Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 161162163 ..... 176 177 Înainte ›
0
18-03-2014, ora 17:25
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Tu cum crezi Andreea ca ar putea un psiholog sa te faca bine?In afara de un sfat pe care il da la fel cum il dam si noi pe forum, si pe care tu nu-l urmezi, nu prea are ce sa faca.Totul depinde numai de tine.
0
18-03-2014, ora 17:27
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu iti da numai sfaturi un psiholog.
Ca sa zic asa, iti zugraveste lumea in alte culori, iti schimba perceptia despre viata.
Tu ai fost vreodata la psiholog? Sau iar vorbesti din auzite sau banuite?
0
18-03-2014, ora 17:33
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Katy am incercat orice legat de par, nici nu are rost sa incerc sa.i mai fac ceva, faptul ca nu l.am lasat niciodata in pace, mereu am vrut eu sa.l vopsesc, sa.l coafez si uite unde dracu am ajuns, sa-mi vina sa ma omor cand ma uit in oglinda.

David, ai dreptate trebuie sa incercam sa ne schimbam in bine, daca vrem si daca putem...daca nu traim asa sau ne punem streangul de gat:-) Ce vrei sa faca Costy daca nu se poate schimba?Traieste asa, e bine si asa, altii sunt mai rau.
Sa stii, vai de ei de psihologi, te dezamagesc unii de mai bine te duci si ceri sfaturi necunoscutilor pe strada
0
18-03-2014, ora 17:37
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Subscriu la ce spune katalyna, mergi la scoala. Nimic nu e mai pretios la varsta ta decat scoala. In plus, nu-mi imaginez cata suferinta aduci alor tai, caci se simt neputinciosi.
Eu nu-mi fac griji pentru parul tau, dar imi fac griji pentru viitorul tau. Tu nu poti vede viitorul din cauza parului, lucru total eronat.

vrei sa te faci medic, foarte laudabil, dar FA ceva in directia asta, ca nimeni nu va veni maine poimaine sa iti aduca un salariu bun daca nu faci o scoala ca lumea.
trezeste-te, tu vrei sa fi mangaiata pe cap si atat, dar esti suficient de mare sa intelegi ca nu aparenta conteaza, ci conteaza ceea ce faci tu pentru persoana ta ca si educatie, ca si mod de a merge in viata.

Iti voi povesti un episod din viata mea, m-am apucat serios sa invat cam prin liceu si model mi-a fost o fata subtirica, draguta, dar nu frumoasa.
Pentru ca faceam naveta (locuiam in afara orasului) pina la liceu ma intalneam des cu ea la autobuz. In fiecare dimineata imi spunea cat era de obosita ca se culca pe la 5 dimineata si se vedea cat era de incercanata, invata sa dea la Medicina. Imi zicea asa in gluma, ca nici nu s-a spalat pe fata :) doar a pus uniforma pe ea si-a luat cartile si a plecat spre scoala, dar ca e foarte bucuroasa ca a mai repetat un capitol la Chimie.

Ea mi-a fost model si ambitia ei m-a determinat sa invat, sa fiu si eu ca ea, sa am un tzel. N-am sa uit niciodata acei ochi negri frumosi si patrunzatori, dar si atitudinea ei "pot sa fac asta!"
Avea sa moara in anul 3 intr-un accident de circulatie, iau eu desi n-am fost apropiate, o port in suflet si acum si in memoria ei imi spun mereu "pot, pot sa fac asta si nimic nu imi sta in cale". Si chiar pot!
Gandeste-te, gandeste-te in primul rand la viitorul tau, atunci cand decizi sa nu mergi la scoala.

Daca aceste simptome te doboara, e treaba medicului sa le repare nu te mai pune contra.
Sper ca nu te-am suparat cu dojana mea, eu insa te privesc ca pe un copil care poate, poate sa faca orice lucru. de ce? Pentru ca poate!!!!

:)
0
18-03-2014, ora 17:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Eu nu am fost niciodata la psiholog si nici nu ma voi duce vreodata.Perceptia despre viata nu trebuie sa ne-o schimbe psihologul.Daca suntem inteligenti si cautam raspunsuri ne schimbam singuri perceptia.Trebuie doar sa cautam."Cauta si vei gasi, cere si ti se va da"
0
18-03-2014, ora 18:05
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Multumesc pt cuvintele de incurajare, Prozac, dar fac tot ce pot, sau poate as putea mai mult, dar ma doboara boala asta idioata.Stiu ca trebuie sa muncesc mult ca sa ajung unde vreau eu si stiu ca pot, dar imi trebuie un psihic sanatos ca sa am putere de munca si sa am putere de concentrare...Fata de care-mi spui sigur avea un psihic forte sanatos si puternic, cu siguranta nu avea anxietate si daca avea si inca putea sa stea toata noaptea sa invete si sa se concentreze atat de mult pe ceea ce isi propusase sa faca, tot respectul, inseamna ca era un om mai mult decat puternic, desi nu cred ca un om cu anxietate poate fi asa puternic.Eu incerc si nu ma las, nu renunt la acest vis, chiar daca il voi atinge cu greu.
0
18-03-2014, ora 18:07
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Nu mai stresati fata cu invatatul, mai ales ca se afla intr-o situatie fragila.Are timp destul sa invete, ca n-au intrat zilele-n sac.Ea trebuie sa mearga la scoala, ca sa nu acumuleze absente, iar invatatul trebuie dozat cand ai o afectiune psihica, nu sa faca cearcane de la invatat.
Ea oricum are un atu pe care alte fete nu-l au, si anume frumusetea, iar daca nu isi gaseste un job bine platit nu e nicio tragedie, sigur isi gaseste unul cu bani care s-o tina numai in puf.Trebuie sa privim mereu partea pozitiva a lucrurilor.:))
0
18-03-2014, ora 18:11
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Sa va uitati la filmul "Silver Linings Playbook".Este chiar despre genul asta de afectiuni.
0
18-03-2014, ora 18:18
Ag20
Nu este medic/terapeut
Ag20
David, super tare cu. Ma prapadesc de ras. Nu mai pot.:))))))))
0
18-03-2014, ora 18:20
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, da ai dreptate.E mai greu sa inveti cand ai anxietate, dar nu e imposibil, o sa pot.
O sa ma uit la film cand am timp :D
0
18-03-2014, ora 19:24
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Sunteti durere domne toti, nu pricepeti ca daca Andreea are o boala cu numele de anxietate si ii conduce mintea, nu poate sa faca nimic contra ?! Trebe tratata boala si apoi vine totul de la sine, e una sa dai sfaturi si alta e sa fi in locul aluia sa vezi ce simte si ca nu poti sa te opui.
Se gandeste la viitorul ei si ce ? Daca ii e rau de moare si se invarte clasa cu ea ce sa faca ?!
Andreea, repet, du-te si trateaza-te ca e de rau, vei pierde tot, ca nu depinde de tine sa fi bine fara tratament cum spun colegii de forum, vezi bine asta. Nu vezi ca te duci dracului pe timp ce trece si astia te incurajeaza sa ramai pe drumul asta mai departe ?!
Vezi ca trece timpul si boala ta se agraveaza, eu atat iti spun. Nu vezi ca, cu toate sfaturile la toti, tie ti-e din ce in ce mai rau ? Prozac de ce nu s-a educat sa nu mai aiba treaba cu gandurile obsesive din cap daca era asa simplu ?! De ce ia tratament ? Nu te-ai intrebat ?

Katy, lasa draga ca suntem in modernism, daca a spus David de luat boli de la fete, am spus de ce nu iau asa ceva, in al doilea rand discutam deschis asa cum fac si occidentalii, 99 % din oameni au capul plin de din astea dar se dau sfinti ca nu se gandesc sau nu fac ei asa ceva, asa ca aia e. Eu am fost deschis mereu ca nu am de ce sa nu fiu deschis, nu vad nici o rusine in a face alea.

David, nu se duce pofta fi sigur, se duce dupa 65 ani in colo doar, la tine s-a dus de la depresie sau si de la tratament, stii asta, neavand libido e normal sa ti se para aiurea cand altii mor dupa asta, sau poate nu-ti convine ca altii se bucura de sex si tu nu poti.

Andreea, lasa draga si daca-s minore ce ? Ca doar nu s-au dus la parnaie toti cu care au facut ele sex pana acuma, fi sigura.
0
18-03-2014, ora 19:41
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Costy, tu crezi ca Andreea mai asculta sfaturile tale dupa ce ai postat in ultima perioada?Tu esti om care sa dea sfaturi?Stai linistit acolo si freaca lampa in continuare ca asta e telul tau in viata.Iar legat de pofta sexuala, o sa vezi ca peste un an, doi o sa-ti dispara complet, si nu cobesc, spun doar unde se ajunge cu depresia si cu onanismul.Mai vorbim peste vreo 2 ani despre lucrul asta, asta daca o sa mai fii printre noi atunci.
0
18-03-2014, ora 19:55
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Pacat de parintii care s-au chinuit sa te creasca, costy.Asa ii rasplatesti tu pentru faptul ca te-au crescut?Daca eram in locul lor erai renegat de mult cu gandirea asta bolnava.Iti taiam macaroana de la gura de mult.Pe principiul eu te-am facut eu te omor, dar la figurat desigur.
0
18-03-2014, ora 20:05
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Si sa-l saluti pe Lucifer din partea mea cand ajungi dincolo, ca eu nu mai dau pe la el. :)))
0
18-03-2014, ora 20:06
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Oricum Andreea nu facea de dinainte ce am sfatuit-o, insa vom vedea care are dreptate, voi sau eu, se vede deja in starea ei care se tot degradeaza ca e ca mine.

Daca erai parintii mei nu taiai nici o macaroana ca tu nu stii de unde vine gandirea asta si ca nu ai cum sa te opui, dar parintii mei au realizat asta, ca altfel nu ma sustineau. Tu vorbesti de parca sunt eu de vina ca-s asa.
Pofta de sex nu se duce, din contra s-a dus destul din 2009 si pana acum 1-2 ani de la depresie, dar a revenit apoi, doar in mintea ta dispare :). S-a dus doar la tine, asta e altceva, noi nu suntem tu.
0
18-03-2014, ora 20:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Spuneai ca esti in continuare deprimat.Depresia prelungita duce pana la urma la anhedonie, inevitabil, poti sa citesti pe forumuri.
0
18-03-2014, ora 20:24
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Eu am ajuns la concluzia ca eu sunt de vina ca ma aflu in situatia asta, si asta cred ca se aplica si la tine, pt ca suferi tot de anxietate si depresie.Ca tu nu crezi asta, e problema ta.Cred ca tu nici n-ai incercat sa schimbi ceva la tine, pentru tine tu esti decat un rebut al naturii si ideea asta le-ai plantat-o si parintilor in minte, iar ei saracii te cred, ca nu stiu ei cu ce se mananca aceste afectiuni.
0
18-03-2014, ora 20:27
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Nu pot Costy, mi-e prea frica de efectele adverse, mai bine ma chinui, intelegi?Sunt sigura ca nu, dar iti spun ca frica e mai mare si prefer sa ma chinui..
Prin anhedonie ce intelegi tu David?Care sunt simptomele mai concret?
0
18-03-2014, ora 20:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, citeste topic-ul "golul mental si lipsa trairilor" si o sa vezi exact ce inseamna.
0
18-03-2014, ora 20:33
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
David vad ca mai nou dai sfaturi si in ce priveste cresterea copiilor in afara de cum SA NU se trateze oamenii sau cum sa-si gaseasca un job desi tu n-ai numcit O ZI ( independent nu in famile sau gospodarie) ! Motto-ul tau se pare ca este "Stiu de toate desi nu cunosc nimic" ! In curand o sa ne spui cum se poarta corect o sarcina si se naste natural, pt ca cezariana ai bifat-o deja ! :)
Stiu si de ce zici ca sunt un om "mic" ! Pentru ca te-am intrebat si aici si in privat daca unul din parintii tai este nevrotic sau chiar psihotic ! Banuiesc ca unul din ei duce o asemenea boala pe picioare, fara sa insemne ca ii stigmatizez in vreun fel ! Asta te-a deranjat !

Andreea nu esti buna de medic, pentru ca ai o gandire complet irationala si nu logica, stiintifica ! Un aspirant la medicina ar trebui sa apeleze cu incredere la un dermatolog si un psihiatru in situatia ta, nu sa asculte sfaturi de la maniaci pe net !
Voi amandoi (tu cu David) sunteti urgente medicale copii !
In ce priveste viitoarea cariera iti sugerez sa te indrepti mai degraba spre colegiul de asistenta medicala, care este tot o facultate ! Mai bine o asistenta buna decat o doctorita ratata, parerea mea !

Prozac, nu te supara dar sfaturi proaste copiilor ! Ce exemplu e ala de copil care s-a supraestimat si s-a suprasolicitat pana cand intr-un fel sau altul a murit ! O sa spui ca n-are nici o legatura una cu alta, insa eu cred ca are ! Cam la fel a fost si cazul acelei fete care a murit in accidentul de avion din ianuarie ! Acea fata a fost impinsa de la spate de parinti sa urmeze cariera medicala (si militara) si s-a terminat prost ! Nu e bine sa iei copiii de pe drumul lor, ci trebuie sfatuiti sa urmeze teluri REALIZABILE, potrivite pentru posibilitatile lor fizice si intelectuale ! Romanii au o urare foarte inteleapta cand e vorba de copii si anume "Sa va traiasca", asta in primul rand iar cand vine vorba de cariera spun "ce-o va vrea Dumnezeu ", cu alte cuvinte ei nu se amesteca foarte mult in optiunile copilului ci ii lasa libertatea sa aleaga si sa evolueze in mod firesc !
0
18-03-2014, ora 20:46
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Omule, tu esti mic prin modul de gandire, atat.Spor la pupat moaste si icoane.
Tu vorbesti de gandire logica?Pai tu ai asa ceva?
0
18-03-2014, ora 20:54
david27
Nu este medic/terapeut
david27
De muncit, n-as munci nici mort pt un slariu de 800 de lei pe luna.Ce, sunt sclav?Consider ca am inteligenta necesara sa ma descurc si altfel, pe cont propriu.
0
18-03-2014, ora 20:57
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Stevens, e clar ca si tu esti in lumea ta rau de tot, mai rau ca virgula Clara.
Ce dracu stii tu despre mine?Stii tu ca n-am fost eu la dermatolog?Sau ca n-am luat pastile de la psihiatri?Am luat o gramada, dar ca orice om cand vine vorba de propria persoana devin sceptica, nu stii vorba aia "orice medic are medicul lui", de ce crezi?Pt ca toti oamenii devin subiectivi cand e vorba de propria persoana.Ai o gandire foarte imatura si ceea ce nu intelegi tu despre medicina este ca medici sunt doua persoane diferite, o persoana cand sunt la munca, isi fac treaba ca la carte si o alta persoan cand sunt acasa, normal ca au si ei sentimente si frici ca orice om:-) Habar n-ai ce inseamna sa fii medic, unul bun s iti dai si tu cu parerea din ce vezi prin filme.Doctorii sunt si ei tot oameni!Nu sunt de fier, nu toti doctorii sunt Dr House:)))Despre ce vorbim?Documenteaza-te dracu inainte sa-mi zici mie ce sa fac cu viata mea
0
18-03-2014, ora 21:13
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Gresit ca medicii sunt o persoana acasa si alta la servici ! Medicii se impart in buni si mediocri ( sa nu spun prosti, incompetenti, limitati) ! Probabil tu ai nimerit fix la doua astfel de persoane, daca nu ti-au rezolvat problemele ! De asta ziceam sa nu mai ingrosi si tu randul acestora din urma ! Eu iti doresc succes la bac !
0
18-03-2014, ora 21:21
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Pa Stevens, vorbim peste cativa ani
0
18-03-2014, ora 21:41
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
David, te contrazic partial, eu am avut anhedonie acum 2-3 ani atunci cand si sexul nu mai mergea mai deloc luni de zile la rand, acuma incepe lent sa se duca chiar daca depresia nu este remisa, aveam si anhedonie fara simptome depresive, era groaznic.
De ex erau doua situatii, una cand eram asa mai trist dar aveam chef de una si alta, sau cand invers nu eram deloc trist, aveam tonus cat de cat dar nu aveam chef de nimic, aia era anhedonie naspa.
Depinde de om si de felul depresiei.
Andreea, anhedonie inseamna lipsa placerii, adica nu mai te bucura nimic, nu mai doresti nimic, apatia inseamna lipsa motivatiei, a nu se confunda anhedonia unde te deranjeaza ca nu simti placere, cu aplatizarea emotionala unde nu mai te deranjeaza nimic si esti inert si nesimtit la tot si toate. Asta medicul mi-a spus-o.
Si repet nu mai raporta tu totul doar la cum este situatia la tine, ca nu inseamna ca daca la tine e asa, trebuie sa fie la toti.
De multe ori anhedonia e efectul depresiei, alteori nu, ca dovada ca-s stari diferite, poti avea tonusul f okey dar sa ai anhedonie.

Nu esti tu David de vina ptr starea ta, nu stiu de ce te invinovatesti ! Esti chiar naiv daca crezi ca tu esti de vina, la mine la EEG cu mapping (cu harta) a iesit clar acum 3 ani ca lobii frontali erau very low activi, deci se confirma depresia si anhedonia, ce, eram eu de vina ? Chiar si medicul a spus 'coincide domne, formidabil...'.
Adevarat ca dupa un an lobii si-au revenit insa tot naspa ma simteam, insa nu asa tare ca inainte.
Parintii mei au inteles f bine desi medicii au zis ca mediul e de vina, nu ca depresia ca boala ma face sa ma simt asa, adica neimplinirile sunt cauza depresiei zic ei, insa eu nu-i cred, e chimic totul ca dovada ca am avut perioade scurte cand eram bine in aceleasi conditii.
Exact ca si tine nu m-am regasit in postura de angajat nici pe 3000 lei, sa stau toata ziua la munca de dim pana seara in stres, graba, griji si sa o iau de la cap 45 ani, doamne feresteeeeee, viata mea care mai e apoi ?! In loc sa am ziua la dispozitie ptr mine.

Andreea, faci cum doresti, eu doar am vrut sa-ti revii, nu poti sa te chinui la infinit, la un moment dat ai de ales, ori tratament ori adio viata, sau vor lua parintii masuri, nu stiu ce sa zic, pentru ca chinul va lua amploarea pana ce nu ai sa-l mai suporti si doamne fereste sa nu ai tentativa de suicid, nu e de gluma.
0
18-03-2014, ora 22:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Costi la tine anhedonia s-ar putea sa fi fost provocata de medicatie, ca banuiesc ca luai medicatie in perioada aia.E, eu pana sa am anhedonie n-am luat nimic.Abia dupa un an de anhedonie am inceput sa experimentez diferite medicatii.E diferenta mare intre anhedonie provocata de medicatie si anhedonie provocata de depresia prelungita, pt ca in primul caz dispare odata ce ai intrerupt medicatia, iar in cazul 2 ramai asa pentru mai multi ani.
Stai linistit ca Andreea nu ajunge mai rau, ca e fata isteata.Daca urmeaza sfaturile mele, o asigur ca nu o sa mai aiba un gand de suicid cat o sa mai traiasca ea.
Costy, apatia inseamna lipsa sentimentelor, a emotiilor, a trairilor nu a motivatiei, iar anhedonia lipsa placerii de orice natura si a motivatiei, cel putin asa sunt descrise pe wikipedia.Iar aplatizarea emotionala este intalnita in special in schizofrenie, unde banuiesc ca dispar si gandurile de suicid, ca altfel n-ar mai fi aplatizare.
Iar treaba cu creierul, eeg-ul e frectie la picior de lemn, daca ziceai ca ai facut RMN era altceva.La mine si EEg-ul si tomografia computerizata au iesit impecabile.RMN n-am facut.
0
18-03-2014, ora 22:38
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David tu mai ai anhedonie acum?Mie imi pari un baiat optimist, nici decum lipsit de motivatie, dar poate sunt doar niste aparente :D Tu stii mai bine, eu sper sa-ti fi trecut, ca aia e cea mai naspa...
0
18-03-2014, ora 22:52
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Da Andreea, am si apatie si anhedonie de 5 ani.Sunt optimist pt ca asa mi-am impus sa fiu, asa am invatat sa gandesc, stiind cat rau mi-a facut depresia.Daca stiam unde duce depresia, imi bagam de mult mintile in cap si nu mai treceam prin ce trec acum, dar intr-un fel e bine ca trec prin asta pentru ca asta ma intareste, ma face sa vad altfel viata, sa o pretuiesc.De cand am gandirea asta pozitiva, am observat ca apatia s-a redus un pic, iar motivatia incepe usor usor sa reapara, ce-i drept nu la nivelul la care era inainte, dar totusi fac progrese.Cum spunea ciorapel, sufletul trebuie reparat invers fata de cum a fost stricat.
0
18-03-2014, ora 22:54
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Corect, anhedonia mea urata a aparut in urma sevrajului de la benzo, a aparut prin vara lui 2010 si dureaza si acum, ca inainte desi aveam depresie, nu aveam anhedonia asta sa nu prea am chef de nimic.
Nu mai e cum era de intensa, dar exista inca, de aia zic ca era asimetrie intre depresie si anhedonie, cu tonus bun si vesel dar fara chef de nimic si fara sa ma bucure nimic, eram vesel asa din oficiu doar.
Iar corect este ca din 2001 incoa (la 3 ani si 3 luni de la debutul depresiei) a aparut si anhedonie de la depresie, scazuse cheful de una si alta, nu ma mai fascina asa sa lucrez nici in 3D studio max, deci era clar ca s-a intamplat ce ai spus tu, insa nici pe departe nu era asa intensa ca dupa benzo. Insa anhedonia aia era proportionala cu depresia, nu era asimetrica ca asta de la benzo.
Picase dopamina cumva in 2001 clar ca de aia nu ma mai fascina una si alta, desi si serotonina era low dat fiind ca eram iritabil si cu draci pe mine, anxietate.

Eu citisem ca apatie = lipsa motivatie si anhedonie lipsa placere. Dar si lipsa de interes ptr una si alta asa cum am citit acum pe google ca ar fi apatia, cam tot lipsa de motivatie se numeste. Mda aplatizarea apare in schizo, ai dreptate.

Vom vedea cum ajunge Andreea, mai vedem in 3-6 luni de acum in colo, macar sa ai dreptate ca m-as bucura, dar ma indoiesc profund.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 161162163 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: