Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 163164165 ..... 176 177 Înainte ›
0
19-03-2014, ora 15:04
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Stie cineva daca la noi in tara se fac analize de sange pentru neurotransmitatori? Cand am intrebat dr mi-a zis ca nu se fac dar pe site la Synevo apare ceva despre serotonina. A facut cineva? Am auzit ca si din urina se pot depista.

Andreea eu am mai spus, am avut 3 episoade nasoale de toc, cu anxietate mare si depresie. N-am facut tratament niciodata de 13 ani. In decembrie 2013 am avut al 3-lea episod urat, aproape ca prima data ma luase si am mers pt prima data la dr, nu s-a grabit sa-mi dea tratament, mi-a dat sa iau calciu si magneziu cu b6, dar nu luate odata, mai intai 10 zile de magneziu si apoi 10 de calciu. E drept ca dra m-a trimis la analize sa vad ce lipsuri am dar eu nu m-am dus, m-am pus din prima pe magneziu, apoi calciu. In 2 sapt m-am simtit perfect, incet incet, nu dintr-o data si uite ca am 2 luni de cand sunt f bine. Acuma am si ceva experienta cu boala asta dar eram la pamant si eram hotarata sa iau tratament. Dra mi-a zis ca daca nu ma simt bine dupa cura asta sa vin dupa reteta, din fericire nu a fost nevoie. La mine acum a fost clar pe fondul lipsei celor doua minerale. Tu ai facut analize recent, un calciu, magneziu?
0
19-03-2014, ora 15:16
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
http://www.synevo.ro/serotonina-serica/
0
19-03-2014, ora 15:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cred ca o sa imi deschid topicul meu cu sertralina, aici vad ca nu raspunde nimeni
0
19-03-2014, ora 15:30
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Cata Setralina e zoloftul?
0
19-03-2014, ora 15:59
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Eu nu am luat medicamente si nu stiu.
0
19-03-2014, ora 16:13
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Da Andreea, Zoloft tot sertralina contine.
0
19-03-2014, ora 16:29
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Cata iti spun efectele adverse pe care le.am avut eu in privat ca nu pot aici
0
19-03-2014, ora 16:34
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Ok, spune-mi desi nu stiu cat sunt de relevante, pentru ca tu nu ai luat pe termen lung, ci ft scurt si atunci sunt normale.
0
19-03-2014, ora 19:01
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Katy, eu am luat Sertralina 2 luni jumate 1 x 50 mg ptr depresie si anxietate, parti bune au fost ca urca tonusul in a doua jumatate a zilei, eram asa vesel adica prea vesel si tonusul era prea bun adica eram invers ca in depresie, deci peste normal si iar nu era bine, in schimb nu aveam chef de nimic, nu ma bucura nimic, era tare aiurea, l-am lasat pana la urma ca nu avea un efect bun per total ca sa nu mai spun ca sporea anxietatea, iar in prima parte a zilei aveam anxietate si depresie.
Insa nu la toti se comporta asa, la mine a facut asta.

Sorana, nu exista nici o analiza pentru detectarea nivelului neurotransmitatorilor la nivel de sinapsa, alea serice nu au absolut nici o legatura cu cei din sinapsa.
Cat calciu ai luat cele 10 zile si cat magneziu ? Si b6 cand ai luat si cat ? Nu toate cazurile sunt la fel, poate si Andreea sa fie in el sau nu, depinde.

Don David nu te mai da tu mare ca nu merge, nu poti controla gandurile fara tratament decat doar daca e totul la o faza foarte slaba, daca medicii din toata lumea dau tratament, inseamna ca e ca noi, nu ? Daca era asa simplu, TOC nu mai era catalogata boala.
0
19-03-2014, ora 19:39
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
De acord cu tine Costy, e greu sa stai asa cu boala fara tratament, o spun din experienta mea, nici cu tratament nu stiu cum e ca am luat f putin timp.Doar cand eam mica pe la 7 ani am luat zoloft o jumate e an din ce mi-a zis mama si eram prea mica, deci nu prea mi mai aduc aminte cum am rectionat la el.
Dar pot spune ca fara medicamente este groaznic, daca ai ceva care chiar este chinuitor, eu cand nu mai pot pur si simplu si simt ca intru in crize si sperii iar vecinii iau in ultima faza calmepam...si se vede o diferenta ca de la cer la pamant, deci nu putem spune ca medicamentele sunt inutile si ca nu.si fac efectul, pt ca nu e asa:-).
Darrrrr unele medicamente, in cazul unor pesoane(nu tuturor) pot face mai mult rau decat bine, deci asta este problema, reactiile adverse, pt ca toti suntem diferiti si toti rectionam diferit la ele.Dar ca sa zici ca nu sunt bune si ca te poti ajuta singur prin credinta si alte aberatii trebuie sa nu fie ceva atat de grav incat sa crezi ca poti trece peste singur:-)
Eu am zis, nu iau pastile pt ca nu vreau, nu ca mi-e bine sau ca ma ajut singura.M-as indopa de calmepame si de antidepresive daca nu ar avea ca efecte adverse caderea parului sau ingrasatul, sau multe altele:-) Si cu siguranta la un momentdat daca chiar nu as mai rezista as lua pastile, adica nu e atat de chinuitor incat sa nu pot suporta, inca mai pot.
Am trecut printr.o tulburare de depersonalizare in care chiar nu-mi mai pasa daca ma ngras sau daca cade parul, eram hotarata sa iau orice numai sa nu ma mai chinui, atunci da, chiar nu era alta solutie.Daca simtiti ca nu exista alta solutie da sunt de acord luati pastile, in ultima faza:-)
0
19-03-2014, ora 19:53
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, nu este ceva grav sa ai ganduri in care iti omori parintii?Numai eu stiu prin ce am trecut.
Si dupa ce incerci toate medicatiile posibile si tot nu vezi nicio imbunatatire pe termen lung, ce mai faci Andreea?
0
19-03-2014, ora 20:41
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Trebuie gasit tratamentul bun ! Daca nu merge cum nu merge la mine nici un tratament, ori.incerc altul pana reusesc, ori ma duc pe lumea ailalta ca asta nu e viata, ca oricum cu credinta si prostii nu trece absolut deloc, repet, asa gandesc eu doar.
Ca sa stau toata viata in chinul asta, scuze David, ptr ce ?
Tu ai ajuns sa te dilesti cu credinta si astea ca nu mai ai ce face si te minti singur in felul asta, placere zero, ce viata ai tu ?Eu nu-s genul, eu vreau viata inapoi, altfel nu discut. Si asa eram pregatit sa pun punct, insa pe parcurs s-a mai imbunatatit putin starea si a fost mai confortabil, altfel eram dus.
Maine la ora 18 am programare la medic ca n-am mai fost de pe 8 Octombrie, sa vad ce idei mai are, am un rau din creier adica un rau depresiv, o stare disconfortanta si o permanenta tenta de a dormita, dar nu somn normal ci tenta depresiva de a dormita, nu merge asa.

Andreea, o sa te saturi sa te chinui asa si ai sa alegi tratament care culmea, ai sa vezi ca nu cade nici parul si nici nu te va ingrasa, doar nu o sa traiesti ca sa te chinui, sau ? Incerci si la primul semn ca te-ai ingrasa sau ca ar cadea parul, intrerupi, ca nu s-a intamplat, tu doar ai teama ca ai citit pe prospect, deci e irelevant, multi nu au aceste efecte secundare.
0
19-03-2014, ora 21:14
david27
Nu este medic/terapeut
david27
De baiatul cu obezitate morbida care a murit, cred ca ati auzit stirea, spuneau ca ar fi inceput sa se ingrase in urma unui tratament cu antidepresive.Acum nu stiu cat este de adevarat, poate fi doar o coincidenta, dar efecte adverse cu siguranta au toate, mai mult sau mai putin grave, in functie de organism.
0
19-03-2014, ora 21:27
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Doamne fereste David, mi se ridica parul pe mine cand citi, ma bine moarta si chinuita decat grasa, doamne fereste !!!Mi-e atat de frica ncat nici nu ma pot gandi acolo, cand vad grasi sau stiri de genul nu ma uit, ma feresc de toate stirile de genul, cred ca asta e chin in adevaratul sens al cuvantului, ci nu ce avem noi...
0
19-03-2014, ora 21:38
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Baiatul asta cum de nu si-a luat viata?Oare nu credinta l-a tinut in viata?
0
19-03-2014, ora 21:48
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Probabil pt ca era prost.
0
19-03-2014, ora 21:51
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Adica cine are credinta e prost, dupa parerea ta? :))
0
19-03-2014, ora 22:21
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai nu si-a luat viata ca nu dorea asta, nu e nici o problema, inseamna ca avea ceva bun de la viata si nu stim noi, altfel ce rost mai avea sa traiasca in chinuri daca nu mai avea nici o sansa sa scape vreodata ?! Daca avea sanse, e altceva, trebuia sa lupte pentru asta.
Pai destept nu era daca din credinta nu s-a suicidat, ca un baiat destept stie ca, credinta e iluzia creierului doar ca mecanism de aparare, in rest nimic, cine realizeaza asta e super, dovada este ca nimic nu se verifica cu fapte din teoria credintei si restul, asa ca...asta e.
Ai banu', ai sanatate si noroc in viata, o duci bine, mananci, bei, te distrezi, faci sex, nu ai, ai pus-o, asta e adevarul, ce credinte si baloane de sapun din astea ?! :)).
Uite eu, realizez ca fara un tratament bun nu scap ! Stiu ca nu exista nimeni cu puteri inchipuite sa ma salveze, deci ori corectezi chimia defecta, ori asa ramai si pana la urma mori ca nu ai sa vrei sa ramai asa pana la 80 ani ca apoi sa mori mai urat ca acuma.
Tu David ai sa stai asa in anhedonia aia pana la 75 ani poate :)))))))))))))), dar daca iti convine, este ok, jos palaria.
Si crezi ca dupa ce mori te duci nu stiu unde, aoleeeeu mor de ras, viata e aici fratele meu, nu altundeva.

Andreea, asa eram si eu acum 4 ani cu frica oribila de ingrasat ca tine, cum a trecut anxietatea a disparut complet mai ales ca nici nu am ajuns cum ma temeam indiferent ce tratament am luat, desi adevarat ca, cu unele mancam mult si daca nu le intrerupeam, ajungeam gras tare, insa nici bine nu mi-au facut asa ca am putut sa pun stop.
0
19-03-2014, ora 23:02
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, cand am zis prost m-am referit la mai multe chestii.In priml rand este clar ca se multmea cu orice si traia asa ca ultimul om, la greutatea aia nu ai viata, nimeni nu-si doreste asa ceva.
L-am facut prost pt ca era las si fricos, deaia nu si-a luat viata, ca sunt sigura ca isi dorea sa moara.Imi pare foarte rau de acesti oameni, nu pot sa-i judec, e clar ca au o problema si deaia ajung acolo, nu pot spune decat doamne fereste!

Costy, este oribil, pentru mine e oribil.Daca mananc ceva dulce nici nu termn de mancat ca deja ma simt grasa si dezgustata de mine, mereu sunt speriata cand vine vorba de mancare, mi-e frica...Am perioade in care mi-e foarte frica sa nu ma ingras, in aceste perioade nu mananc mare lucru, slabesc vreo 2 kg si am o pofta de dulciuri groaznica, de-mi vine sa mananc saci intregi de dulciuri:)))Si perioade in care nu mi-e frica excesiv de luatul n greutate, mananc orice vreau cand vreau, ma ingras un kg maxim 2 si nu simt nevoia sa mananc dulciuri, decat foarte rar poate..nu prea ma omor cu dulciurile.Darrr de cateva luni de cand sunt iar anxioasa si stresata sa nu ma ingras am o pofta de dulciuri de zici ca sunt gravida!Si mai rau ma sperii s mai rau nu mai mananc.si tot asa:(...

Si de unde trauma asta a mea cu oamenii grasi?Nu am grasi in familie, nu am fot vreodata grasa, nu m-a marcat nimic de genul?De ce ii urasc asa de mult?Intr-un clasament de clasa sociala facut de mine, cred ca grasii ar fi pe ultimul loc.

De exemplu azi am rugat-o pe o colega de-a mea sa-i spuna profei ca intarzii ca am o problama, mi-a zis ca-i zice ea ca sa nu-mi fac griji si eu asa am facut.Si ce aflu dupaia?Ca tipa ii zisese profei ca chiulesc si ca sa-mi puna absenta.De unde credeti ca vine atata rautate gratuita?Cu 10minute inainte de ora imi zisese ca sunt prea slaba si ca ar trebui sa ma mai ingras putin, cu invidie mi-a zis-o, iar eu i-am dat peste nas si i-am zis ca imi place exact asa cum sunt, ca sunt perfecta.Dupa care mi-a zambit asa de parca m-ar fi transat si m-ar fi prajit in tigaie:)))Nu de alta, dar tipa era supraponderala cu muult peste limita:-) Deci, se pare ca de aici vine rautatea asta gratuita, de la frustrare si de la ura pe care o poarta cu ea zi de zi.Pai cum sa poti trai asa vere?Cum sa le suporti pe grase?Cum sa nu-ti fie mila in acelasi timp?Si cum sa nu-ti fie frica sa mai pui gura vreodata pe mancare ?
0
19-03-2014, ora 23:03
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai te-ai indreptat catre credinta ca e cum zic eu, creierul tau s-a aparat ca sa nu te duci dracului si ti-a aruncat iluzia asta cu credinta, te-a bagat intr-o psihoza sa zic, de care tu nu te-ai prins, deci a fost destept, inseamna ca nu a vrut sa mori.
Semnele sunt tot date de mintea ta doar si atat.
Si pana la urma daca mureai ce pierdere era ?! Scapai de anhedonia asta din care poate nu o sa-ti revii niciodata ca apoi tot aia sa faci dar mai rau. Nu stiu, zic si eu.
Tu ca sa gasesti motivatie sa nu mori (adica inconstientul tau de fapt face asta), iti baga ca daca induri acuma.o sa fi rege pe lumea ailalta si tu ai crezut :))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
Inca o dovada e ca cei ce o duc bine sunt mai putin cu credinta, ca nu e nevoie de iluzia asta ptr ei, ca au viata real buna.

Dovada ca nu e nimic dincolo e clara, nu are cum sa existe ca nu s-a demonstrat nimic faptic si clar, tu ce doavda ai ca e ? E tot naluca din mintea ta ca ar fi, e un scenariu construit de iluzie, atata tot.
Dar daca te ajuta sa traiesti in iluzie, este okey asa, nu am nimic impotriva.
Ma, eu ma consider baiat destept, asta e, sunt realist si analizez atent lucrurile, nu imi place sa traiesc pe iluzii si vrajeli.
Tu nu stiu daca esti destept daca crezi in iluizia chiar de mintea ta fabricata si nu vezi ca nimic nu se pupa cu realul pana la urma.
0
19-03-2014, ora 23:30
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Aaa si inca ceva, nu vezi ca stapanii da caini gandesc sanatos ?! Cand un caine sufera iremediabil, e eutanasiat, daca stiau aia prostia ca dupa aia se duce la dracu sa-l pieptene...nu l-ar mai fi eutanasiat :)))))))))))))).
0
19-03-2014, ora 23:34
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Costi, cred ca ai fost spalat pe creier de toate medicamentele pe care le-ai luat pana acum.Tu n-ai inteles nimic din ce am postat eu de la inceput pe forum.Cel care traieste in iluzie esti tu, pt. ca spui lucruri inventate de tine, de mintea ta, eu am spus lucruri care pot fi verificate, nu le-am inventat eu, dar ce pot sa-i cer unuia care mai are 3 sinapse functionale.
0
19-03-2014, ora 23:36
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Inseamna ca ar trebui sa ajungem la dracu ca taiem si porcul, dupa teoria ta. :))) Mare e gradina Domnului
0
19-03-2014, ora 23:45
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Cum se verifica ce spui tu ? Nu se verifica, nu zice ca ce se scrie, ce se aude si ce se spune la TV ca aia stii ca e vrajeala ptr manipularea fraierilor da ? Zi cum se verifica concret, cum pot eu verifica sa vad cu ochii mei, nu prostii.
Eu traiesc in realitate, tu pe iluzii.
Pai porcu' nu se duce nicaieri dupa ce-l tai, asa si noi, asta am si vrut sa spun.
0
19-03-2014, ora 23:51
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Pai porcu n-a vrut el sa moara, la fel si cainele schilod.Pacatul l-ar lua omul asupra lui, dar nu se pune problema de asa ceva in cazul asta.In schimb omul e altceva, are constiinta.Nu poti compara cainele cu omul.
0
20-03-2014, ora 00:02
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
E acelasi lucru, suntem animale dar mai inteligente, asa ca tot una este, si daca vreau sa mor nu o sa vreau de bine ce-mi e, o sa vreau de rau ce-mi este, deci as fi nevoit !
Nu poti obliga omul sa suporte o boala urata si incurabila ca vrei tu, atat timp cat nu poti sa-i oferi solutia sa scape, sa se simta bine si sa vrea sa traiasca.
0
20-03-2014, ora 00:08
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Costy, noi vedem doar ce am fost programati sa vedem.Lumina de o vedem noi, adica spectrul curcubeului, e doar o radiatie electromagnetica cu lungimea de unda intre 390 si 700 de nm (nanometri).In schimb nu vedem lumina ultravioleta, vedem doar foarte putin din spectrul ei, pt ca are o lungime de unda intre 10 si 400 nm, iar de asemenea nu vedem lumina infrarosie care are o lungime de unda intre 700nm si 1mm.De asemenea nu vedem razele x care au o lungime de unda intre 0, 01 si 10nm, razele gama si multe alte tipuri de radiatii electromagnetice.Iti dai seama cum ar arata lumea daca am vedea toate radiatiile electromagnetice?Cred ca am ramane socati de ce am vedea. :))) Viata in sine este o iluzie, o simulare creata de forta aia superioara de care va tot vorbesc.
0
20-03-2014, ora 00:13
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Tu crezi in evolutie costi?Iti marturisesc un lucru...si eu credeam, pana am frunzarit-o si am vazut cate gauri are, cate lucruri nu se pupa.Asta nu inseamna ca acum cred in povestea cu adam si eva, nicidecum.
0
20-03-2014, ora 00:24
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, oamenii lasi si fricosi sunt chiar oamenii care ajung sa-si ia viata.Cei care au taria sa-si duca pana la capat crucea sunt exact opusul, cei curajosi si neinfricati.Invata sa nu mai judeci oamenii dupa aspectul fizic, ci dupa caracterul lor.In anumite cazuri chiar nu e vina lor ca sunt grasi, strambi, ologi.Si ei sunt tot oameni.
0
20-03-2014, ora 00:34
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Iar nu m-am tinut de cuvant...sper sa ma ierte prozac.Adevarul e ca te ia valul. :)) Propun sa vorbim pe privat de acum incolo despre lucruri de genul, ca sa lasam topic-ul mai curat, mai la obiect.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 163164165 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: