Frica de un loc de munca

09-06-2018
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Povestea mea am scris-o in subiecte anterioare. Recent, am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa fobica. Imi este frica de un loc de munca, nu reusesc sa depasesc aceasta frica. Am mai avut si alte frici in trecut si inca mai am dar aceasta e singura pe care nu o pot depasi, nu pot incerca macar sa vad cum este la un loc de munca. Se mai afla cineva in situatia mea? E frustrant, e dureros, imi doresc sa fiu capabila sa aduc un venit, sa construiesc ceva cu sotul meu. Cu cat ma gandesc mai mult cu atat ma agit mai tare si ma panichez. In prezent, iau eglonyl, grimodin si seroxat. Ma simt bine pe timpul zilei, dorm bine, ies mult, fac lucruri diverse insa mai am momente in zi in care imi amintesc de situatia in care ma aflu si ma ntristez. Vreau sa fiu bine insa nu mai stiu, nu mai cred ca voi avea vreodata un job.
17 comentarii
0
09-06-2018, ora 08:21
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Mare paguba, ce sa zic! Daca va descurcati cu banii, poti sa te consideri o favorizata.
Cauta o alternativa la "job". Nu stiu ce studii ai, ca sa-ti dau sugestii. Munceste de acasa, fa-ti o mica afacere pe internet, fa cu mainile tale ceva lucrusoare la care te-ai pricepe si ti-ar place si vinde-le prin terti sau pe internet. Cand o sa poti si daca vei mai vrea, o sa te duci si la un job.
Apropo, daca pe strazi te simti bine, nu te-ar aranja jobul de postas?
0
09-06-2018, ora 08:26
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața de cat timp luați medicamente?
Ați încercat să mergeți și la un psiholog concomitent?
0
09-06-2018, ora 08:29
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Am terminat masterul in 2011. Nu ma consider o favorizata, una este sa alegi sa stai acasa, alta este sa traiesti cu frica asta si sa ti doresti sa faci ceva si sa nu poti. Am mers la interviuri insa cand mi se spune ca de maine incep jobul, ma panichez si dau inapoi chiar si jobul de postas.
0
09-06-2018, ora 08:30
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
De 6 ani iau tratament. Am incercat si psihologi insa nu m-au ajutat, mi-am pierdut increderea si speranta.
0
09-06-2018, ora 08:56
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Pai spune asa, ai facut si un master! Nu crezi ca poti pune pe roate o mica afacere de acasa? Nu-i job, n-ai sefi, n-ai program de munca, muncesti cand vrei si poti. Sper ca nu tii mortis sa fie "job", ca altfel te simti neom. Mai era pe aici mai demult cineva care voia job ca sa aiba colegi, ca pe vremea cand era sanatoasa si voioasa. Tu, de fapt, de ce vrei job?
0
09-06-2018, ora 09:34
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Nu ar strica o reevaluare și un consult cardio endocrinologie și pulmonar anxietatea poate avea și alte cauze și o puteți lega de frica de munca
0
09-06-2018, ora 10:47
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Sunt in cautare de idee de afacere, nu imi doresc neaparat un job, vreau sa castig banuti sa nu ma mai simt inferioara, sa evoluez atat personal cat si in viata de familie. Am facut acum cateva luni analize, erau bune, ii voi spune psihiatrului sa le repet.
0
09-06-2018, ora 11:42
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Dacă luați medicamente de foarte mult timp.poate apărea fenomenul de toleranță și atunci nu mai au aceeași potenta la o doza stabilita că fiind optima pentru a putea produce un răspuns terapeutic.Trebuie ori crescută doza ori schimbat teatamentul
0
09-06-2018, ora 12:15
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Sfatul meu e sa nu te concentrezi pe ce nu poti si sa te tot macine si nefericeasca asta, sa te concentrezi pe ce poti, sa excelezi acolo -inclusiv in "jobul" de gospodina, ca nu-i putin lucru nici asta. Foarte bine, incepe si o afacere. Si daca vei fi buna, vei avea rezultate si aprecieri in domeniile in care poti, o sa castigi incredere in tine si incet-incet devii alt om. Pe nesimtite, ceea ce poti o sa se largeasca, pana cand o sa poti si un job -daca o sa-l mai vrei.
Daca nu poti face asta, daca macini in continuare pe tema <Vreau un job dar nu pot sa-l duc> poate ca e si un strop de irational la tine, poate mai mult decat o anxioasa-fobica.

Hai, la treaba, vezi ca ai tot incercat tratamente si terapii, numai tu te poti scoate de aici -cum ti-am spus.
1
09-06-2018, ora 15:07
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Ma ocup de toate treburile gospodaresti si asa este, nu e usor. Imi doresc job pt a avea carte de munca si un venit.am speranta ca pe viitor voi fi bine si voi aduce un copil pe lume. Exact asta incerc sa fac. Sa ma concentrez pe ce pot sa fac insa, stiti cum este, zi de zi ne lovim de problema banilor. Sper sa gasesc o idee de afacere macar sa pot evolua si aduce cat de putini bani in casa. Multumesc pt vorbele frumoase!
0
10-06-2018, ora 16:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Fobiile se rezolvă dacă pe lângă medicație faci și psihoterapie. Cea cognitiv-comportamentală dă rezultate bune. Nu știu ce psihologi ai consultat tu, dar nu e normal să iei medicamente de atâțea ani și să nu se fi rezolvat. Caută un psiholog clinician cu experiență pentru evaluare mai întâi, pentru că e nevoie să stabilești adevăratele cauze din spatele tulburării, dar și factorii care o mențin. Apoi, pe baza rezultatelor, faci psihoterapie. E importantă evaluarea, pentru ca pe viitor să nu mai ai probleme, pentru că pe o structură fragilă, oricând poate reveni o tulburare psihică sau psihologică, chiar dacă pe moment te deranjează doar fobia legată de serviciu.
0
10-06-2018, ora 18:14
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Cunoasteti psihologi cliniceni in Bucuresti?
0
10-06-2018, ora 18:18
Psihologie, București
Poți căuta și pe RoMedic, la psihologi pe București și uite-te la competențele fiecăruia. Suntem destui psihologi clinicieni, deci ai de unde alege.
0
10-06-2018, ora 19:40
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Mi-am amintit ca am mai vb cu dvoastra. Sunteti psiholog clinician. As putea veni la evaluare la dvoastra.
0
11-06-2018, ora 09:37
Psihologie, București
Sigur. Numai să-mi scrii când dorești, ca să nu am programări atunci.
0
11-06-2018, ora 18:14
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Cat costa evaluarea?
0
12-06-2018, ora 10:06
Psihologie, București
Scrie-mi pe privat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •