Sa fie oare fobie?

25-07-2008
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
De cate ori raman singura acasa sau la serviciu incep sa nu ma mai simt bine, sa devin anxioasa si deprimata. Cred ca din aceasta cauza am ajuns sa ma tem de singuratate. Sau poate invers.
As vrea sa stiu daca din cauza bolii de care sufar (tulburare afectiva bipolara) am ajuns la aceasta teama. Inainte de a ma imbolnavi nu aveam nimic.
Si mai doresc sa aflu daca trece de la sine, dupa niste sedinte de psihoterapie total nereusite mi-am pierdut increderea in asa ceva si nu mai vreau sa incerc.
5 comentarii
0
25-07-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Draga robymat, nu ma pricep la TAB dar stiu din auzite ca e o boala foarte rea.
Stiu ca in depresiile anxioase de regula fobia este legata de multime de oameni, de aglomeratie.
De aceea spun pacientii ca l-i se moaie genunchii cand tre sa iasa afara din casa.
S-ar putea sa fie fobie teama de singuratate.
In DEX spune asa:fobie=stare patologica de neliniste si de frica obsedanta, lipsita de o cauza obiectiva sau precisa.
Ideea e ca nu e bine sa stai singura.Ai sot?
Si eu sufar de singuratate cand nu e nimeni in casa cu mine si chiar imi da niste stari foarte rele. Psihoterapia se practica cu succes in SUA.Ea consta in terapie de grup.
Nu stiu daca starea ta va trece prin sedinte la psihoterapeut deoarece la tine mai intervine si depresia.Nu stiu mai mult dar sa stii ca psihoterapia -din cate stiu eu- e eficienta la pacientii cu anxietate.
Cam atat am stiu sa-ti spun.
Multa Sanatate!
0
28-07-2008, ora 00:00
Glady
Nu este medic/terapeut
Glady
Singuratatea deprima pe oricine... mai ales daca persoana respectiva a cunoscut si viata de cuplu si a fost fericita pe atunci. E normal sa privesti inapoi cu tristete, mai ales ca anii trec... Eu zic sa lucrezi la acest capitol si sa "iesi din colivie". ALL YOU NEED IS LOVE. nu cred ca e de la boala...
0
29-07-2008, ora 00:00
lore71
Nu este medic/terapeut
lore71
Draga robymat,
aceasta stare, netratatata duce la forme severe de depresie ;desigur ca exista o legatura puternica intre tulburarea ta si mai noua anxietate pe care o acuzi; eu iti recomand sa continui terapia dar adreseaza-te altui psiholog.Nu terapia a fost nereusita, poate terapeutul sau tehnica aleasa nu a fost potrivita.Nu lasa asa si nu minimiza nici cauza ici efectele.Daca un sampon nu e bun pentru parul tau, nu te mai speli pe par? du-te la psihoterapie, o faci doar pentru confortul tau !Cu drag,
Lore
0
30-07-2008, ora 00:00
7777daniel7777
Nu este medic/terapeut
7777daniel7777
sufar si eu de boala aceasta bipolara, dar am fost internat beat crita asa ca nu am obsesii de nici un fel si totusi urmez tratamentul de 3 ani si doctoriimi-au zis ca mai am 6luni de tratament. mentionez ca am mai fost internat si a doua oara tot de tatal meu ca si prima oara, deoarece eram f. nervos ca ma internase la betie. acum mia trecut supararea si pot sa spun ca-l respect. Personal am avut un vis ca va fi cutremur pe 21august 2008 si-i va trezi la realitate pe psihiatrii. am glumit, sper ca stiti de gluma nu ca taicami-o sa ma interneze si a doua oara pentru ca i-am zis sa se dea cu masinutele deoarece a dat in mintea copiilor ca ma internat la psihiatrie prima data deoarece ma imbatasem si eu crita. pentru doctorii care vor comenta cazul meu trebuie sa mentionez ca de atunci n-am mai baut decat bere fara alcool si am resectat indicatiile date de doctori intocmai ceea ii sfatuiesc pe toti bolnavii. sper ca daca le fac pe plac sa scap cat mai repede deaceasta boala pe care ultimul doctor mi-a spus cica, ca s-ar putea sa o am de la 10 ani(atunci mi-a murit mama)si eu habar n-am. Nu stiu daca bei si te imbeti crita si dupa aceea te superi pe cel care te-a internat inseamna ca suferi de bipolara.multumesc celor care au timp sa citeasca ce am scris.
0
30-07-2008, ora 00:00
7777daniel7777
Nu este medic/terapeut
7777daniel7777
astept si parerea doctorilor. Multumesc mult
fiecare parere conteaza pentru mine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul