe la 7 8 ani cu asa ceva, ore in sir ma chinuiam si nu stia nimeni ce am pe vremea aia, ca erau la inceput psihologii si psihiatrii in Romania, nu prea se stia de atatea boli...
Toc-ul in adevaratul sens al cuvantului contine compulsii, foarte naspa, gen inchisul becului de 20 de ori, inchisul usii si deschisul ei de 20 de ori, aranjarea lucrurilor in linie, chestii care nu au sens, dar pe care totusi le faci.Eu m-am chinuit mult pe la 7 8 ani cu asa ceva, ore in sir ma chinuiam si nu stia nimeni ce am pe vremea aia, ca erau la inceput psihologii si psihiatrii in Romania, nu prea se stia de atatea boli...
http://chrishibbard.wordpress.com/2008/10/31/the-windigo-psychosis/
Si uite ce citesc eu de o juma' de ora in loc sa invat :))))
Deci oamenii erau atat de speriati de gandul asta de a nu deveni canibali pe vremuri cand nu prea era mancare, incat ajungeau chiar sa faca chestia asta.Cred ca era vorba tot de un fel de ganduri obsesive.Atunci cand iti este frica de ceva, singura metoda sa invingi frica este sa faci acel lucru.Foarte tare articolul, cat de complexa este mintea omului si ce poate sa faca un mic dezechilibru :D
Si uite ce citesc eu de o juma' de ora in loc sa invat :))))
Deci oamenii erau atat de speriati de gandul asta de a nu deveni canibali pe vremuri cand nu prea era mancare, incat ajungeau chiar sa faca chestia asta.Cred ca era vorba tot de un fel de ganduri obsesive.Atunci cand iti este frica de ceva, singura metoda sa invingi frica este sa faci acel lucru.Foarte tare articolul, cat de complexa este mintea omului si ce poate sa faca un mic dezechilibru :D
David, esti intr-o grava eroare. Te rog frumos sa nu imi duci topicul intr-o directie gresita.
Toc este boala gandurilor, ele dau navala in mintea unui om si NU pot fi oprite nici prin autosugestie, nici prin meditatie.
Mai mult decat atat, sunt ganduri cu caracter negativ ce provoaca individului o stare de anxietate maxima insotita sau nu de depresie.
Te rog si insist nu imi duce subiectul intr-o zona neutra din care nimeni nu mai intelege nimic. Sunt n pagini goale din punctul meu de vedere, cu contre nesfarsite, dar lipsite de continut.
Ca initiatoare a acestui subiect, am dreptul sa cer moderarea acestui subiect si ca inainte de a cere raportari, va rog sa scrieti la subiect si sa nu va mai certati inutil.
Nu-mi spune nimeni, ce face in timpul liber, pe unde are de gand sa se plimbe in vara asta, ce planuri de viata are, asa in ciouda bolii, lucruri constructive.
ganditi-va., ca sunteti cititi si de altii, si de afara suntem vazuti ca o ceata de" tulburati" sustinand prostii.
Toc este boala gandurilor, ele dau navala in mintea unui om si NU pot fi oprite nici prin autosugestie, nici prin meditatie.
Mai mult decat atat, sunt ganduri cu caracter negativ ce provoaca individului o stare de anxietate maxima insotita sau nu de depresie.
Te rog si insist nu imi duce subiectul intr-o zona neutra din care nimeni nu mai intelege nimic. Sunt n pagini goale din punctul meu de vedere, cu contre nesfarsite, dar lipsite de continut.
Ca initiatoare a acestui subiect, am dreptul sa cer moderarea acestui subiect si ca inainte de a cere raportari, va rog sa scrieti la subiect si sa nu va mai certati inutil.
Nu-mi spune nimeni, ce face in timpul liber, pe unde are de gand sa se plimbe in vara asta, ce planuri de viata are, asa in ciouda bolii, lucruri constructive.
ganditi-va., ca sunteti cititi si de altii, si de afara suntem vazuti ca o ceata de" tulburati" sustinand prostii.
Prozac, toc si in general toate afectiunile psihice pe care medicatia nu le poate rezolva, sunt bolile oamenilor fara dzeu.In momentul in care o sa credeti cu adevarat ca exista o forta superioara care guverneaza Universul, si o sa va rugati la aceasta, toate obsesiile vor disparea.Voi degeaba va rugati daca nu credeti cu adevarat in cel la care va rugati.Eu aveam obsesii legate de suicid si ganduri ca as vrea sa le fac rau parintilor, spre exemplu luam un cutit din bucatarie, si in mintea mea imi imaginam ca il infig in parinti.Deci stiu despre ce vorbiti voi.La mine lucrurile astea au disparut urmand calea despre care v-am tot vorbit.Acum, daca voi nu vreti sa acceptati ca este posibil sa existe si alta rezolvare in afara de medicatie, e problema voastra.Voi nici nu vreti sa incercati macar.
Prozac, poti sa ma si raportezi daca vrei, eu am spus ce am avut de spus.Inca odata va spun, cercetati inainte de a crede ceva.Nu va cer sa fiti de acord cu tot ce v-am spus eu.
Prozac, poti sa ma si raportezi daca vrei, eu am spus ce am avut de spus.Inca odata va spun, cercetati inainte de a crede ceva.Nu va cer sa fiti de acord cu tot ce v-am spus eu.
Ia cineva de aici antidepresive pe baza de sertralina? (sau daca ati luat)
As vrea sa imi spuneti cum va simtiti cu ele, mie imi este rau de la ele, din ce in ce mai rau, si nu stiu dc e normal asa.
As vrea sa imi spuneti cum va simtiti cu ele, mie imi este rau de la ele, din ce in ce mai rau, si nu stiu dc e normal asa.
Si ca sa nu te mai supar prozac, de acum incolo o sa vorbesc doar despre evolutia mea cu apatia si anhedonia, daca imi permiti bineinteles sa fac lucrul asta, tinand cont ca topic-ul tau este despre toc.Mai rarut ca-i mai dragut. :)
Inafara de Costy nu cred ca a vorbit cineva despre ceva care sa nu fie legat oarecum despre boli psihice sau toc, Prozac.Ca ne mai abatem de la subiect din cand in cand e normal ca doar suntem oameni, dar revenim la boli intr-un final.E pur si simplu un forum, nu e un articol din ziar in care nu poti sa te abati de la subiect:-)
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10cred ca sotul meu e foarte bolnav
- 7Atacuri de panica - Frica de caldura
- 60frica, panica ajutor!
- 4prazolex+alcool=?
- 11Adevarat sau fals?
- 14Distonie neurovegetativa; anxietate; atacuri de panica?
- 32internare bolnav psihic
- 4atacul de panica, tratament de un an - se va face bine?
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 11Imi distrug singur viata si cariera!
- 9Care suferi de atac de panica sau anxitate ?
- 10stare de rau: voma, ameteli, temura corpul
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 5sufar de autofobie?
- 6boala cardiovasculara sau atac de panica?
- 4Anxietate si atacuri de panica
- 21Recadere in tulburare obsesiv-compulsiva
- 11Batai slabe ale inimii, senzatia de oprire a inimii, nu imi simt pulsul uneori
- 9Nu stiu ce am
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
Mai multe informații despre: Tulburarea de panica Tulburarea obsesiv-compulsiva Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: