Am motive de ingrijorare?

08-07-2011
Arym
Nu este medic/terapeut
Arym
Sunt intr-o relatie de 16 ani, cladita pe dragoste si respect reciproc, dar de curand am aflat ca partenerul meu si-a descoperit fosta prietena plecata in urma cu 19 de ani din tara. La inceput nu m-a deranjat pana cand am decoperit ca il suna tot timpul si ii facea declaratii de dragoste. Am avut o discutie in care i-am spus sa termine acest joc. M-a asigurat ca asa o sa faca. Am reusit cu greu sa ma detasez de problema, dar dupa cateva luni am descoperit o intreaga corespondenta zilnica cu declaratii de dragoste din partea lui de care nu credeam ca este in stare, deoarece mie nu mi le-a adresat niciodata in acesti ani. Dar stiam ca ma iubeste deorece este genul de om care nu arunca cu vorbe si face declaratii gratuite.
Acum nu mai sunt sigura de nimic, nu mai pot avea incredere in el si nu pot trece peste aceasta dezamagire. Incerc sa ma prefac ca totul este bine, dar in vin in minte toate acele declaratii catre ea.
M-a asigurat ca pe mine ma iubeste, ca a fost doar un joc si nu o sa ma paraseasca.
Am descoperit ca il iubesc mai mult decat imi imaginam, dar nu pot suporta minciuna.Ce sa fac?
5 comentarii
0
08-07-2011, ora 18:25
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Dezvaluirea infidelitatii unuia din parteneri este ceva foarte socant iar reactiile celui inselat pot fi din cele mai paradoxale. Probabil esti inca intr-o foarte mare stare de soc si iti este foarte greu acum sa constientizezi situatia reala a relatiei cu sotul tau. Nimeni nu iti poate spune ce sa faci, iar cei care vor incerca sa o faca vor face mai mult rau decat bine pentru ca nu exista un raspuns simplu la problema ta, iar tu esti singura in masura sa decizi ce vei face in continuare pentru ca numai tu iti stii cu adevarat nevoile si sentimentele. Probabil acum, pe de o parte ai un puternic simt al irealitatii, si pe de alta parte simti ca trebuie sa iei o decizie cat mai repede posibil. Instinctual suntem programati ca in situatiile limita sa actionam repede, pentru ca in trecutul nostru ca specie situatiile noastre erau de o asa natura ca daca nu eram rapizi, riscam sa murim. Acum lucrurile nu mai stau asa dar instinctele tot acolo au ramas. Poate te-ar ajuta sa mai astepti pana cand o sa incepi sa judeci situatia mai la rece si te mai obisnuiesti un pic cu ideea, si apoi sa incepi sa te gandesti la ce vei face.
0
08-07-2011, ora 21:41
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
o viata intreaga iti trebuie sa cunosti omul de langa tine!! mama mea a divortat dupa 28 de ani de casatorue si nici acum nu isi cunoaste sotul bine ce zace in el
asa si la dumneavoastra 16 ani de casatorie pentru ca il iubiti dar el va mai iubeste?
dumneavoastra trebuie sa cantariti bine lucrurile si sa fiti sigura de iubirea lui(fapte nu vorbe) si apoi luati o decizie corecta
o relatie cu minciuni si infidelitati nu trebui sa continue. asta e parera mea
dumneavoastra hotarati ce veti face cu viata. capul sus si mergeti mai departe viata nu se termina si se limiteaza la un barbat santeti tanara
multa sanatate
0
09-07-2011, ora 19:03
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
daca ai reusit si ai dat de acele mesaje, ma gandesc ca, ai aflat si tel sau ID-ul ei..
te-ai gandit sa vb. cu ea, ce are de gand? poate e casatorita, poate-i divortata, poate-i singura...poate nu-l vrea..sau poate, vei avea surpriza sa-ti zica ca au planuri de viitor..
de ce nu?..sun-o sau scrie-i..
0
09-07-2011, ora 22:24
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
In opinia mea asa ceva ar aduce si mai multe sentimente negative asupra ei si nici nu i-ar rezolva problema neincrederii in sotul ei. Chiar daca este sa presupunem prin absurd ca, in urma unei conversatii, femeia aceea s-ar da la o parte, cum ar rezolva asta adevarata problema dintre Arym si sotul ei?
0
11-07-2011, ora 09:23
Arym
Nu este medic/terapeut
Arym
Va multumesc foarte mult ca ati acordat atentie problemei mele.Da, este adevarat am impresia ca nu este vorba despre noi. Fac tot posibilul sa nu ma gandesc, dar tot timpul imi vin in minte acele declaratii si din pacate nu mai este ce a fost. Sper ca timpul le rezolva pe toate. Dar este foarte dureros, ingrozitor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul