Haloperidol in doza mica 1.5-3mg/zi in loc de anitpsihotice atipice gen Abilify de 10mg

26-02-2022
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Acum ca a inceput razboiul din Ucraina, ma gandesc sa nu ne afecteze si pe noi ca tara sa avem parte de criza de medicamente.

Auzisem de Haloperidol (acesta e mai ieftin) ca e ok in doze mici, adica nu da atatea efecte adverse. Ceva gen 1.5 pana la 3 mg/zi, deci maxim 3 mg. Sunt niste studii.

Citez un studiu: "Optimal Haloperidol Dosage in First-Episode Psychosis" :

Results:

Optimal doses for the 36 subjects were 2 mg daily for 15 subjects, 5 mg daily for 11,
10 mg daily for 7, and 20 mg daily for 3.

On average, subjects whose optimal dose was 2 mg daily showed
the greatest improvement.

Among the 27 subjects evidencing clinical response to treatment,
20 had plasma haloperidol levels below 5 ng/ml.

Conclusion: Many people suffering a first psychotic episode respond
to Haloperidol doses well below levels in common use.

Ce stiti despre aceasta abordare?
29 comentarii
2
27-02-2022, ora 01:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu stiu despre abordarea asta dar discuti cu medicul si vezi daca te-ar trece pe haloperidol.
3
27-02-2022, ora 07:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu as ramane pe vechiul antipsihotic. Cand se va face trecerea s-ar putea sa te ingrasi din nou.
2
27-02-2022, ora 14:28
360
Nu este medic/terapeut
360
haloperidolul se da numai cand celalalte neuroleptice, din generatia noua, nu ajuta pacientul, ca ultima instanta. problema cu haloperidol fiind faptul ca are reactii adverse neplacute.
0
27-02-2022, ora 17:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@extreme07 da, e adevarat dar referitor la dozele mari, mai mari de 10mg. In studiile astea se zice ca la doze mici - intre 1.5mg si 4 mg se comporta ca antipsihoticele atipice.

Eu stiu de aceasta solutie de la un medic psihiatru din SUA. Daca dati o cautare dupa: 'dr Alice Lee holisticpsychiatrist' primul site. Si acolo cautati dupa 'Haldol' (e denumirea din SUA a haloperidolului)

Zice asa la sectiunea Medication Withdrawal, pasul 5:

" Although there are many factors that can make antipsychotic withdrawal difficult, different antipsychotic medications have different levels of difficulty during withdrawal, based on their psychopharmacology alone. Consider Zyprexa, it affects approximately 17 different subtypes of receptors, while Haldol affects two dopamine receptor subtypes. In between, we have Abilify, which affects 10 different receptor subtypes, while Seroquel affects seven different receptor subtypes. When these medications are lowered, the body has to adapt to the number of receptors that become unblocked. It follows that it is easier for the body to adapt to changes, when there are fewer changes to adapt to. When lowering an antipsychotic medication that affects many different neurotransmitter subtypes, such as Zyprexa, it may be helpful to use a "step-down process, " tapering down the antipsychotic through the use of another antipsychotic that affects fewer receptor sites. For example, when tapering down on Zyprexa, gradually increase the dosage of Seroquel. Once the individual is only on Seroquel and has safely and completely weaned off of Zyprexa, then gradually taper the dosage of Seroquel while gradually increasing the use of liquid Haldol. Once the individual has transitioned to Haldol and has completely been weaned off Seroquel, then very gradually lower Haldol. All the while, the individual should be using supplements and energy medicine to facilitate the recovery process. Tapering off Haldol, the last step of the "step-down process" may be easier to achieve successfully than coming directly off of Zyprexa. "
1
27-02-2022, ora 17:16
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Se pare ca Haloperidolul afecteazaa doar 2 subreceptori de dopamina comparativ cu 10 cati afecteaza Abilify-ul sau 7 cati afecteaza Seroquel-ul.

Ideea e sa pot intra pe un tratament mai usor...
1
27-02-2022, ora 19:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai da, trebuie sa spui toate astea medicului sa vedem ce parere are si el. Eu cand am luat haloperidol nu imi urca pofta de mancare.
Dupa ce ai aratat, suna bine, dar sa vedem.

Dar ideea este sa ti boala sub control, ca degeaba afecteaza mai putini receptori daca nu-ti tine treaba sub control, depinde de cum iti va merge, trebe incercat zic eu.
Insa tu ai nevoie de un tratament care sa scada mai mult pofta de mancare, ca daca nu, nu vei slabi, vei ramane asa.

Efectul secundar naspa al halperidolului care poate apare, e ca poti ramane intepenita 30 de minute cu gatul sau altele, dar in cazul ala se da romparkin parca, deci sunt solutii, macar sa mearga haloperidolul la tine.
1
28-02-2022, ora 08:59
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu am luat Haloperidol in spital la internare. Si dr a zis ca e scris ca imi facea gandirea tulbure. Presupun ca pt ca era foarte slab. Dar asta era in 2014 dupa ce luasem ceaiuri concentrate, de atunci mi-or fi iesit alea din sange. Si poate acum ar avea efect dar n-am mai indraznit sa o contrazic.
0
28-02-2022, ora 14:16
360
Nu este medic/terapeut
360
cred ca ai inteles gresit ce vrea sa spuna in acel citat din 27-02-2022, ora 17:14. acel citat spune ca e o buna practica ca atunci cand pacientul vrea sa scoata complet zyprexa, sa foloseasca un al doilea medicament, ca seroquelle, care sa inlocuiasca partial doza lipsa din zyprexa. e vorba de reducere a medicatiei, nu de inlocuire/echivalare.

ca sa iei haldol in loc de zyprexa, trebuie sa echivalezi doza de haldol cu doza de zyprexa. lucru pe care ar stii sa-l faca doar un medic.

referitor la prima ta postare, da-mi articolul sa-l vad in intregime...

iei zyprexa oral sau intravenos ? daca iei oral, aici in romania e ieftin sa cumperi olanzapina oral. olanzapina oral de la actavia (parca) e 20 lei / 30 comprimate.
eu mai degraba mi-as face rezerve de genul, decat sa apelez la haldol sau oricare alt medicament.

doctorul poate sa-ti faca reteta simpla pt 3 luni. ca pacient, ai dreptul ca un dr sa iti faca reteta pt 3 luni. ca sa nu zica dr ca vrei sa te sinucizi, transferi putin din responsabilitate asupra unui membru al familiei cu care poti merge la dr tau sa il asigure pe acel doctor, cei din familia ta, ca vrei sa ai rezerva datorita razboiului...

eu am facut smecheria asta cand a aparut pandemia. mi-am luat ca rezerva pt 6 luni olanzapina oral.
1
28-02-2022, ora 15:04
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
A, nu nu iau Olanzapina. Ci, asa cum am spus in titlu: iau Abilify de 10 mg.
1
28-02-2022, ora 19:18
360
Nu este medic/terapeut
360
aceeasi chestie. trebui sa vorbesti cu dr de echivalare a medicamentului. mai bine ii zici sa te treaca pe olanzapina, il cumperi ieftin si nu ai reactiile adverse ca cele de la haldol. singura problema e ingrasatul.
2
28-02-2022, ora 21:38
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ea vrea sa slabeasca, cum sa treaca pe olanzapina ?!
1
01-03-2022, ora 11:16
360
Nu este medic/terapeut
360
in topicul deschis, zice ca vrea sa treaca pe haldol ca-i mai ieftin, iar in contextul razboiului, fiind mai convenabil sa ia acel medicament.
1
01-03-2022, ora 12:26
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
eu am fost pe olanzapina cum am iesit din spital si m-am ingrasat 24 kg. Ideea cu Haloperidolul e sa fie ceva mai usor.
1
01-03-2022, ora 13:02
360
Nu este medic/terapeut
360
cand ai trecut pe abilify, ai slabit la loc ?
1
01-03-2022, ora 14:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Te ingrasi si cu Haloperidol.
2
01-03-2022, ora 20:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@exteme07 de la Olanzapina am trecut pe o combinatie de 5 mg Abilify si 1.5mg/ml Rispolept. Si am slabit 20 kg eram la 65 kg. Apoi treptat m-am mai ingrasat 10 kg incet si sigur.

Dr m-a trecut apoi pe 10 mg Abilify cu care speram sa slabesc dar m-am ingrasat 15 kg in 4 luni, si de atunci stagnez pt ca iau Crom de 200 mcg si scortisoara. Acum am 90 kg si simt ca plesnesc dar nu ma pot opri din mancat mi-e foame si am pofta de mancaruri care ingrasa.

@Clara_p posibil sa ma ingras si cu Haloperidolul, nu neg asta.

Ideea e ca mai am si o problema cu spatele in zona lombara care s-a agravat de la greutate. Acum daca stau si spal vase sau spal aragazul mai mult de 10 min deja ma doare in zona lombara.

Mi s-a zis sa fac sport pt spate ca am o problema ce se poate agrava pt ca s-a intamplat ceva la vertebre.

Teama mea e ca in ritmul asta ajung pensionata de boala nu de la boala psihica ci de la problema greutatii, a coloanei.

Ca sa nu mai mentionez si ca m-a avertizat dr endocrinolog de colesterolul marit la 240...
1
01-03-2022, ora 20:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Haloperidolul mie nu mi-a urcat deloc pofta de mancare, asa ca poate nici tie nu o sa-ti urce, haloperidolul nu e prea cunoscut ca urca pofta de mancare cum urca altele inclusiv abilify la unii.
1
01-03-2022, ora 21:08
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy depinde de doza. Tu de cat luai?
2
02-03-2022, ora 16:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mie mi-a dat un medic 10 picaturi seara si 100 mg carbamazepina ptr anxietate.
1
02-03-2022, ora 19:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, dar Costy nu are psihoza. Nu poti compara.
1
02-03-2022, ora 20:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Se refera la pofta de mancare, ca daca 10 picaturi nu au urcat pofta, precis nici 30 nu o vor face.
1
03-03-2022, ora 09:27
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy, ce concentratie de Haloperidol? Ca este de 2 mg/ml, de 5mg/ml, de 10mg/ml etc..
2
03-03-2022, ora 14:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Picaturi. 1 mg 10 picaturi parca.
2
03-03-2022, ora 15:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, cum zice Clara, 10 picaturi adica 1 mg sau 0, 5 ml, asa am luat.
2
03-03-2022, ora 15:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Am luat cum zice Clara, 10 picaturi care erau 1 mg sau 0, 5 ml.
1
03-03-2022, ora 16:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Aha, inteleg. Multumesc mult!
2
08-03-2022, ora 00:37
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Apropo de pofta de mâncare și slăbit, Mie îmi dăduse fostul doctor Topiramat care are ca efect advers pierderea in greutate.
Nu l-am luat că m-a mâncat sa citesc prospectul însă știu că se da de psihiatri când te îngrași de la antipsihotice sau când ai greutate ridicata, bine nu toți îl dau.
2
09-03-2022, ora 00:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Topiramatul are si el efecte secundare.
0
10-03-2022, ora 10:09
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, si eu stiam de ceva efecte adverse mai urate la Topiramat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: