Efecte adverse Clopixol (schizofrenie)
Buna ziua,
Am schizofrenie, am luat 1 an de zile Clopixol dar l-am intrerupt. Cred ca intreruperea s-a facut brusc, deoarece faceam 1 injectie de 200 mg/luna, adica aproximativ 6, 6 mg/zi si acum nu mai fac deloc. Am citit pe internet ca doza minima este 4 mg/zi. Trebuia sa iau o perioada de cateva zile doza minima de 4 mg/zi inainte de a intrerupe? Am citit ca efectele secundare negative ale anti-psihoticelor chiar se amplifica in caz de intrerupere brusca a tratamentului. E adevarat? Va intreb deoarece am sesizat urmatoarele efecte secundare: mancarime intensa a pielii, urinare frecventa, ingrasare, pofta de mancare, salivare (cand adorm si mai ales cand ma trezesc), disfunctii sexuale. Aceste efecte continua, chiar si dupa intreruperea tratamentului. In special ma deranjeaza mancarimea pe care nu o mai suport. As dori sa-mi spuneti cat o sa mai continue aceste efecte secundare, avand in vedere ca am intrerupt tratamentul?
Multumesc.
Am schizofrenie, am luat 1 an de zile Clopixol dar l-am intrerupt. Cred ca intreruperea s-a facut brusc, deoarece faceam 1 injectie de 200 mg/luna, adica aproximativ 6, 6 mg/zi si acum nu mai fac deloc. Am citit pe internet ca doza minima este 4 mg/zi. Trebuia sa iau o perioada de cateva zile doza minima de 4 mg/zi inainte de a intrerupe? Am citit ca efectele secundare negative ale anti-psihoticelor chiar se amplifica in caz de intrerupere brusca a tratamentului. E adevarat? Va intreb deoarece am sesizat urmatoarele efecte secundare: mancarime intensa a pielii, urinare frecventa, ingrasare, pofta de mancare, salivare (cand adorm si mai ales cand ma trezesc), disfunctii sexuale. Aceste efecte continua, chiar si dupa intreruperea tratamentului. In special ma deranjeaza mancarimea pe care nu o mai suport. As dori sa-mi spuneti cat o sa mai continue aceste efecte secundare, avand in vedere ca am intrerupt tratamentul?
Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6boala nasoala - schizofrenie - depresie.. urat
- 54Dieta fara cazeina si gluten in schizofrenie si autism
- 18Schizofrenie debut
- 148Coaxil?...ce stiti despre acest medicament
- 39Reactii adverse la antidepresive
- 1ce doza de romparkin (trihexifenidil 2mg) este letala
- 4Xanax. Sa iau sau sa nu iau ?
- 2E adevarat?
- 3Piportil L4
- 15medicamente incurcate
- 0Am nevoie de răspunsul unui medic - prozac și cipralex pentru anxietate și toc
- 1De ce psihiatria nu prea mai face progrese?E o ruleta ruseasca acum.Of-ul meu.
- 5Tratamentul si probleme dentare
- 9Serlift pentru atacuri de panica. ma trezesc in continuare speriata și foarte obosita
- 4Despre paroxetin
- 5Rispolept Consta sau Xeplion?
- 4Elontril dimineața /olanzapina 5 mg + carbamazepina seara la somn.Merg împreuna ?
- 1Pastilele psihiatrice afectează ficatul?Am ceva grav la ficat?
Mai multe informații despre: Schizofrenia medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: