Dureri în piept

27-01-2025
Bogdan123
Nu este medic/terapeut
Bogdan123
Am niște dureri în dreptul inimii, când încerc să țin spatele drept atunci mă doare, și când mă ridic din pat sau mă întorc de pe o parte pe alta, ar putea fi inima ?
3 comentarii
0
27-01-2025, ora 17:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Prima oara trebuie sa mergeti la cardiolog pentru control si analize.
0
28-01-2025, ora 13:38
Bogdan123
Nu este medic/terapeut
Bogdan123
Am făcut ecocardiograma, nu mi-a ieșit nimic
0
29-01-2025, ora 10:59
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Durerile pe care le descrii – în dreptul inimii, accentuate la mișcare, la îndreptarea spatelui sau la schimbarea poziției – sunt mai degrabă musculo-scheletale decât de origine cardiacă. Totuși, pentru a exclude o cauză gravă, voi analiza diferențele dintre durerea toracică de origine cardiacă și cea de altă natură.

Cauze posibile pentru durerea ta:
1. Probleme musculo-scheletale (cea mai probabilă cauză)
- Inflamația unui mușchi intercostal (miozită) sau a unui nerv intercostal (nevralgie intercostală) poate da dureri localizate care se accentuează la mișcare, întoarcere, inspir profund sau postură incorectă.
- Costocondrita – inflamația articulației dintre coaste și stern poate da o durere similară, care crește la palpare.
- Probleme la coloana toracică (cifoza, scolioza, hernie toracală, disfuncții vertebrale) – dacă ai o postură deficitară sau petreci mult timp în poziții incorecte, se pot inflama structurile din jurul coloanei și poate apărea o durere reflectată în dreptul inimii.

2. Probleme pulmonare (mai rar, dar de luat în considerare dacă ai și alte simptome)
- Pleurită – inflamația foițelor pleurale care învelesc plămânii poate provoca o durere ascuțită, accentuată la respirația profundă.
- Pneumotorax (mai rar) – dacă durerea este bruscă, intensă, și ai senzația de lipsă de aer.

3. Cauze digestive (mai puțin probabil în cazul tău, dar posibile dacă ai și arsuri sau regurgitații)
- Reflux gastroesofagian – iritația esofagului poate da dureri retrosternale.

4. Probleme cardiace (mai puțin probabil în cazul tău, dar de exclus dacă ai factori de risc)
- Durerile de origine cardiacă sunt de obicei constrictive, apar la efort, sunt însoțite de dispnee și nu se modifică la mișcare.
- Pericardita – o inflamație a pericardului (membrana inimii) poate da o durere toracică care se agravează la respirație profundă și se ameliorează când te apleci în față.

Ce ar trebui să faci?
- Dacă durerea se accentuează la mișcare și postură, este foarte probabil musculo-scheletală. Încearcă antiinflamatoare locale (diclofenac, ibuprofen gel), masaj și corectarea posturii.
- Dacă durerea este intensă, asociată cu lipsă de aer, palpitații, transpirații reci sau iradiere spre braț sau maxilar, trebuie să mergi urgent la medic pentru a exclude o cauză cardiacă.
- Dacă simptomele persistă peste 1-2 săptămâni, ar fi bine să faci o radiografie toracică și un consult ortopedic sau reumatologic pentru a evalua coloana toracică.

Dacă ai mai multe detalii (când a început, ce factori o agravează, ai avut probleme cu coloana sau stres recent), pot să îți ofer un sfat mai specific.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •