Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine? | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?

254 comentarii 1 2 ..... 5678 9 ÃŽnainte ›
0
14-07-2015, ora 20:16
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Cand spun agravare ma refer la boala actuala si anume la o anxietate marcata, persistenta, ganduri suparatoare constante, scaderea capacitatii de concentrare, atacuri de panica frecvente.
Depresia, agorafobia, anxietatea sociala, anxietatea generalizata, tulburarea obsesiv compulsiva, anxietatea de sanatate sunt boli care pot aparea impreuna cu tulburarea de panica.
Cu stima,
Dr. Alina Ricean
0
14-07-2015, ora 20:31
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Multumesc pentru lamuriri.
Vreau sa va mentionez ca aceasta boala a aparuta in urma unui atac de panica. Primul si singurul pana acum. Nu mi-e teama de atacuri de panica pentru ca stiu cum functioneaza.
Insa mi-e teama ca as putea pierde controlul asupra mea si n-o sa am nicio putere sa ma vindec pentru ca nu depinde de mine.
In fine...voi vedea pe viitor ce se mai intampla. M-am cam plictisit de aceasta situatie.
0
15-07-2015, ora 12:42
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
1Anca, vei fi mai bine, asta cu siguranta, insa totul seva petrece in timp, pina ce medicatia isi va face pe deplin efectul, cam in cateva saptamani.

Este firesc sa asociezi locurile cu starile sufletesti, cu starile de rau si asa pot aparea situatiile anxiogene pe care avem tendinta sa le evitam, crezand in mod eronat ca daca mergem la munte sau in supermarket sau in oricare loc unde ne-a fost candva rau, ne va fi rau daca mergem din nou.
Vroiam doar sa te fac sa constientizezi acest lucru, insa nu ai nici o garantie ca iti va fi rau intr-un loc nou sau intr-un loc in care ti-a mai fost rau deja.

Cat privesc gandurile, trebuie sa stii ca ele se numeste ganduri parazitare si oricat de oribile sau terifiante sau sacaitoare ar fi, ele nu ne reprezinta si nu fac ca persoana sa isi piarda controlul. Nu s-a intamplat asta niciodata, nu este specificat in nici un tratat de psihiatrie.

Insa Tulburarea Obsesiv compulsiva este o forma de anxietate extrem de chinuitoare pentru pacient.

Sufar de TOC din 2000 aparut post-partum, sunt diagnosticata in 2002 si fac tratament din 2003, fara intrerupere.

Sunt mama, sotie am un job bun si nu ma consider cu nimic mai prejos fata de o persoana care nu are TOC. Ba, am vazut oameni cu adevarat mai bolnavi cu capul decat o persoana cu anxietate ca mine. Nimeni in afara de familia mea si prietenii mei apropiati nu stiu ca am toc, nu suntem pregatiti ca societate sa acceptam o persoana cu stigmat de tulburare psihica.
Incerc sa nu ma dau infranta de aceasta boala, insa o constientizez, o accept ca face parte din mine, dar nu ma reprezinta!
0
17-07-2015, ora 12:12
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna ziua,

Revin si eu cu o intrebare, cam aiurea ati crede, dar ma risc.
Cum se manifesta halucinatiile? Cat timp dureaza si cat de dese sunt? Apar atat noaptea cat si ziua?
Va dati seama probabil de ce intreb, pentru ca sunt o panicoasa. Nu degeaba am fost diagnosticata cu tulburare de panica.

Ieri noapte, m-am trezit brusc din somn, si mi s-a parut ca sora mea sta in pat, in pozitia sezut si am intrebat-o de ce sta asa. De fapt ea dormea si ce vazusem eu era o umbra. Totul a durat cateva secunde pana m-am dezmeticit si mi-am dat seama ca batea lumina intr-un fel anume fel.
A doua experienta am avut azi noapte cand m-am dus la baie si mi s-a parut ca am o umflatura pe picior. Stiu ca m-am uitat indelung la ea sa vad ce este si pana la urma n-am mai bagat-o in seama ca imi era foarte somn si m-am dus din nou in pat. Azi dimineata, nici urma de umflaura.
Oare ce se intampla cu mine? Este debutul altei boli psihice mai grave ?
Multumesc!
0
17-07-2015, ora 13:45
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Anca, te citesc si parca ma vad pe mine cu multi ani in urma, Asa eram si eu de panicoasa.
Nu cred ca este nimic, esti foarte focusata pe tine si anxietatea iti da motive sa te temi. In realitate, atunci cand anxietatea este foarte ridicata are tendinta de a ne distorsiona realitatea, de aici si pina la halucinatii este drum indelungat:)

Mi-a mai spus un medic bun ca orice imagine sau halucinatie care iti apare in perioada de trezire/adormire sau in perioadele de trezire de peste noapte, nu sunt considerate ca simptome ale unei boli psihice si de fapt acestea reprezinta...nimic.

Asa ca nu te speria ca nu ai de ce!
0
17-07-2015, ora 20:50
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Prozac are dreptate, e datorita anxietatii.
Ceea ce ai descris sunt niste tulburari de perceptie fiziologice (normale) care pot aparea la instalarea somnului (hipnagogice) sau la trezirea din somn(hipnapompice) si pot reprezenta scene, figuri, imagini, actiuni care s-au petrecut in timpul zilei. Halucinatiile patologice conving persoana ca sunt reale, le poti simti cu un organ de simt in corp sau in afara corpului, cele mai frecvente fiind halucinatiile auditive.
Numai bine,
Dr. Alina Ricean
0
17-07-2015, ora 22:25
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Va multumesc pentru lamuriri.
Am constatat ca daca imi ocup mintea, rar imi vin imi minte gandurile care imi provoaca anxietate.
De asemenea, daca stau in preajma familiei sau daca fac lucrurile care inainte imi faceau placere, la fel, mai uit. Iar atunci cand vin acele ganduri, le scriu pe o foaie sau pe telefon si parca nu mai vin asa de des pentru ca stiu ca atunci cand vin, trebuie sa ma deranjez sa le scriu.
Ceea ce inca ma mai supara, sunt trezirile bruste din somn si faptul ca din senin am niste spasme si ziua si noaptea. Mi se misca ori un deget, ori mana, ori piciorul. Chiar sunt deranjante aceste spasme, sau ce or fi.
0
18-07-2015, ora 21:24
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna Anca!
Spasmele de care vorbesti sunt efecte secundare ale antidepresivului si vor trece cu timpul.
Vei avea zile bune si zile mai putin bune dar intotdeauna cand e nor sa stii ca va aparea si soarele
0
19-07-2015, ora 10:28
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Da Katy, s-ar putea sa fie, asa cum ai spus, efecte secundare ale antidepresivului, care sunt mai accentuate pe timpul noptii cand nu fac miscare. Am observat ca si sora mea tresare, si ea urmeaza tratament cu ad. Ce am mai remarcat este ca, s-au mai rarit aceste spasme in ultima perioada.
As mai avea o intrebare. Simt un discomfort in picioare; nu este durere dar e ceva ca ma face sa mi le misc foarte des si imi vine sa-mi urc picioarele pe pereti :)
Tot de la ad sa fie?

P.s. Azi m-am trezit bine si sper ca ziua mea sa fie 'cu soare'.
Multumesc!
0
19-07-2015, ora 10:50
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Pana acum nu ai simtit asta? Ai crescut doza de paroxetina?
0
19-07-2015, ora 11:22
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna ziua,
Am simtit asta pana acum dar am am pus pe seama faptului ca stau mult la birou si ca n-am mai facut miscare in ultima vreme. Asa ca m-am gandit sa ma duc la servici pe jos si sa ma intorc tot pe jos, aproxativ 40 min zilnic. Dar vad ca dupa 2 saptamani, tot simt acest discomfort.
Si inca ceva, imi simt mainile foarte moi si fara putere iar dimineata, ma trezesc confuza si cand ma uit la maini, parca nu sunt ale mele. Pe timpul zilei imi revin desi mai am momente in care ma uit la ele si parca imi sunt straine. Ori pentru ca am slabit si mi se par diferite, ori nu stiu din ce cauza.
Incerc totusi sa evit a mai crede ca nu sunt mainile mele pentru ca nu vreau sa-mi creez o noua obsesie.
Si nu, nu am crescut doza de paroxetina.
Multumesc.
0
19-07-2015, ora 11:32
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Ceea ce descrii poate fi un simptom al bolii sau un efect advers la paroxetina...se numeste sindromul picioarelor nelinistite (acatisie). Exista solutii pentru asta, nu intrerupe tratamentul brusc!
Ideea ca mainile nu sunt ale tale cred ca face parte din tabloul bolii.
0
19-07-2015, ora 12:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Inseamna k ai acatisie.Ar trebui sa suni dr care te trateaza si sa ii spui de treaba asta.La cat timp mergi la consultatie?
Si cum a spus si Stevens la un moment dar ti ar face bine un stabilizator de dispozitie eu am luat si imi facea ff bine din pacate a trebuit sa il intrerup pt ca interactiona cu pastilele cu hormoni pe care le iau.
0
19-07-2015, ora 13:43
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Dna Doctor, tratamentul nu-l intrerup nicidecum. Starea mi s-a imbunatatit considerabil datorita lui, cred. Il voi urma dupa cum recomanda doctorul.

Katy, miercuri acum ma duc la control si o sa spun tot ce m-a deranjat in timpul tratamentului. Ce sunt stabilizatoarele de dispozitie? Un fel de antidepresiv care ma ajuta sa am o stare emotionala stabila?
Stiu ca este mai simplu sa caut pe internet, dar daca aflu ceva negativ despre ele, iar dau inapoi asa cum am facut cu actualul ad si xanax-ul.
0
19-07-2015, ora 15:53
popida_felicia
Nu este medic/terapeut
popida_felicia
Phihologii mai mult incurca iar medicamnetele te fac leguma.Eu le-am incercat pe toate pentru atacuri de panica si alte frici, tremuraturi.Pan al aurma am facut o terapie cu o terapeuta cu care am facut diferite metode de eliberare a fricilor, eliberare a cauzelor care declaseau atacurile, am facut multe intr-o luna, Nici macar nu sunt din acelasi oras cu terapeuta ;Am lucrat prin email si explicatii si practica la telefon.
, ADICA CE SE FACE IN OCCCIDENT IN SPITALE, plus programari, repetari pana am impregnat subconstientul ca sunt dor niste ganduri ale mele,
Acum sunt f bine.Puteti sa-mi scrieti -, sa va dau adresa terapeutei in caz ca doriti sa scapati.
0
19-07-2015, ora 16:59
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Dna Felicia, una dintre temerile mele a fost sa nu devin leguma daca iau medicamente insa, leguma am fost inainte sa incep acest tratament. Acum, dupa aproape o luna cu antidepresiv, sunt ok. Si mama a urmat tratament in trecut, un an incontinuu si se simte perfect acum, nu este leguma, din contra, ma intreb de unde are atata energie sa se duca si la munca si sa faca si treburile casnice. Pe mine si pe sora mea nu ne lasa nici macar sa spalam vasele, spune ca si asa suntem obosite de la munca, facultate. Asadar, pot sa va contrazic aici.
Iar cu terapeutul, ma bucur ca a functionat la dvs, insa dezechilibrele organice le tratez cu pastile
0
19-07-2015, ora 18:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O micuta doza de neuroleptic te va ajuta sa scapi si de somul prost si de micile spasme Anca ! Anxietatea ta are vagi componente psihotice (derealizarea de care spuneai) decat maniacale pt a lua stabilizatoare ! Spune la medic tot ce ai spus aici si vom vedea ce-ti recomanda ! De ceva in plus e clar ca ai nevoie !
0
19-07-2015, ora 20:11
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu ti as recomanda neuroleptic si nu cred ca ai avea ceva psihotic.Aici exagerezi Steve.Ea este doar speriata nu stie prea multe despre anxietate si incepe sa faca fel si fel de asocieri cu alte presupuse boli.
Anca nu ai nimic de genul asta stai linistita.
Te asteptam sa be spui cum a fost la consultatie.
In privinta stabilizatoarelor de dispozitie sa stii ca orice medicament are efecte secundare.
Partea buna a stabilizatoarelor este ca iti dau o stare buna si le poti lua pe termen lung fara sa dea dependenta spre deosebire de anxiolitice.
Antipsihoticele sunt ft puternice si au ca scop cresterea efectului antidepresivelor dar si un pomelnic de efecte secundare.
Unora le merge bine cu ele mie personal mi au facut rau organismul meu le a respins.
0
19-07-2015, ora 22:24
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu toata lumea reactioneaza la fel la acelasi medicament chiar avand acelasi diagnostic, Catalina ! Daca tie nu ti s-a potrivit nu inseamna automat ca nici ei nu-i va fi benefic, mai ales ca nu aveti acelasi diagnostic, decat aparent ! Mai mult decat atata, exista perioade in care un medicament iti face bine si perioade in care nu mai are efect bun, la acelasi pacient !
Deci daca manifesti un anumit simptom care se incadreaza in aria de actiune a unei clase de medicamente pur si simplu trebuie testate ! La Anca pare ca este cazul, la tine a fost o incercare fortata dupa cum te-am avertizat, insa tu aveai incredere neabatuta in doctora ta, drept urmare ai platit proprtional cu increderea investita !

Chiar daca a testat si clasa asta de medicatie pe tine, testul se poate face si fara riscuri, insa de obicei medicii actioneaza cinic : iti dau doza cea mai mica dintr-un medicament nou iar daca zici ca nu te simti bine pur si simplu ti=o dubleaza ca sa se convinga ca sunt efectele secundare ale medicamentului si nu boala de baza ! Pe cand eu recomand in astfel de situatii sferturi de doza sau chiar mai putin ! Asta este diferenta de empatie intre mine si unii medici, 8 -10 ordine de marime !

Sper ca apreciezi modestia mea ! :)
0
20-07-2015, ora 00:03
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Asocierea unui antipsihotic ar creste acatisia si spasmele deoarece acestia blocheaza receptorii dopaminergici. Mai degraba se recomanda scaderea dozei, inlocuirea antidepresivului sau asocierea unui alt medicament (ex:betablocant).
Pentru somn se poate administra o non-benzodiazepina daca chiar este necesar.
0
20-07-2015, ora 08:37
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Hmm, cine a spus ca e acatisie ? Nu va pripiti d-ra doctor ! Sunt tresariri musculare "normale" pentru anxietate, le au cam toti anxiosii ! Cauza e mai degraba scaderea concentratiei de potasiu, deci niste Aspacardin ar putea ajuta !
0
20-07-2015, ora 11:19
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
1Anca: Intr-adevar, ceea ce traiesti tu este o anxietate generalizata si anticipatorie. Gandurile ca innebunesti fac parte din tabloul anxietatii, insa nu vei innebuni cu siguranta, este doar o teama a ta, un gand care urmareste. Observ ca incerci sa ceri sfaturile unor persoane care nu au nicio treaba cu medicina si chiar le si urmezi, si nu inteleg de ce. Te felicit ca ai mers la medic, si iti recomand cu caldura tratamentul propus de acesta pe perioada stabilita, urmand sa mergi iar si sa vedeti cum au evoluat (in bine) starile tale. De asemenea, iti recomand sa nu intrerupi psihoterapia pentru tratamentul medicamentos impreuna cu psihoterapia dau un rezultat mult mai bun si de durata facute impreuna. Insa te sfatuiesc sa vezi daca psihologul respectiv are o formare in psihoterapie. In terapie, la fel ca orice alt tratament, rezultatele se vad in timp, nu de azi pe maine, nu e ca un algocalmin pe care-l iei si in 10 min nu te mai doare capul. Gandeste-te logic, pentru ce s-au inventat psihiatria si psihoterapia daca nu ar fi de folos?? doar asa ca sa existe niste meserii in plus? Sfatul meu este sa urmezi ceea ce spun acei oameni specializati.
Pentru orice intrebari sau nelamuriri, te rog sa nu eziti sa ma contactezi.
Sanatate!

Psih. Mirela Gheorghe
0
20-07-2015, ora 13:29
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Nu sunt nici medic nici nu stiu ce priceput - dar anca te-am sfatuit si te sfatuiesc si acum, incearca sa faci miscare cam in fiecare zi, incearca sa faci psihoterapie, incearca sa lucrezi cu mintea toti spuneti ca pastile pastile pastile, acestea pe termen scurt te fac bine, dar dupa ce se intrerupe doza ce se intampla ??? Deci nu intrerupe tratamentul, dar incepe si psihoterapia si sport, pentru un somn cat mai bun iti recomand seara inainte cu 2-3 ore inainte de somn, alergare 30-60 minute, uitate la un film ceva si daca se poate citeste o carte, cu timpul totul va reveni la normal. Cum spunea cineva anxietatea si TOC-ul sunt de fapt defecte ale gandiri, totdeauna gandim un scenariu rau inainte (si sunt sanse de 99% sa nu se intample ), stai fara grija nu o sa inebunesti, nu o sa faci nimic din ce gandesti !

Eu unul am facut doar psihoterapie si am luat 15 zile anxiar, pot spune ca dupa alea 15 zile cand am lasat doza aveam asa o senzatie de ameteala si alte chestii de daca ar fi sa iau pastile le-as lua doar daca nu as mai avea nimic altceva de incercat. La psiholog nu m-am mai dus de 3 - 4 saptamani, asta la initiativa ei, daca va fi nevoie ma voi mai duce. Consider ca toti oameni ar trebui sa mearga odata pe an la un psiholog toti avem caderi, nu am vazut om care sa aiba numai bine intr-o viata. ASTA E VIATA DACA AR FI NUMAI CU BUNE NU AI MAI SIMTI CA O TRAIESTI ! - asa ca ti-am spus de atunci sa incepi sportul pun pariu ca ai o sala, sau un parc unde sa alergi sa mergi cu bicicleta, multe studii au aratat ca depresia anxietatea, toc si poate diminua pana la 0 cu ajutorul sportului, iesirilor in aer liber, si se spune ca abia dupa o luna si ceva se simt efectele ceea ce s-a intamplat si la mn. Tine minte aceste lucruri care ti le spun o sa lucreze cu tine pe termen lung nu scurt ca un tratament cu pastile, nici nu iti dai seama ce poate corpul nostru. Prin sport iti cresti increderea in sine, siguranta, iti ridica nivelul de dopamina si endorfine in corp.

Trebuie sa incerci tot ce se poate natural, ti-am spus :

- eu am fost undeva la 20-30 de sedinte de psihoterapie ;
- merg de 5 ori pe saptamana la sala, plus un meci de fotbal ;
- dorm de la 00 - 01 pana la 8-9 dimineata ;
- ma duc la pescuit, ma joc pe calculator, cu catelul meu cand ajung pe acasa ;

Si gandestete ca acum 6 luni ma gandeam doar ca o sa mor, ca de ce mi se intampla toate acestea, si ma gandeam ca nu mai prind 23 de ani si uite ca saptamana asta fac si 23 de ani si nu s-a intamplat nimic din ce gandeam, ca o sa fiu un killer in masa, ca o sa imi fac rau, ca o sa fac rau nu stiu le cine, ca de ce existam, ca ce cautam noi pe pamant si frica de nebunie si moarte la cote maxime. Deci se poate, trebuie lucrat cu mintea mult, sa o facem sa vada si partea frumoasa a vieti, nu numai raul !

O zi buna, si o saptamana excelenta si sper ca vei iesi cu brio din toate acestea !
0
20-07-2015, ora 14:10
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Adavarat dna doctor, mie antipsihoticul mi-a provocat acatisie.
Mai precis, rispoleptul.
Asta pe langa faptul ca era sa ajung la urgenta de rau ce ma simteam.
0
21-07-2015, ora 14:55
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Dna Doctor, va multumesc pentru interventie. Urmez tratamentul prescris de medicul psihiatru (arketis+xanax) si din nefericire, la inceput, nu l-am respectat in totalitate, in sensul ca nu am luat doza de xanax asa cum mi-a fost recomandata, ci mult mai putin. Antidepresivul l-am luat exact asa cum mi s-a spus.
Sfaturile si sprijinul persoanelor de pe forum mi-au fost de ajutor pana acum. Daca tratamentul initial cu serlift m-a facut sa ma simt groaznic incat sa-mi doresc sa ma arunc in fata masinii, sfatul lor a fost sa consult din nou medicul, sa-mi schimb tratamentul, si sa ma tin de el daca imi face bine iar dozele sa le respect intocmai. Inainte sa am aceasta boala, nu stiam nimic despre ea. Mama mea a suferit de TOC si depresie in trecut, insa, eu fiind adolescenta in vremea aceea, aveam alte preocupari si nu am fost foarte interesata de ceea ce se intampla. Asadar, sfaturile de a consulta un medic psihiatru, de a nu intrerupe medicatia plus suportul neconditionat pe care l-am primit aici, ma face sa nu-mi gasesc cuvinte de apreciere pentru acesti oameni care mai mult sau mai putin au trecut prin asa ceva.


Mihai, miscare incerc sa fac in fiecare zi: bicileta, role, plimbari, shopping astfel incat sa mai uit de aceste ganduri care ma obsedeaza. Functioneaza insa nu in totalitate.


In rest, noptile mele sunt inca agitate, am si vise destul de multe iar in aceste vise apar exact gandurile care ma obsedeaza pe timpul zilei. Simt ca xanaxul pe care il iau dimineata, nu mai imi ofera acea 'euforie' si distragere de la ganduri ci doar nu mai simt anxietate. Doza de seara se pare ca nu ma mai ajuta sa dorm profund si fara vise.
Acum sunt in concediu si parca imi doresc sa fiu la munca, sa imi ocup mintea, asfel incat sa nu mai gandesc prostii.
Maine ma duc la control. Va voi tine la curent.
O zi buna tuturor!
0
21-07-2015, ora 14:59
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Anca, dna Mirela Gheorghe este psiholog, si ca oricare psiholog este prezent aici pe forum strict in interes personal, de a atrage potentiali pacienti la cabinetul dumneaei.
Lor nu le merge prea bine in afaceri, intrucat percep tarife exorbitante pe sedinte care de cele mai multe ori nu au un rezultat favorabil pacientului, ci doar portofelului.
0
21-07-2015, ora 15:14
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Katy, pot sa ma exprim doar din experienta mea.
Am urmat, la inceputul anxietatii mele, doua sedinte de psihoterapie. Exact cand aveam mai mare nevoie de sprijin, dna psihoterapeut a spus ca trebuie sa plece in oras, si ca vom pastra legatura pe mail. Am schimbat cateva mesaje si apoi dansa nu a mai raspuns. In acele momente eram foarte vulnerabila si orice cuvant de bine mi-ar fi fost de ajutor, insa m-am avut parte de asa ceva. Pur si simplu am fost lasata in cele mai grele momente. Nu am vrut sa ma duc la alt psiholog sa o iau de la capat sa-i zic povestea.

Mi-e si jena sa spuna asta, poate nu ar trebui, dar am avut parte de o situatie aiurea: in prima sedinta dna psihoterapeut mi-a dat chitanta dupa ce am platit sedinta si in a doua...am primit o imbratisare (probabil tactica psihologica de a ma distrage). In paralel, sora mea a fost o sedinta, tot inainte ca dansa sa plece in concediu, si i-a spus ca ii da chitanta data viitoare cand se vor vedea. Bineinteles ca nu ne-am mai dus. Pe moment, chiar nu am realizat acest fapt, pentru ca si eu si sora mea eram preocupate de ceea ce se intampla cu noi, dar apoi ne-a amuzat destul de tare. Nu am tinut niciodata cont de acest lucru, daca ma duc sa-mi cumpar haine si nu primesc bon, nu ma intereseaza prea tare. Dar in acea situatia, m-a deranjat ca am descoperit ca acea persoana care trebuia sa ma faca bine, nu era demna de acest lucru.
Sunt sigura ca sunt si psihologi care fac ceea ce fac din placere si care chiar doresc sa ajute oamenii. Ramane sa gasesc acea persoana.
0
21-07-2015, ora 15:19
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eu am fost la 10 sedinte si nu am primit niciodata chitanta.
Treaba cu imbratisarile face parte tot din strategia lor de marketing, si eu am primit o una..
Sigur ca sunt si psihologi care isi fac meseria cu placere si devotament fara sa faca si evaziune fiscala, dar ii gasesti mai rar si in general sunt ocupati (deh, li se duce vestea ca sunt buni).
Eu, raman la vorba mea, ca orice padure are uscaturile ei, iar psihoterapeuta ta, Anca, face parte din aceasta categorie, din pacate..
0
21-07-2015, ora 16:37
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Dar oare pot lua trimitere de la medicul de familie si sa incerc la un psihoterapeut dintr-un spital din orasul meu? Nu se poate si varianta asta ca sa nu mai platesc?

Si as mai avea o alta intrebare. Ce terapii pentru relaxarea mintii si corpului cunoasteti? Mi-am propus sa ma ocup mai mult de mine si sa fac lucrurile care ma fac sa ma simt bine.
Multumesc!
0
21-07-2015, ora 16:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Inca nu se deconteaza serviciile de psihoterapie de catre cas din pacate, desi la un moment dat se spunea ca se vor deconta.
Adaugă un comentariu / răspuns
254 comentarii 1 2 ..... 5678 9 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul