gingie afectata de lucrare metalo ceramica

10-08-2012
mirelabbb
Nu este medic/terapeut
mirelabbb
Buna ziua. Am o lucrare metalo ceramica facuta acum o luna la 4 dinti frontali in partea de sus. Lucrarea este cimentata provizoriu intrucat am probleme cu gingia. Atunci cand mananc pe lucrare, aceasta se invineteste. E si putin umflata gingia la nivelul lucrarii si mentionez ca s-a si ridicat putin fata de inainte. Nu are acea culoare roz, normala a gingiei. Dentista mea imi spune ca isi va reveni cu timpul si ca odata cu cimentarea definitiva aceasta nu va mai avea niciun joc si implicit va fi mai bine pt gingie dar eu nu am incredere. In plus, mi s-a efectuat o pilire tangentiala a dintelui si nu cu prag, lucru pe care l-am aflat abia cand lucrarea era 'terminata'. Motivul care mi l-a invocat dentista a fost faptul ca a ales sa imi faca dintii uniti si din acest motiv mi-a facut o astfel de pilire, pentru o rezistenta mai mare a lucrarii in timp. In schimb, citind pe forumuri am vazut ca 'este inadmisibil in secolul 21 sa mai faci astfel de piliri'. Este adevarat? Ce pot sa fac in acest context? Sa astept sa isi revina gingia de la sine sau in timp se va agrava si mai mult?
1 comentarii
0
10-08-2012, ora 21:24
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pe dintii frontali o estetica buna sau foarte buna este foarte importanta.
coroanele individuale ( nu solidarizate), coroanele din portelan integral ( fara metal), slefuirea cu prag- toate sunt elemente cheie pentru o sanatate gingivala de durata si bineinteles pentru o estetica cat mai buna.
aceste aspecte trebuie discutate obligatoriu inainte de a se trece efectiv la lucru (in sedinta dedicata consultatiei, planului de tratament si estimarii costurilor tratamentului propus), tocmai pentru a evita situatii neplacute de genul celei in care sunteti dvs acum.
este destul de putin probabil ca gingia sa isi revina dupa cimentarea definitiva, atata timp cat coroanele nu au o margine corect delimitata din cauza slefuirii fara prag si, mai ales atata timp cat coroanele sunt solidarizate, deci dvs nu veti putea curata cu ata dentara printre ele.
atata timp cat coroanele solidarizate nu sunt cimentate definitiv, nu e totul pierdut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: