maseaua de minte, gingie crescuta peste si inflamata, ma jeneaza cand mananc
buna seara.Avand in vedere ca maseaua de minte din partea stanga jos a crescut normal, ar trebui sa se intample la fel si pt cea din partea dreapta jos, numai ca gigia a crescut peste si este inflamata, ma jeneaza atunci cand mananc.Ce ma sfatuiti?
5 comentarii
Ideea este ca "iarna nu-i ca vara".ar fi indicata o vizita si medicul va decide
Buna ziua, sunt "fericita" posesoare a unui molar de minte semiinclus deja de 5 ani :). In tot acest timp nu am avut probleme cu acesta, insa de ceva timp resimt o usoara durere la periaj, cind maninc ceva mai dur (biscuiti) sau, mai ales, cind apas cu degetul pe gingie, spre exterior.Vizitind dentistul in legatura cu alte probleme, i-am mentionat aceasta situatie. Acesta nu a comentat nimic, mai ales ca gingia nu este mai rosie ca de obicei si, vizual, nu a putut diagnostica o eventuala infectie.Acum citeva zile am inceput sa simt o durere care vine parca de la radacina molarului.Durerea nu este permanenta si nu pot spune ca ma impiedica sa maninc, dar, avind deja la activ 2 extractii de molar de minte, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma astept la o a treia sau sa stau linistita :) Multumesc anticipat pentru raspuns.
Anisoara, de obicei molarii de minte semiinclusi au indicatie de extractie daca creeaza pusee inflamatorii, daca imping si ii "inghesuie" pe ceilalti dinti... De multe ori "ajuta" la formarea unei carii pe molarul din fata lui. Eu sunt de parere ca mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa scapi de el. Probabil ca este o gingie care il acopera partial, pana te hotarasti sa iei decizia radicala, igienizeaza bine acolo, locul pe unde pot patrunde tot felul de bacterii si placa bacteriana.
Multumesc mult pentru raspuns.Intre timp, maseaua s-a umflat de-a binelea si am reusit sa readuc situatia la normal datorita clatiturilor cu solutie salina, facute cam timp de o saptamina.Culmea e ca aceasta masea se inflameaza 2 ani la rind cam in aceiasi perioada, diferenta fiind de a saptamina :)Aveti dreptate referitor la gingia care o acopera, insa mai astept cu decizia radicala, desi inteleg ca tot la chirurg ajung :)Mult spor in tot ceea ce faceti pentru ca e cu adevarat utila activitatea dvs. de pe acest forum.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 147maseaua de minte DOARE
- 2maseluta de minte
- 2extractie masea de minte
- 5probleme extractie molar minte
- 6durere masea de minte?
- 0Abces maseaua de minte
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 7Afectiune gingivala
- 0Extractie masea de minte
- 0extractie masea minte
- 1Durere la maseua de minte
- 6Puroi (galben si dens) gingie
- 1Masea de minte rupta
- 6Durere insuportabila (zona maselei de minte)
- 1Infectie pe locul maselei de minte
- 3Nu pot deschide gura
- 3Gingivita sau coronițe prea înalte ?
- 2Extractie molar 48
Mai multe informații despre: Maseaua de minte gingia inflamata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: