Gingie dureroasa
Buna ziua. Uneori(cam de 5-6ori pe an) mi se inflameaza gingiile in jurul dintilor, mai mult partea cu cerul gurii, aproape de dinti.Gingia e doar dureroasa, nu e rosie, nu sangereaza, dar ca, cateva zile abia mananc. Parca m as fi fript cu ceva, gingia in locul acela pare incretita. Azi simt in locul dureros si intepaturi si pare aspra la atingere. Ca tratament, doar am dat cu gel de salvie si m am clatit cu musetel. Nu mi apare mereu in acelasi loc. Ce ar putea fi?am intrebat dr de fam si a zis ca sunt afte, dar nu seamana( zic eu). Ce ar putea fi? Nu am helicobacter, nici candida caci mi am facut exudat. Sper ca nu ar putea fi un semn pt vreu pui de cancer bucal(ca deja paranoia s a instalat).Sanatate va doresc!
5 comentarii
Buna seara,
Rugile palatine, acele dungi de pe cerul gurii se pot inflama de la alimente.
Ar trebui sa urmariti ce alimente consumati sau condimente sarate, dulci, iuti.
Rugile palatine, acele dungi de pe cerul gurii se pot inflama de la alimente.
Ar trebui sa urmariti ce alimente consumati sau condimente sarate, dulci, iuti.
Multumesc pt raspuns! Voi urmari, deja am notat cam ce am mancat in ultimile 2 zile. Ar putea avea legatura totusi cu vit c? De ex ieri pe la ora 17 am luat vit c de 1000 deoarece simteam ca incepe sa mi curga nasul, iar pe seara deja nu ma mai durea nimic, nu mai simteam nici o jena.Zi frumoasa
Buna seara,
Lipsa lipsa vitaminei C in organism afecteaza gingiile.
Lipsa lipsa vitaminei C in organism afecteaza gingiile.
Bună ziua! Am si eu o problema, dacă ma puteti ajuta va rog mult cu un sfat, de ceva timp am o senzație de arsură si usturime in cavitatea bucala, gingii, limbă, gât, am nevoie de un sfat in legatura cu ce as putea face in acest sens si care ar putea fi cauza
Buna ziua! Aceste simptome pot avea cauza diverse. Ati schimbat ceva in alimentatie/ stil de viata/ factori de stres in ultima perioada? Ati avut vreun tratament cu antibiotice? Va sfatuiesc sa fiti luat in evidenta unui medic stomatolog/ de patologie orala/ orl-ist ce va urmari situatia precum si prezenta sau absenta unor leziuni ce explica disconfortul dumneavoastra. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2probleme la gingii
- 9sutura incompleta linga punte dupa rezectie apicala
- 8Radacina fisurata
- 3gingie moale
- 6pe gingie am o umflatura rosie, de marimea unui bob de mazare
- 3ma s-a umflat de 3 ori intr-o luna gingia
- 0mi se face rana... cand strang din dinti ma doare locul respectiv
- 8canin ramas in gingie
- 7Gingie umflata
- 6Puroi (galben si dens) gingie
- 3gingii vinete si inflamate