fobia de cainii vagabonzi

06-03-2009
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Am 32 de ani, am o boala psihica veche.
Din cauza ca am fost atacata in ianuarie de un caine, fara sa ajunga totusi sa ma muste, am ramas cu o frica de caini, incat cat de curand cred ca nu voi mai putea merge singura decat la paine peste drum sau in statia de autobuz. Nu mai pot merge pe alei.
In orasul meu s-au inmultit rau cainii.
In ultima vreme imi mai trecuse, dar azi, in drum spre biserica m-a latrat un alt caine, sau latra la altul nu ma avut timp sa imi dau seama ca am ocolit pe la distanta mare.
Azi ma facut o criza de nervi urata acasa de frica ca nu voi mai putea iesi neinsotita.
Nu cred ca ar fi utila psihoterapia, atata vreme cat cauza exista: enorm de multi caini care pot musca rau!
ce credeti ca pot face? ( culmea este ca am si eu catel in casa si ca imi sunt simpatici pe de alta parte)
8 comentarii
0
06-03-2009, ora 22:23
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Si eu am trecut printr-o fobie asemanatoare, din aceeasi cauza. Ba da, psihoterapia este buna! Dar daca nu vrei sa te duci, fa-ti rost de un parat din acela care nu lasa cainii sa se apropie (cu sunete pe care urechea umana nu le aude). Eu asa am scapat. Sigur ca ramane o teama, dar nu te mai paralizeaza in halul ala. Sanatate deplina!
0
07-03-2009, ora 09:57
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc pentru raspuns, daca nu am eu incredere ca ma apara Dumnezeu, cu atat mai putin intr-un aparat, nu zic, o fi bun dar tot m-as teme.
O sa ii spun doctoritei male sa vad cum ma poate ajuta.
Inca o data multumesc.
0
07-03-2009, ora 23:08
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Buna fetele
Si fetita mea este foarte speriata de catei in general!!Cand avea vreo 2 anisori a sarit un catelus la ea, dar nu sa o muste, ci doar sa se joace, iar ea de atunci are o spaima ingrozitoare!Chiar ma intrebam cum as putea sa o ajut..Am incercat cu tot felul de chestii, am dus-o la mama mea, care are un catelul mic si frumos, dar tot ii este teama.Cand mergem afara trebuie sa ii ocolim!!
Teo, cum se numeste aparatul acela??Ne-ar fi foarte folositor!!
0
07-03-2009, ora 23:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Buna fetelor!
Mai nu mai stiu exact cum se chema, dar se gasea la magazinele cu articole sport. Daca sunteti din Bucuresti, incercati la magazinul Unirea. O sa ma uit si pe net sa vad daca se gaseste ceva.
Ziceam de terapie simpla, nu de psihologie complicata.se fac pur si simplu sedinte de desensibilizare treptata la stimulul asta. Sigur ca daca nu afecteaza viata semnificativ, nu are rost. Inca ceva, cainii se tem de sprayuri in general si de apa.
0
08-03-2009, ora 02:25
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Multumesc frumos Teo!Eu sunt din Bucuresti si ma voi interesa de acest aparat!!Nici nu stiam ca exista asa ceva...
0
08-03-2009, ora 12:58
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc, la multi ani!
0
16-03-2009, ora 04:53
Demian
Nu este medic/terapeut
Demian
Eu nu cred ca as putea sa spun ca am o frica de caini, dar sunt prevazator, si la mine in cartier sunt multi caini vagabonzi, am observat ca si muscatura de caine poate fi uneori mortala (artera femurala), unii au murit de la o "simpla muscatura de caine", nu merita sa te joci cu ei, chiar daca ar fi sa te muste, fara sa provoace moartea, multi caini au diverse boli si pot provoca anumite nenorociri daca se ajunge in cazul de a te musca, eu personal, cand intalnesc un caine in calea mea...nu-l las sa ma agreseze el pe mine ci eu sunt agresorul lui, iar daca sunt mai multi caut sa-i evit, daca nu pot...caut in jurul meu niste pietre si...la atac, dar e greu in cazul in care sunt in grup, cu greu invingi lupta, din experienta va spun.
0
22-03-2009, ora 14:15
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Buna tuturor
Am cautat si am gasit pe net aparatul acela pt.indepartarea cainilor, de care spunea Teo!!Se numeste SUPERDOGCHASER si costa in jur de 75 ron!!Nu-i mult deloc!!Eu am sa cumpar unul, ca altfel o sa stea fetita mea numai intr-un stres cand mergem afara!Sper sa functioneze si sa nu se mai apropie de noi niciun caine maidanez!
Demian, pai tu esti mai tare si de-asta te poti lupta cu ei, dar noi fetele ce facem?!Eu ii ocolesc!
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teama de ace a copiilor ar putea fi influențată de comportamentul părinților
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •