Intepaturi pectoral stâng.

17-12-2021
Daniel Alexandrescu
Nu este medic/terapeut
Daniel Alexandrescu
Bună ziua!

Acum 2 luni am avut 3 atacuri de panica după ce m-am vaccinat de covid, am sunat la urgente, am fost dus, nu am avut nimic legat la inima, mi s-a zis ca e atac de panica, după care la câteva zile am pățit la fel, tot asa, urgente, apoi din nou, de data asta am fost dus la secția de psihiatrie, mi s-a prescris xanax de 5mg doar la nevoie, 10 pastiluțe, si psihoterapie, greșeala mea a fost a 2-a zi ca am fost direct la un cabinet de psihiatrie unde mi s-a prescris xanax de 10mg de 3 ori pe zi + seroxat, aceste simptome, atacurile de panica s-au intensificat la modul ca ma trageam de par și țipam la mama, nu suportam nimic, doamna de la cabinetul particular mi-a spus sa îmi iau gândul de la psihoterapie, ca sunt bani pierduți pierduți timp irosit, la 2 zile de utilizare a medicamentelor, si la controlul la dr. de familie + un alt dr. generalist, am renunțat la tratament si am început psihoterapia, totul a fost ok, am început sa scap de atacurile de panica, am învățat și anumite lucruri pe care nu le cunoșteam despre mine, am undeva la o luna de psihoterapie, nu constanta, si de 2 zile am unele junghiuri în partea stânga a pieptului, când am fost la celalalt dr. generalist mi s-a spus ca am o forma de reumatism/plexita brahiala stânga, aveam tot același intepaturi si atunci, am luat milgamma, neuromaxx și un calciu, au dispărut pana acum 2 zile, am avut un junghi în partea stânga a pectoralului, cu același tip de junghiuri ba în clavicula, dar nu în același timp, junghiurile sunt separate, nu în același timp, și tot acum 2 luni am făcut 5 ekg-uri + o ecocardiografie, junghiurile sunt scurte, se simt destul de tari, dar nu se simt ca o durere, si sunt localizate intr-un singur loc, fix în dreptul inimii, uneori se simt mai sus, dar tipul de junghi e mereu același, iar când îl simt încep sa ma panichez destul de tare, întrebarea mea e:

Se poate ca de 2 luni de când am făcut acele teste, sa fi dezvoltat ceva la inima? Are rost sa mai fac iarăși o ecocardiografie? Mi-e teama sa nu fie ceva ce nu s-a descoperit atunci, nu știu, mi-e teama sa nu fie ceva semn de infarct/pre-infarct.

Detalii personale:

20 ani, 1, 60, 55kg, practic fitness-ul de 4 ani fără antecedente de simptome în sala, stări fizice de rau.

Imi cer scuze dacă am scris foarte mult, dar am simțit sa scriu toate detaliile acestea.
7 comentarii
0
17-12-2021, ora 18:49
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Ar putea fi o neuropatie, e un efect advers destul de des intanlit atunci cand vine vorba de vaccin.
0
17-12-2021, ora 20:34
Daniel Alexandrescu
Nu este medic/terapeut
Daniel Alexandrescu
Înțeleg, dar vaccinul l-am făcut acum 2 luni, ma tot gândesc sa nu fie pe fond anxios, când sunt în sala de sport nu am absolut nici o problema.. mulțumesc de răspuns.
0
18-12-2021, ora 08:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E pe fond anxios.
In prima luna de tratament se pot inrautati simptomele dar dupa se retrag aceste efecte secundare. Daca nu va trece, va reintoarceti la psihiatru sa va dea alt tratament.
0
18-12-2021, ora 09:42
Daniel Alexandrescu
Nu este medic/terapeut
Daniel Alexandrescu
Atacurile de panica nu le mai am, sau dacă le mai am, le controlez, eu simt ca se vor duce și junghiurile astea, la psihiatru daca ar fi sa ma întorc, m as duce la un cu totul alt cabinet, nu stiu dacă e ok sa mărească doza de alprazolam la prima 'ședință', sa adauge și qlt medicament, iar acasă sa ma trag de par și lucruri de genul, testul făcut la psihoterapie a fost de un scor mic, 12 din 20 puncte, de la 20 ar fi trebuit și medicamentos, voiam sa știu dacă ar merita sa repet iar o ecocardiografie, dar cred pana la urma ca e pe fond anxios și ceva urmare a unei răceli de zilele astea destul de nasoale, la sala cel puțin nu am absolut nimic, și nici după antrenament, doar acasă.
1
18-12-2021, ora 13:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vreti sa repetati analizele pe fond anxios. Nu e nevoie daca le-ati facut o data. Daca credeti ca vor trece, asteptati linistit sa treaca.
0
18-12-2021, ora 16:54
Daniel Alexandrescu
Nu este medic/terapeut
Daniel Alexandrescu
Pe de o parte sunt conștient ca de asta vreau, dar partea asta rațională mi e greu sa mi o însușesc, ma las încă în capcana gândurilor anxioase, mulțumesc mult pentru răspuns, aveam nevoie.
1
08-04-2022, ora 17:10
Elyela
Nu este medic/terapeut
Elyela
Buna Daniel, ce mai e nou cum te mai simti, mai ai aceste simptome??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  •