Pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva?

22-08-2007
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Buna ziua. Am 21 de ani si as vrea sa va pun o intrebare: pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva, ma agit imediat cand e vorba de sanatate. Va intreb asta deoarece am citit pe net ca infarctul se poate face la orice varsta si mai ales de la stres si de atunci ma gandesc zilnic la chestia asta, imi este f frica. Am citit ca din cauza emotiilor si a stresului creste tensiunea si nivelul adrenalinei si se poate face infarct chiar daca nu ai o boala de inima. Asa este? Eu nu fumez, nu beau alcool, mananc sanatos, am fost la medic cardiolog mi-am facut electrocardiograme si mi-a zis ca nu am nimic la inima, dar eu tot stau cu teama asta in suflet de cand am citit niste pareri a unor medici pe internet. Sper sa imi puteti raspunde la problema mea. Va multumesc frumos
10 comentarii
0
22-08-2007, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Infarctul miocardic e o urmare a obstructiei (infundarii, astuparii) unei artere. Avand in vedere ca mananci sanatos, nu fumezi etc. nu trebuie sa-ti faci griji, doar atat: sa nu te mai preocupe atat problema asta pe care nu o ai. Fa si tu, ca tot omul, analizele la o perioada cat mai scurta de timp (recomandabil maxim 6 luni-6 luni). Mergi cand faci analizele si la cardiolog. :), si nu o sa ai nicio problema.
0
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Eu imi fac analize hormonale pt ca am hipotiroidie pe care o tratez, dar ce analize ar tb sa fac pt inima? Deci sa inteleg ca nu pot face infarct de la stres?
0
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Iti recomand sa citesti articolul de la linkul urmator
http://www.121.ro/content/article_print.php3?article_id=3443&page_nr=1
Acolo mentioneaza ca si factor de risc personalitatea de tip A
dar daca totusi ii elimini pe ceilalti riscul e mult mai redus.
Dealtfel dupa cum scrie acolo nici nu e foarte clar dovedit ca acesta ar fi un factor de risc.
Asadar TRAIESTE-TI viata sanatos, si TRAIESTE-O cu adevarat.
E bine sa iti controlezi sanatatea dar nu fa o obsesie din asta. Ai o varsta frumoasa si bucura-te de viata.
Analizele pe care trebuie sa le urmaresti sunt colesterolul seric si sa iti controlezi CORECT tensiunea arteriala (adica sa o masori dimineata la 1 ora dupa ce te-ai trezit, cand esti calm/a
Mai e ceva: ai pe cineva in familie cu boala de inima?
Insa chiar si asa inca odata elimina ceilalti factori de risc si du o viata normala.
0
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
daca vrei un calcul exact al riscului cardiac intra pe http://www.escardio.org/
fa-ti un cont ca e gratuit
apoi intra pe
Knoledge Center, Heart score si calculeaza riscul
0
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
In familie probeleme cu inima are bunicul meu si bunica mea, au cardiopatie ischemica, ceva pb cu tensiunea si cu pulsul marit. Eu de asemenea am momente cand am puls accelerat, la o electrocardiograma mi-a iesit tahicardie sinusala. Asta e ceva grav, care ar putea pune pb? Am intrat pe site-urile pe care mi le-ati dat, dar la calculul acela nu stiu valoarea colesterolului nu mi-am facut niciodata colesterolul, tensiunea o am buna mi-am luat-o de multe ori, cea mai ridicata valoare a fost 13 cu 8. Inca ceva as vrea sa va mai intreb: colesterolul poate creste si pe fond nervos sau doar din alimentatie? Si am mai observat ca am palpitatii inainte de ciclul menstrual si la cateva zile dupa, in sensul ca simt inainte de palpitatii ca nu ma satur de aer si imediat dupa simt o bataie mai puternica in dreptul inimii dupa care parca pt o sec se opreste si iar revine la normal pulsul. Astea sunt palpitatii sau altceva? Multumesc
0
24-08-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Alea parca se numesc extrasistole... si eu le "mananc pe paine" in fiecare zi (mai toata ziua). Tin regim, nu beau alcool (sa zicem 2 litri pe an si asta, nu am fumat (nici macar de proba...nimic), imi place cum miroase cafeaua dar nu stiu ce gust are. Si eu tot 21 de ani am... am avut tahicardie de mic (probabil sindromul Wolff-Parkinson-White = dereglare electrica a inimii cauzata de formarea unor cai accesorii). S-ar putea sa ai si tu asta... doctorii iti spun ca nu ai nimic la inima (mai mult cu sensul ca inima nu este modificata fizic ci doar electric).
Dar mai bine hai sa asteptam parerea unui doctor... dar vreau ceva serios, ceva despre ablatie etc.
0
24-08-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Starea de neliniste pe care o ai este cauzata de dereglarea inimi... sau inima este dereglata de starea pe care o ai... crede-ma te inteleg aproape perfect, ma simt bolnav dar nu am nimic, sper sa nu dau in nebunie dar cam o iau usor asa. Sper sa nu ne gasim pe la Voila :)...
0
26-09-2007, ora 00:00
Larisa2007
Nu este medic/terapeut
Larisa2007
larisa2007. Mai andrutza si eu am aceleasi temeri. Si eu fac acele extrasistole si am si tahicardie sinusala. M-am gandit si eu la faza cu infartul dar cred ca e o tampenie. Fiecare are atatea zile cate vrea D-ZEU. Sunt oameni bolnavi de inima de o viata si nu mai fac infart si altii sanatosi tun care mor intr-o clipa. avantajul nostru al femeilor e ca suntem protejate de acei hormoni pana la menopauza. Cel putin teoretic. hai sa ne bucuram de viata ca uneori chiar e frumoasa si sa lasam soarta.
0
26-09-2007, ora 00:00
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Da asa este cum spui si eu m-am gandit la chestia asta.de curand am mers la un control si medicul m-a ascultat la inima si m-a pus sa-mi tin repsiratia putin si a zis ca am un usor suflu sistolic fff mic care nu iese nici macar la ekg, mi-a dat sa fac niste analize: aslo, vsh si proteina c reactiva crezand ca e de la infectie, pt ca eu am racit destul de des in gat, dar analizele sunt f bune. Mi-am facut si colesterolul total care este 200.
0
26-04-2012, ora 15:06
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Cosmin, ce WPW si ce ablatie vorbesti tu acolo? Poate te referi la tine, nu inteleg de ce ai spus ca vrei ceva serios din partea unui doctor gen ablatie etc.tu te referi la mine sau la tine?
Eu nu am asa ceva fiindca mi-am pus si holter si mi-am facut si ekg si ecocord
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Refuzul școlar - fobia școlară
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  •