Dureri de măsea și otita externa bilaterala

02-12-2020
Alexa0201
Nu este medic/terapeut
Alexa0201
Buna ziua, de aproape 5 zile ma confrunt cu dureri groaznice de măsele atat pe stânga cât și pe dreapta iar in același timp ma inteapa și urechile și sunt înfundate. Sunt însărcinată in 33 de saptamani, la Stomatologie mi-au spus ca având in vedere varsta avansată a sarcinii nu se poate nimic, iar la ORL am primit tratament cu zinat 1cp x2 / zi și larofen 1cp x3 / zi. Problema este ca de durere eu nu am mai suportat și am pus alcool sanitar in gura în zona dureroasa cu masele și expectoram constant doar ca am impresia ca am și înghițit puțin. Aveti idee dacă bebelușul va păți ceva și ce altceva as putea sa iau de durere ? Larofenul nu prea ajuta. În continuare are mișcări regulate bebele... Medicul ginecolog nu îmi Răspunde deloc la telefon și nu știu ce sa mai fac, va mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri.
2 comentarii
0
02-12-2020, ora 12:24
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Buna ziua. Din pacate am doar un comentariu vis-a-vis de larofen, care nu ar trebui utilizat in trimestrul 3 de sarcina. Ar fi preferabil paracetamolul, care inclusiv combinat cu codeina pe perioada scurta de timp, este mai sigur decat antiinflamatoarele nesteroidiene, acestea avand un risc pentru inchidere prematura a ductului arterial, hipertensiune pulmonara si astm bronsic la nou nascut si sangerare excesiva la mama in timpul nasterii daca se administreaza aproape de momentul travaliului. Daca oricum nu va foloseste, mai bine nu-l mai luati. Eventual mai faceti un consult stomatologic, preferabil intrebati intai la telefon daca intervin la gravide in trimestrul 3 atunci cand este necesar, inainte sa mergeti fizic. Multa sanatate!
0
02-12-2020, ora 15:40
Alexa0201
Nu este medic/terapeut
Alexa0201
Va mulțumesc frumos pentru răspuns !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •