nevoie de ajutor - la fiecare cearta isi face bagajele si incearca sa plece
Buna. Ma numesc Simona si sunt impreuna cu un barbat de 10 luni de zile. Stam impreuna din primele doua saptamani. Dar avem o problema. La inceput totul a fost ok, apoi din a doua luna au aparut niste probleme financiare. Ne certam des in perioada aceea si el la fiecare cearta isi facea bagajul si ameninta cu plecarea motivand ca asa e cel mai bine pentru mine. Imi spune tot timpul ca nu il merit.
A fost casatorit si a avut un copil care a murit de cancer. De sotie s-a separat aproape imediat si a intrat intr-un cerc de prieteni teribilisti. Si dupa femei m-a intalnit pe mine. Imediat s-a linistit si a renuntat la cercul acela de prieteni.
El spune ca ma iubeste extraordinar de mult dar ca el considera ca nu ma merita. indiferent cat incerc eu sa ii arat ca si eu il iubesc si ca il apreciez foarte mult el tot cu aceeasi parere ramane.
Problema care ma deranjeaza cel mai mult este ca la fiecare cearta isi face bagajele si incearca sa plece motivand ca a fost un prost ca s-a imbatat cu apa rece si a crezut ca vom fii impreuna mereu. Si eu mereu intervin si il intorc din drum.
In viata sexuala nu am avut niciodata probleme. Ba din contra. Totul merge super intre noi pana la prima problema mai mare (financiara in principal) cand el isi face bagajul si se pregateste sa plece.
Nu stiu cum sa il fac sa inteleaga ca ceea ce face el ne afecteaza relatia pt ca eu personal stau mereu cu gandul ca poate am sa ma intorc acasa de la servici si am sa il gasesc cu bagajele facute sau si mai rau sa descopar ca nu mai e.
Il iubesc foarte mult si stiu ca si el ma iubeste dar nu stiu cum sa fac sa fie bine.
Va rog daca poate cineva sa ma ajute sunt deschisa la orice sfat.
Nu stiu daca am fost coerenta dar daca nu se intelege pot oricand da detalii.
Am nevoie de ajutor. va rog!
A fost casatorit si a avut un copil care a murit de cancer. De sotie s-a separat aproape imediat si a intrat intr-un cerc de prieteni teribilisti. Si dupa femei m-a intalnit pe mine. Imediat s-a linistit si a renuntat la cercul acela de prieteni.
El spune ca ma iubeste extraordinar de mult dar ca el considera ca nu ma merita. indiferent cat incerc eu sa ii arat ca si eu il iubesc si ca il apreciez foarte mult el tot cu aceeasi parere ramane.
Problema care ma deranjeaza cel mai mult este ca la fiecare cearta isi face bagajele si incearca sa plece motivand ca a fost un prost ca s-a imbatat cu apa rece si a crezut ca vom fii impreuna mereu. Si eu mereu intervin si il intorc din drum.
In viata sexuala nu am avut niciodata probleme. Ba din contra. Totul merge super intre noi pana la prima problema mai mare (financiara in principal) cand el isi face bagajul si se pregateste sa plece.
Nu stiu cum sa il fac sa inteleaga ca ceea ce face el ne afecteaza relatia pt ca eu personal stau mereu cu gandul ca poate am sa ma intorc acasa de la servici si am sa il gasesc cu bagajele facute sau si mai rau sa descopar ca nu mai e.
Il iubesc foarte mult si stiu ca si el ma iubeste dar nu stiu cum sa fac sa fie bine.
Va rog daca poate cineva sa ma ajute sunt deschisa la orice sfat.
Nu stiu daca am fost coerenta dar daca nu se intelege pot oricand da detalii.
Am nevoie de ajutor. va rog!
10 comentarii
Am avut si eu o astfel de relatie pe care am tarait-o vreo 3 ani, insa la un moment dat am rup acea relatie pt ca ajunsesem sa nu-mi mai pese daca pleaca sau sta.Nu cred ca tu poti face ceva in acest sens, ci el este cel cu probleme si oricat te vei stradui sa-i arati ca il iubesti, nu asta e rezolvarea.Stiu ca ti-e greu si nu poti concepe acum asa ceva, insa lasa-l sa plece randul viitor si o sa vezi ce se intampla dupa ce se intoarce;fara insa sa-l cauti tu si sa-l rogi sa se intoarca la tine, pt ca el asta asteapta.Nu astepte 3 ani ca mine, ia o decizie pt viata ta si pune pe hartie sentimentele tale, vezi daca e dragoste sau e mai mult mila si atraactie.
Buna. Intr-adevar imi vine foarte greu sa il las sa plece. Eu cred ca e dragoste dar imi e teama ca orgoliul lui e prea mare si atunci cand va pleca nu se va mai intoarce.
Sincer pe hartie am pus de ja sentimenetele mele si ce imi place si ce ma deranjeaza si stiu ca relatia e bazata pe dragoste.
O sa incerc sa iti urmez sfatul dar imi e foarte greu. Sper sa reusesc. Daca mai ai si alte sfaturi sau altcineva vrea sa ma ajute astept mesajele voastre. Multumesc foarte mult.
Sincer pe hartie am pus de ja sentimenetele mele si ce imi place si ce ma deranjeaza si stiu ca relatia e bazata pe dragoste.
O sa incerc sa iti urmez sfatul dar imi e foarte greu. Sper sa reusesc. Daca mai ai si alte sfaturi sau altcineva vrea sa ma ajute astept mesajele voastre. Multumesc foarte mult.
Bagajul cu lucrurile sale este un simbol, o metafora foarte sugestiva pentru "bagajul psihic".
El a intrat in relatie cu acest "bagaj" de amintiri, trairi, reactii si comportamente, pe care l-a strans intr-o perioada anterioara a vietii sale, una destul de greu de trait si suportat.
Cata vreme ramane atasat de acest bagaj, va fi destul de rezervat in a se implica si a-si lua un angajament, pentru ca in felul acesta ar risca sa ajunga din nou la suferinta. De aceea, la cel mai mic semn (pe care el il interpreteza astfel), tinde sa se retraga.
De multe ori, o discutie aprinsa pe tema banilor este un prilej de a evita alte discutii, mult prea dureroase pentru a fi scoase la suprafata.
Nu stiu cat timp a trecut de la tragedia care i s-a intamplat si nici daca ranile s-au inchis.
Bine ar fi, atat pentru el, cat si pentru tine, sa se gandeasca ce va face in continuare cu bagajul sau - vrea sa-l mai poarte cu el, sa-l mai deschida din cand in cand, sa-l mai adaposteasca uneori in casa si viata altcuiva, sa-l lase sa se piarda incet, incet, bucata cu bucata - deci, ce se va intampla?
El a intrat in relatie cu acest "bagaj" de amintiri, trairi, reactii si comportamente, pe care l-a strans intr-o perioada anterioara a vietii sale, una destul de greu de trait si suportat.
Cata vreme ramane atasat de acest bagaj, va fi destul de rezervat in a se implica si a-si lua un angajament, pentru ca in felul acesta ar risca sa ajunga din nou la suferinta. De aceea, la cel mai mic semn (pe care el il interpreteza astfel), tinde sa se retraga.
De multe ori, o discutie aprinsa pe tema banilor este un prilej de a evita alte discutii, mult prea dureroase pentru a fi scoase la suprafata.
Nu stiu cat timp a trecut de la tragedia care i s-a intamplat si nici daca ranile s-au inchis.
Bine ar fi, atat pentru el, cat si pentru tine, sa se gandeasca ce va face in continuare cu bagajul sau - vrea sa-l mai poarte cu el, sa-l mai deschida din cand in cand, sa-l mai adaposteasca uneori in casa si viata altcuiva, sa-l lase sa se piarda incet, incet, bucata cu bucata - deci, ce se va intampla?
Pana si in privinta asta e foarte nehotarat. Spune ca vrea sa uite tot trecutul, apoi imi spune ca trecutul il urmareste si nu se poate despinde. De la moartea copilului au trecut doi ani. Imi dau seama ca rana asta nu se va inchide cu adevarat niciodata. Si nici nu vreau sa il oblig sa o faca. Dar mi-as dori enorm sa nu mai stau in stresul asta zilnic.
Stiu ca sufera si a suferit foarte mult dar-poate sunt de-a dreptul rea acum- il consider slab cand imi spune ca isi face bagajul si pleaca.
De exemplu ieri m-a sunat un barbat pe care eu nu il cunosc si m-a invitat in oras. Eu l-am refuzat si i-am spus ca nu am nevoie pt ca am prieten si nu ma intereseaza. Iar el mi-a spus ca poate ar trebui sa se dea la o parte pentru ca el niciodata nu o sa imi poata oferi ce imi ofera celalalt. (Celalalt avea masina!). Degeaba incerc sa ii explic ca nu ma intereseaza ce are altul de oferit si ca eu nu vreau decat sa ne vedem de viata lnistiti si mai ales sa aibe incredere in mine. Se simte slab si neputincios si mai rau e ca si eu am inceput sa cred acelasi lucru despre el. E normal?!!eu nu sunt genul de femeie care sa fie atrasa la un barbat de bani si pe parcursul timpului in care am fost cu el i-am dovedit-o. si de asemenea i-am dovedit ca nu ma intereseaza altcineva pentru ca au mai fost barbati care m-au sunat sa ma invite in oras dar pe toti i-am refuzat pentru ca il iubesc cu adevarat. acum de fiecare data cand suna telefonul si e un numar pe care nu il cunosc imi e teama sa nu interpreteze gresit.
in schimb el se pare ca are conversatiipe messenger cu o fata pe care o cunoastea de mult timp si cu care s-a vazut o singura data pt 2 minute (dupa spusele lui) si cu care "face glume" pe seama sanilor ei. ( aici l-am citat). am surprins o conversatie din arhiva in care el ii cerea ei sa lasa camera web mai jos ca sa poata sa ii vada sanii
"aia superb ca a uitat cum aratau". (citat de pe mes). si cand l-am confruntat mi-a spus ca sunt glume de ale lor si ca nu am de ce sa reactionez ca o femeie geloasa. bineinteles si-a facut bagajele si eu ca intotdeauna l-am oprit si l-am pus sa ii de a telefon si sa o puna pe speaker. fata a recunoscut ca nu are nimic cu el si ca ultima data cand s-au vauzt a fost acum 2 ani. si de atunci doar pe mes. eu nu am intervenit in nici un fel in conversatia de la telefon. a fost ca un dialog doar intre ei doi.
Nu stiu poate sunt nebuna. Poate intr-adevar exagerez. Il iubesc simt asta. sau e doar obisnuinta?? Poate ma insel si e doar Obisnuinta? dar atunci de ce cand ma gandesc la viata fara el ma doare incredibil inima??? Nu stiu ce sa fac!! AJUTOR!!
Stiu ca sufera si a suferit foarte mult dar-poate sunt de-a dreptul rea acum- il consider slab cand imi spune ca isi face bagajul si pleaca.
De exemplu ieri m-a sunat un barbat pe care eu nu il cunosc si m-a invitat in oras. Eu l-am refuzat si i-am spus ca nu am nevoie pt ca am prieten si nu ma intereseaza. Iar el mi-a spus ca poate ar trebui sa se dea la o parte pentru ca el niciodata nu o sa imi poata oferi ce imi ofera celalalt. (Celalalt avea masina!). Degeaba incerc sa ii explic ca nu ma intereseaza ce are altul de oferit si ca eu nu vreau decat sa ne vedem de viata lnistiti si mai ales sa aibe incredere in mine. Se simte slab si neputincios si mai rau e ca si eu am inceput sa cred acelasi lucru despre el. E normal?!!eu nu sunt genul de femeie care sa fie atrasa la un barbat de bani si pe parcursul timpului in care am fost cu el i-am dovedit-o. si de asemenea i-am dovedit ca nu ma intereseaza altcineva pentru ca au mai fost barbati care m-au sunat sa ma invite in oras dar pe toti i-am refuzat pentru ca il iubesc cu adevarat. acum de fiecare data cand suna telefonul si e un numar pe care nu il cunosc imi e teama sa nu interpreteze gresit.
in schimb el se pare ca are conversatiipe messenger cu o fata pe care o cunoastea de mult timp si cu care s-a vazut o singura data pt 2 minute (dupa spusele lui) si cu care "face glume" pe seama sanilor ei. ( aici l-am citat). am surprins o conversatie din arhiva in care el ii cerea ei sa lasa camera web mai jos ca sa poata sa ii vada sanii
"aia superb ca a uitat cum aratau". (citat de pe mes). si cand l-am confruntat mi-a spus ca sunt glume de ale lor si ca nu am de ce sa reactionez ca o femeie geloasa. bineinteles si-a facut bagajele si eu ca intotdeauna l-am oprit si l-am pus sa ii de a telefon si sa o puna pe speaker. fata a recunoscut ca nu are nimic cu el si ca ultima data cand s-au vauzt a fost acum 2 ani. si de atunci doar pe mes. eu nu am intervenit in nici un fel in conversatia de la telefon. a fost ca un dialog doar intre ei doi.
Nu stiu poate sunt nebuna. Poate intr-adevar exagerez. Il iubesc simt asta. sau e doar obisnuinta?? Poate ma insel si e doar Obisnuinta? dar atunci de ce cand ma gandesc la viata fara el ma doare incredibil inima??? Nu stiu ce sa fac!! AJUTOR!!
Ei, usurel, o iei prea in tragic. Cum ai trait bine mersi inainte de el, cu siguranta poti trai si daca relatia voastra va ajunge la un sfarsit.
Spui ca il iubesti sau poate e doar obisnuinta. Intre cele doua exista o mare diferenta, nu ai cum sa le confunzi, decat daca te induci singura in eroare.
Pana la urma, singura intrebare care te poate ghida intr-o directie sau alta, este daca relatia asta va aduce si momente bune, de fericire si implinire, ori a inceput sa se reduca la lucruri care va chinuie si limiteaza pe amandoi?
Spui ca il iubesti sau poate e doar obisnuinta. Intre cele doua exista o mare diferenta, nu ai cum sa le confunzi, decat daca te induci singura in eroare.
Pana la urma, singura intrebare care te poate ghida intr-o directie sau alta, este daca relatia asta va aduce si momente bune, de fericire si implinire, ori a inceput sa se reduca la lucruri care va chinuie si limiteaza pe amandoi?
Bun.stiu ca a trecut cam mult d cand ai scris povestea asta.da chiar vreau sa stiu c ai facut. Eu sincer nu as sta cu cineva care vb asa cu o alta femeia.m-as simti inselata (dar poate e pt ca eu vreau ca iubitul meu sa fie numa al meu, si cu celalalte femei sa vb normal.nu despre sanii lor sau mai stiu eu c), dar asta depinde dfiecare femeie ce accepta si c nu.
Parerea mea e ca el cauta o scapare.ca pur si simplu nu t iubeste si incearca sa plece d acasa ca si cand tu ai fi d vina.asa vad eu.si da iti dau dreptate.e un om slab daca vrea sa faca c am zis eu...pt ca altfel ti-ar spune asta in fata
Fi tare si lasa-l sa plece.daca isi da seama ca t iubeste o sa vina inapoi.dar atunci fi tare din nou si nu-l primii pana nu-i pui conditii.cum ar fi sa fie numai al tau!
Parerea mea e ca el cauta o scapare.ca pur si simplu nu t iubeste si incearca sa plece d acasa ca si cand tu ai fi d vina.asa vad eu.si da iti dau dreptate.e un om slab daca vrea sa faca c am zis eu...pt ca altfel ti-ar spune asta in fata
Fi tare si lasa-l sa plece.daca isi da seama ca t iubeste o sa vina inapoi.dar atunci fi tare din nou si nu-l primii pana nu-i pui conditii.cum ar fi sa fie numai al tau!
IuliaA ai dreptate in sfatul dat..."Fii tare si lasa-l sa plece.daca isi da seama ca t iubeste o sa vina inapoi.dar atunci fi tare din nou si nu-l primii pana nu-i pui conditii.cum ar fi sa fie numai al tau!"
in momentul in care am citit povestea aceasta, m-am gandit la acelasi lucru...
nu e bine sa traiesti cu acest stress k iar isi va face bagajul si va pleca...
ti-a gasit punctul slab...stie k desi isi va face bagajul si va juca tot teatrul asta k nu-i destul de bun pt tine bla bla bla, tu il vei opri...
fii puternica si da DELETE la acest pct slab si lasa-l sa plece... va fi dureros pt tine avand in vedere k il iubesti, insa dak te iubeste cu adevarat va face tot posibilul sa te aiba din nou...
si normal ar fi, dak tot se simte k nu-i pt tine (din pct de ved financiar nu poate sa-ti ofere ce isi doreste), va munci si va face tot ce e posibil sa se autodepaseasca...
IuliaA avea dreptate in leg cu CONDITIILE puse in momentul in kr il vei primi inapoi ;)
nu ceda!!!
bafta!
in momentul in care am citit povestea aceasta, m-am gandit la acelasi lucru...
nu e bine sa traiesti cu acest stress k iar isi va face bagajul si va pleca...
ti-a gasit punctul slab...stie k desi isi va face bagajul si va juca tot teatrul asta k nu-i destul de bun pt tine bla bla bla, tu il vei opri...
fii puternica si da DELETE la acest pct slab si lasa-l sa plece... va fi dureros pt tine avand in vedere k il iubesti, insa dak te iubeste cu adevarat va face tot posibilul sa te aiba din nou...
si normal ar fi, dak tot se simte k nu-i pt tine (din pct de ved financiar nu poate sa-ti ofere ce isi doreste), va munci si va face tot ce e posibil sa se autodepaseasca...
IuliaA avea dreptate in leg cu CONDITIILE puse in momentul in kr il vei primi inapoi ;)
nu ceda!!!
bafta!
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Binainteles cum v-ati dat toti seama a facut-o din nou. Si de data asta am rezistat pana la capat. Statea cu geanta in mana la usa si imi zicea " gata eu am plecat" si apoi ma privea intrebator sa vada daca il opresc sau nu. Am tacut si nu am zis nimic desi imi venea sa urlu la el. Si a iesit pe usa. Am inghetat si am vrut sa intind mana dar m-am oprit din nou. A plecat pentru o zi si apoi m-a sunat si mi-a zis ca vrea sa stam de vorba. Si am vorbit cam 6 ore fara oprire. El mi-a promis ca nu o sa mai plece niciodata si mi-a cerut sa il iert. Mi-a zis ca nu suporta sa vada ca nu ne descurcam financiar si treaba asta il darama. Am vorbit si pe tema asta si i-am explicat parerea mea. I-am spus ca daca vrem sa rezolvam problemele trebuie sa ramanem impreuna si sa luptam impreuna. A fost de acord. De asemenea a rezolvat si problemele cu fata aceea. a sunat-o de fata cu mine si a incetat orice legatura cu ea. Eu intre timp-trebuie sa recunosc ca am trisat putin si nu am fost cinstita- am aflat parola adresei de e-mail si al id-ului de mes. Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am scotocit prin arhiva. De cand a vorbit cu ea la telefon si i-a spus ca nu are rost sa mai vorbeasca unul cu celalalt pt ca el are prietena si nu are nevoie de alta femeie, nu a mai vorbit cu ea. Acum e ok. Muncim mai mult dar am reusit sa iesim din impasul financiar si asteptam sarbatorile impreuna. Deocamdata e ok. Sper sa fie asa in continuare. Dar daca va mai pleca vreodata nu am sa il mai opresc. cum ati spus si voi, daca ma iubeste atunci e gata sa lupte alaturi de mine daca nu imi e mai bine fara el. va multumesc din suflet la toti pentru sfaturi. M-ati scos din "ceata". va pup pe toti.
felicitari! ma bucur k toate s-au rezv pana la urma! se pare k te iubeste...nu a rezistat fara tine si s-a intors ;) ma bucur! sa fiti fericiti MEREU impreuna :) si sa nu lasati problemele de zi cu zi sa va distruga relatia :) bafta in continuare! pup u too
Si eu ma bucur.sa aveti o viata fericita impreuna ;)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17varsta dintre parteneri
- 4suntem de 7 ani impreuna si in ultimu an am dezamagit-o!
- 7prietenul meu este dependent de heroina
- 34Iubirea ca necesitate bilogica
- 7Nu vreau decat dragoste
- 4spuneti-mi cum trebuie sa procedez sa trec peste starea de tristete si de neincredere?
- 17oare e grav?
- 4ce pot face in ultimul moment pentru a recastiga increderea sotiei
- 10Va rog, dati-mi un sfat...
- 4Sa fie gelozia de vina?
- 9Cum iti revii dupa ce ti-a frant inima?
- 7dragoste sau ura
- 3Vreau sa fac o schimbare necesara
- 2Viata mea o ia razna!!
- 1nu ma mai iubeste
- 3agresivitate in relatie
- 12Indiferenta doare
- 5Probleme in cuplu!
- 8Sotul meu vrea sa divortam
- 0Secrete, mister si minciuni
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: