gingie albastra dupa ce mi-am pus o lucrare din semiportelan
Buna ziua!De aproximativ 3 luni mi-am pus o lucrare din semiportelan, mai exact 7 dinti, partea de sus.De un timp am observat ca gingiile mele au devenit putin albastre chiar unde de impreuneaza dintele cu gingia, restul gingiei fiind roz.alta problema ar fi ca daca apas cu degetul gingia simt un miros neplacut.Va rog sa imi spuneti despre ce este vorba si ce ar trebui sa fac.
3 comentarii
pentru o perioada, clateste gura (dupa spalat pe dinti) cu CORSODYL (atentie, NU se inghite, ci doar se clateste gura)..iar apoi sa badijoneji gingia cu PLANTAGINGIVAL...sanatate.
daca te apesi pe gingie si iti iese un miros neplacut inseamna ca iti intra aer sub
du-te inapoi la dentistul care ti-a pus lucrarea sa ti-o faca din nou cum trebuie
eu am facut puroi din cauza asta
acum cand vin in tara o sa merg peste nenorocitul ala de medic
2 saptamani am stat cu antibiotic si antiinflamator
bafta
du-te inapoi la dentistul care ti-a pus lucrarea sa ti-o faca din nou cum trebuie
eu am facut puroi din cauza asta
acum cand vin in tara o sa merg peste nenorocitul ala de medic
2 saptamani am stat cu antibiotic si antiinflamator
bafta
Cauze pot fi mai multe:
- poate sa transpara metalul de sub lucrare si aspectul gingiilor sa fie gri (se intimpla la pacientii cu gingii subtiri)
- e posibil sa aveti probleme parodontale nediagnosticate/netratate
- posibil ca lucrarea sa nu se adapteze perfect pe dinti
- posibil ca lucrarea sa nu fie corect facuta si sa agreseze gingia
- posibil sa fie de la materialul de obturatie a canalului (daca sint nervi scosi sub lucrare)
Un consult stomatologic ar trebui sa va edifice asupra cauzei.
Corsodylul este intradevar f bun, dar atentie: poate produce coloratii pe lucrare. Aceste coloratii nu sint definitive si se pot indeparta in cabinet prin periaj profesional. Si din nou atentie: corsodylul nu rezolva problema de fond ci doar va poate ajuta pe moment in ce priveste mirosul si starea de sanatate a gingiei. Fara o rezolvare a cauzei, nu veti obtine prea mari rezultate doar cu corsodyl.
- poate sa transpara metalul de sub lucrare si aspectul gingiilor sa fie gri (se intimpla la pacientii cu gingii subtiri)
- e posibil sa aveti probleme parodontale nediagnosticate/netratate
- posibil ca lucrarea sa nu se adapteze perfect pe dinti
- posibil ca lucrarea sa nu fie corect facuta si sa agreseze gingia
- posibil sa fie de la materialul de obturatie a canalului (daca sint nervi scosi sub lucrare)
Un consult stomatologic ar trebui sa va edifice asupra cauzei.
Corsodylul este intradevar f bun, dar atentie: poate produce coloratii pe lucrare. Aceste coloratii nu sint definitive si se pot indeparta in cabinet prin periaj profesional. Si din nou atentie: corsodylul nu rezolva problema de fond ci doar va poate ajuta pe moment in ce priveste mirosul si starea de sanatate a gingiei. Fara o rezolvare a cauzei, nu veti obtine prea mari rezultate doar cu corsodyl.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3respiratia urat mirositoare
- 4problema extrem de delicata: dantura nu a erupt din cauza gingiei pietrificate
- 4Repiratie urat mirositoare si gat uscat
- 3Halena...
- 7respiratie urat mirositoare - apare la 15 min.
- 3umflaturi pe limba, urat mirositoare
- 3Durere de gingi
- 7miros urat indiferent de numarul de spalari zilnice pe dinti
- 1respiratie urat mirositoare
- 3Bucatica de carne crescuta la gingie
- 4respiratie urat mirositoare dupa operatia de polipi
- 5Respiratie urat mirositoare
- 1miros urat de la plombe?
- 6respiratie urat mirositoare
- 3respiratie urat mirositoare si durere de cap... are legatura cu amigdalele?
- 3Canin crescut in gingie
- 0Bucățică de gingie apărută intre doua maselute
- 3Senzație de mancarime gingivala după detartraj
- 1Miros neplacut..?
- 2Despre gingie
Mai multe informații despre: Respiratia urat mirositoare gingia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: