sufar de autofobie?
Nu stiu de ce sufar mai exact dar pot sa imi spun simptomele stiu ca ma apuca cateodata starea asta cand ma gandesc ca ma voi despartii de prietenul meu deja ma apuca panica, incep sa plang, nu am stare nu ma pot concentra la nimic, mi-e tema sa raman singura, de fapt sunt obsedata sa nu raman singura, locuim impreuna de un an si ceva si am zis ca ne vom desparti cand vom fi fericiti si impliniti, si nu ma mai gandeam la asta, acum nu exista zi in care sa nu imi treaca asta prin cap sa intru in atacuri de panica sa plang, ma linistesc pe moment apoi iarasi, nu stiu daca ceea ce am eu tine de psiholog sau de psihiatru, pentru ca vreau neaparat sa ma duc la un doctor si sa ma ajute cumva, cand am momentele astea asa si ma gandesc la despartire am luat xanax sa ma calmez dar nu ma ajuta cu nimic, am inceput si sa visez ca ne despartim, eu il iubesc si el pe mine dar gandul ca o sa raman singura ma paralizeaza si cel mai rau pentru mine e ca ma simt vinovata de tot ce se intampla pentru ca simt ca il sufoc, in plus am anumite momente cand ma apuca si scap ceva pe jos sau ma uit la un canal la tv si il schimb imi spun in minte ca tre sa schimb pe alt canal de 2 ori si abia apoi sa ma uit pe canalul care vreau eu ca altfel o sa se intample ceva rau si o sa ma despart de prietenul meu, nu stiu de la ce am traumele astea pentru ca si inainte sa fiu cu el eram la fel, am nevoie de ajutor cat mai repede simptomele cu care eu ma identific din ce am citit pe net este autofobia, stare de panica, anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva, ce sa fac la ce medic sa ma duc ?
5 comentarii
Mergeti la duhovnic si spovediti-va toate aceste ganduri.
Cei cu toc au avut cele mai mari rezultate mergand la duhovnic.
Cei cu toc au avut cele mai mari rezultate mergand la duhovnic.
Bună, ai nevoie de intervenţie psihologică prin psihoterapie cognitivă şi comportamentală. În timp s-au format reprezentări mentale defavorabile despre viaţă, moarte, stilul de ataşament şi capacitatea de autoprotecţie. Probabil ai trecut prin perioade stresante în viaţă, iar acest lucru a dus la înrăutăţirea simptomelor şi implicit la deteriorarea abilităţilor de autocontrol. Aici intervine psihologia, prin reglarea acestor abilităţi şi modificarea gândurilor, emoţiilor sau a comportamentelor deficitare. Acest lucru nu poate fi obţinut prin medicaţie. Dacă doreşti, vom stabili o şedinţă online pentru evaluarea simptomelor.
Numai bine
Numai bine
Reactiile tale sunt comportamente de aparare in fata unor situatii de viata pe care tu le percepi stresante, sau mai precis din cauza interpretarilor deformate acordate realitatii, "obisnuinta" pe care ai dobandit-o in urma unor situatii traumatizante. Consulta un psiholog. Vei putea afla de unde provin aceste reactii si cum le poti face fata. Succes. Tine-ne la curent!
sa spun pe scurt totusi ce s-a intamplat dupa aceea perioada de cand am scris acel mesaj, am fost la psihiatru si eram atata de deprimata incat nici numele nu am putut sa il spun numai plangeam incontinuu, mi-a dat niste pastile xeroxat, imovane ca sa pot dormi ca nu dormeam decat 2 ore pe noapte si sedatif pc, am luat pastilele nu am mai plans deloc, era super ok din punctul asta de vedere m-am si despartit de prieten si m-am mutat in timisoara, am trecut cu bine peste datorita pastilelor, dar au avut si o parte proasta cele care ma faceau sa pot dormii ma faceau ca o drogata dupa ce beam pastila seara imediat trebuia sa dorm ca altfel nu mai stiam ce fac aveam stari de betie de la ele, si le-am luat pana cand mi-a spus tatal meu ca am venit acasa la 3 dimineata am baut apa din frigider si am plecat inapoi la prietena mea, atunci am realizat ca din cauza lor pot face multe lucruri si sa nu realizez si le-am intrerupt treptat prima data cele de dormit si tot asa si nu am mai avut probleme, acum sunt bine si nu mai am stari de panica, decat cateodata ma mai apuca o stare nasoala dar imi trece repede pentru ca nu ii dau atentie sau mi-o indrept in alta parte, totusi a fost de ajutor medicul si acum sunt bine multumesc oricum pentru raspunsurile primite nu ar strica oricum sa ma duc la un psiholog dar deocamdata nu imi permit.
@ Alina: Exista psihologi care iau cazuri pro bono (stiu cu siguranta in Cluj pt ca ma numar printre ei, dar presupun ca si in Bucuresti) sau reduc tarifele pt. persoane cu venituri reduse. Cautati pe net, incercati! O alta varianta ar fi terapia on-line.
Raul trebuie scos din radacina ca sa nu mai apara "frunzulite" mai tarziu :)
Ana Badita
Raul trebuie scos din radacina ca sa nu mai apara "frunzulite" mai tarziu :)
Ana Badita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ingrijorator??
- 6pot scapa de dependenta de medicamente de la psihiatru?
- 3Stari de panica si anxietate
- 8atacuri de panica si tratamentul medicamentos
- 3am des atacuri de panica, stare de panica,.mai mult stari de frica cand plec undeva
- 22Sunt terminat pe viata
- 10Derapaj social
- 320Cum m-am vindecat de atacuri de panica, anxietate
- 3Panica in timpul sexului
- 13Cum sa scap de gandurile eronate si urate?Problema
- 5Dupa 3 ani de chin totul a luat sfarsit. Atacuri de panica, anxietate si extrasistole
- 11Tehnicile de relaxare functioneaza sau nu?
- 7stari de panica si atacuri de panica puternice
- 29Ameteala, stare de betie, slabiciune, oboseala excesiva, tensiune oculara
- 7Luna trecuta am facut soc anafilactic si nu scap de anumite simptom nici acum.
- 2Neurologie>Echilibru
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 6Ajutati-ma - atacuri de panica
- 9Tulburări de anxietate si atacuri de panica frecvente !
- 3Atacuri de panica, oboseală cronică, mișcări involuntare ale capului și corpului, tremur
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: