Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine? | Forumul Medical ROmedic

Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?

254 comentarii 1 2 ..... 678 9 ÃŽnainte ›
0
21-07-2015, ora 16:47
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Am inteles. Nu sunt foarte priceputa si la curent cu astfel de lucruri pentru ca nu prea am avut treaba cu spitalele.
Merci, Katy!

Inca ramane valabila intrebarea daca stiti, va rog, sa ma indrumati catre o terapie, masaj, orice care sa ma ajute sa ma relaxez fizic si psihic.
Merci!
0
21-07-2015, ora 19:15
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-na Mirela Gheorghe nu bagati in seaama aceste rautacisme tipic feminine, sa stiti ca eu sunt pentru evaziune ! Primesc o imbratisare !? :)
0
21-07-2015, ora 22:36
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Anca, cred ca o experienta la un psiholog nu poate fi edificatoare pentru toti psihologii/psihoterapeutii. Asa cum nu putem spune ca toti economistii sunt oameni corecti, onesti sau ca toti vanzatorii se pricep la bani.
Oare acea chitanta este atat de importanta, sau mai degraba conteaza calitatea serviciului oferit?
Anca, iti recomand sa mergi la psihoterapie cognitiv-comportamentala deoarece aceasta terapie s-a dovedit ca functioneaza in cazul tulburarilor anxioase, drept urmare este recomandata de catre ghidurile internationale de psihiatrie.
Te pot ajuta cu mai multe informatii, daca imi lasi o adresa de e-mail.
0
22-07-2015, ora 09:19
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Dna Dr Ricean, chitanta chiar nu conteaza ci cum ati spus, calitatea serviciilor. Daca omul acela nu a fost onest cu mine, cum as mai putea avea incredere in el si in serviciile lui?
Sunt sigura ca nu toti sunt asa si nu am generalizat, ba din contra, sunt sigura ca exista si psihologi devotati care iau vindecarea unei persoane ca o reusita personala cum si eu simt o satisfactie atunci cand termin un proiect cu brio la servici.
V-am trimis adresa mea de e-mail prin mesaj privat.
Multumesc!
0
22-07-2015, ora 09:38
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eu sunt economist, nu aveam cum sa nu ma gandesc la acea chitanta :)).

Steve, cred ca o sa te zgarie pe fata doamna psiholog daca rasfoieste prin istoric comentariile tale :P.
Mai bine stai cuminte si hai acasa :P.
0
22-07-2015, ora 09:45
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Eu nu sunt economist si daca nu imi dadea chitanta la prima sedinta, nici nu stiam ca trebuie sa primesc.

Si da, Stevens a fost funny cu imbratisarea lui cu tot :)
0
22-07-2015, ora 10:06
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Steve is always funny :P.
0
22-07-2015, ora 19:33
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna,

Azi am fost la control...unul foarte scurt. Intr-un minut am apucat sa-i zic o parte din ceea ce simt si gandesc apoi i-a sunat telefonul si, in timp ce se conversa, mi-a scris reteta: alprazolam si paroxetina.

Am luat de la farmacie seroaxat pentru ca n-a avut arketis. Banuiesc ca nu e vreo problema, nu? Substanta de baza este aceeasi.
0
22-07-2015, ora 21:12
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
Se deconteaza si serviciile la psiholog, procedura este una mai greoaie (ca la noi). Psihologul trebuie sa aiba contract cu casa de sanatate, pacientul trebuie sa aiba recomandare de la psihiatru parca. Poate ne ajuta psihologii care posteaza pe forum, ei stiu mai bine procedurile.

De pe site-ul COPSI:
Servicii psihologice decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Psihiatrie, inclusiv psihiatrie pediatrică:

serviciile furnizate de psiholog în specialitatea psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie:

· evaluare psihologică clinică şi psihodiagnostic

· consiliere psihologică clinicapentru copii/adult

· consiliere psihologică clinicapentru copii - într-o metodă psihoterapeutică aplicabilă copilului diagnosticat cu tulburări din spectrul autist

· psihoterapie pentru copii - într-o metodă psihoterapeutică aplicabilă copilului diagnosticat cu tulburări din spectrul autist

serviciile furnizate de psiholog în specialitatea psihopedagogie specială

· consiliere/intervenţiede psihopedagogie specială
0
23-07-2015, ora 09:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Anca, seroxatul este medicamentul original pt paroxetina.
Se considera ca originalul este cel mai bun. Doar ca ai dat ceva mai multi bani pe el.

O sa ma interesez si eu in privinta decontarii cas a serviciilor de psihoterapie, daca aflu ceva va spun si voua.
0
23-07-2015, ora 09:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
I-am scris fostei mele psihoterapeute, sa vedem ce imi spune.
0
23-07-2015, ora 09:54
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Multumesc Katy!

Dozele au ramas aceleasi si pentru xanax si pentru paroxetina. La control mi-a zis sa vin, daca este cazul, peste 5 luni. In rest, ma voi duce la medicul de familie pentru reteta in fiecare luna. Acest medic psihiatru lucreaza in spital si am citit ca este destul de apreciat in orasul meu. Mie in schimb mi s-a parut detasata si nu mi-a acordat atentie. Ma voi duce la altul daca va fi necesar.
0
23-07-2015, ora 10:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Anca, daca nu esti multumita cu siguranta e nevoie sa schimbi medicul.
La fel am procedat si eu pana m-am oprit la o doctora dragutza si de-o seama cu mine, care ma asculta si tine cont si de opinia mea.
De apreciat.
Dar despre acatisie ce a spus? E normal?
0
23-07-2015, ora 10:27
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Nu am apucat sa-i zic. Mai tot timpul a vorbit la telefon si mi-a scris reteta in acest timp. M-am simtit de parca ii cerseam atentia.
Chiar am citit pe prospectul seroaxatului ca paroxetina ar putea provoca acatisie unora dintre pacienti.
De vreo doua nopti dorm bine, fara sa ma mai chinui sa adorm. Am gasit un remediu mai bun decat xanaxul. Pisica :) doarme la picioarele mele. Sper sa nu-mi creeze dependenta.

Katy, sti cumva daca magneziu+B6 ar interactiona cu paroxetina sau xanax? E ok daca as lua o luna?
Multumesc.
0
23-07-2015, ora 10:30
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Poti lua linistita vitamine si minerale.

Nu trebuia sa pleci din cabinet pana nu puneai toate intrebarile, asteptai sa termine de vb dar nu ieseai de acolo.
Urat din partea ei, oricum..

Eu sunt o mare iubitoare de pisici, am avut si un motan in casa 9 ani de zile.
Sa stii ca te ajuta mult matzele, ai facut ft bn ca ti-ai luat una.
0
23-07-2015, ora 11:14
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Am avut si eu acasa un motan. Era foarte apropiat de mama si tot timpul dormea cu ea. Eu nu eram foarte atasata de el, pur si simplu era si el pe acolo prin casa/ curte si il mai bagam in seam cand si cand. Pana prin aprilie cand m-am dus in vizita acasa si l-am vazut ca arata jalnic. Era doar blana de el si abia daca mai scotea cate un mieunat. Se imbolnavise, ceva la rinichi. Atunci l-am luat si m-am dus cu el la un cabinet veterinar, l-am internat, i-a facut nu stiu ce tratamente, stiu ca am dat vreo 10 mil. Parintii mei au spus ca exagerez si sa-l aduc acasa ca nu mai au ce sa-i faca. Si asa a fost. A murit acasa iar eu am ramas marcata o perioada de felul cum arata. Stiu ca atunci am facut si un atac de panica si stiu ca am avut o sensibilitate iesita din comun. La scurt timp s-au declansat si starile prin care am trecut cu putin timp in urma.
Daca pentru o pisica am reactionat asa atunci, ma ingrozeste gandul ca cineva din familia mea ar putea pati ceva. Sunt sigura ca atunci voi innebunii.
0
23-07-2015, ora 11:27
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Povestea ta seamana izbitor de mult cu a mea.
Motanul meu a facut blocaj renal, l-au dus ai mei la veterinar, cei de acolo i-au dat fel si fel de tratamente dar el tot a murit acasa in bratele mamei.
Eu eram in bucuresti, m-a sunat mama si mi-a zis, am plans cateva luni dupa el, la servici fugeam in baie si imi unflam ochii de plans, cred ca am facut o mica depresie atunci.
Din acel moment nu am luat alta pisica in casa.
Si mama a fost mai marcata ca mine, imi dau lacrimile si acum cand imi aduc aminte.
Am iubit enorm motanul Tomitza..
0
23-07-2015, ora 11:39
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
:( ce trist. La fel pisoiul a murit in bratele mamei. Isi luase concediu de la munca si a stat toata noaptea cu el. Mama este o persoana sensibila si nu stiu de unde a avut atata tarie sa-l tina in brate pana a murit. Mai vorbea cu el, el mai mieuna. A fost teribil. La fel si eu faceam ture pe la baie la servici iar mama a zis sa nu-i mai aducem animale in casa. Motanul pe care il am acum este al prietenului meu. Tot Pisi il strig, ca pe cel de acasa, pentru ca n-am fost inspirati sa le dam alte nume :)
0
23-07-2015, ora 11:57
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Avem ceva lucruri in comun :).

Eu mangai toti pisicii de pe strada :), daca ma vezi zici ca sunt nebuna :)), sau poate chiar sunt :P.
0
23-07-2015, ora 12:13
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Chiar nu esti.
Cunosc pe cineva care ii aprinde lumanarea motanului sau mort in fiecare joi, parca. Ziua cand a murit. A zis ca nici daca ii murea bunica nu suferea asa de mult. Acea persoana este o mare iubitoare de animale si prefera sa-si sacrifice mancarea de la pranz pe care o da uneori cateilor din curtea companiei unde lucreaza.
Deci, fiecare cu "nebuniile" sale.
0
23-07-2015, ora 12:15
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
:)
0
23-07-2015, ora 13:50
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Am aflat: se deconteaza serviciile de psihoterapie cu conditia ca psihoterapeutul sa aiba contract cu cas.
0
23-07-2015, ora 18:55
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Buna fetelor!in legatura cu decontatul va pot spune ca la psihiatrie pediatrica se practica, insa nu stiu daca se intampla acelasi lucru si la psihiatrie adulti. Probabil ai putea sa te interesezi la CNAS sau direct la cabinetele doctorilor, daca au contracte cu psihoterapeuti. Din pacate sedintele sunt limitate...se deconteaza un numar de 3 sau 5 sedinte pe zi pe medic, iar daca sunt 14 pacienti pe zi la un medic, nu pot primi toti gratuitate.
0
24-07-2015, ora 10:29
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Tot ca sa impiedice decontarea acestor servicii, mi se pare nedrept sa le tot bage bete-n roata psihoterapeutilor. Si noua, pacientilor, in acelasi timp.
Sunt de acord ca ajuta psihoterapia, insa negarantand un rezultat cert, multi dintre noi prefera sa nu investeasca in asa ceva.
Eu totusi am facut-o desi nu prea imi permiteam, toc-ul nu am reusit sa il stapanesc, in schimb am mai scapat de anxietate ce-i drept.
Ar fi trebuit sa ma mai duc, dar tocmai partea financiara m-a oprit.
Deh, in Romania e un lux sa iti permiti un psihoterapeut..
0
24-07-2015, ora 12:20
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna,

Momentan, pentru mine psihoterapia inseamna si sa comunic cu voi. Prietenului meu nu ii povestesc ceea ce voua v-am scris aici pentru ca nu ar intelege niciodata. Am incercat dar daca el este sanatos tun din punct de vedere psihic si nu stie ce inseamna sa te confrunti cu aceste stari. Ma pun in locul lui si imi dau seama cum e pentru ca la un moment dat nici eu n-am inteles-o pe sora mea.
Voi urma si psihoterapie pentru ca imi dau seama ca este bine ca cineva sa iti indrepte gandurile care o iau razna.

Katy, ai spus ca ai urmat tratament cu seroxat. Cand l-ai oprit cum a fost? Bineinteles ca am facut ceea nu trebuia sa fac si am intrat pe un forum din SUA in care nu am gasit pareri tocmai ok despre acest medicament.

Fumatul interactioneaza in vreun fel cu antidepresivele? De la o vreme parca simt nevoia sa fumez zilnic, desi inainte fumam doar cand si cand.

Merci!
0
24-07-2015, ora 12:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Sunt unele medicamente antidepresive care sunt interzise in SUA (inclusiv seroxatul).
Eu ti-as spune sa ai grija cu sfaturile de pe forum, nu toata lumea stie ce spune, sa fii cu precautie.
Cand am decis sa opresc tratamentul cu seroxat, nestiind cum sa procedez, l-am oprit brusc, am intrat in sevraj si am inceput sa fac si atacuri de panica in acelasi timp.
Apoi, dupa o perioada cand ajungeam des la camera de garda cu atacurile de panica, "caderi de calciu", m-am programat la dr care imi dadea seroxatul, i-am spus ce am patit iar ea mi-a prescris in continuare seroxat (dupa ce luasem 3 ani de zile) dar si un antipsihotic, seroquel.
Asta m-a facut sa nu ma mai duc la ea si am schimbat-o, am gasit un alt dr care m-a tratat de atacurile de panica cu velaxin (venlafaxina).
De atunci nu am mai facut.
Cam atat a fost cu seroxatul atunci.

In privinta fumatului, nu stiu ce sa zic, eu nu mai fumez din adolescenta.
Bine ar fi sa te lasi daca poti.
0
24-07-2015, ora 12:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si inca ceva.
Din afara parem perfect sanatosi, sotul meu nu crede ca as avea ceva, spune ca imi place sa ma "droghez" cu antidepresive..
0
24-07-2015, ora 13:02
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Pff..nu stiu ce sa mai zic daca este si interzis in SUA. Il iau doar 6 luni, sper sa nu simt sevrajul in noiembrie cand termin cu el si sa ma simt si atunci macar cum ma simt acum.
Mi-e frica rau de sevraj si de faptul ca poate aceste antidepresive ar afecta creierul
Pe timpul zilei sunt cat de cat ok, dar noptile mele sunt inca agitate, visez extrem de mult si sunt obosita si confuza cand ma trezesc.
Of, ce-mi doresc sa fiu ca inainte.
0
24-07-2015, ora 13:06
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Pai Anca, atunci cand va fi momentul sa renunti la ele sigur nu o sa faci sevraj pt ca doctora ti le va reduce treptat.
Cum iti spuneam, eu l-am intrerupt brusc, de aia am intrat in sevraj.
Si eu visez mult, si-mi aduc aminte aproape tot.
0
24-07-2015, ora 13:15
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Katy, uneori ma intreb de ce trebuie sa duc o existenta chinuita cand pot sa n-o mai duc deloc? Mai ales ca sunt ferm convinsa ca nimeni nu ma judeca dupa.
Daca n-o sa ma mai faca nimic fericita niciodata?
Ma deranjeaza ca trebuie sa mi pun mereu intrebarile astea...
Adaugă un comentariu / răspuns
254 comentarii 1 2 ..... 678 9 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul