sa nu fie otita?

Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat.
urechea dreapta m-a durut foarte tare, mi-a curs; medicul mi-a spus ca am otita si mi-a prescris antibiotice (Zinat - 250 mg), picaturi pentru ureche (Otocalm) si picaturi nazale (Bixtonim) ; primele 2 zile durerile au fost insuportabile si am facut si febra si durerea am reusit sa o ameliorez doar cu algocalmin
dupa 5 zile urechea dreapta nu ma mai durea asa de tare dar a inceput sa ma doara si urechea stanga; medicul mi-a marit doza la antibiotic (zinat - 500 mg) si mi-a prescris si anti-inflamator (aulin)
cat timp am facut tratamentul durerile au incetat, dar acum urechea dreapta curge si ma doare foarte tare.
(nu stiu daca ajuta la ceva dar cred ca e bine sa stiti : cand eram mai mic ma durea urechea foarte tare si medicii mi-au spus ca mi-e spart timpanul, dar pana la urma au descoperit ca am ceva corpuri straine (semanau cu resturi de vata de la betisoare) pe timpan, care au fost extrase si durerile au incetat)
Un sfat mi-ar prinde bine!
multumesc
urechea dreapta m-a durut foarte tare, mi-a curs; medicul mi-a spus ca am otita si mi-a prescris antibiotice (Zinat - 250 mg), picaturi pentru ureche (Otocalm) si picaturi nazale (Bixtonim) ; primele 2 zile durerile au fost insuportabile si am facut si febra si durerea am reusit sa o ameliorez doar cu algocalmin
dupa 5 zile urechea dreapta nu ma mai durea asa de tare dar a inceput sa ma doara si urechea stanga; medicul mi-a marit doza la antibiotic (zinat - 500 mg) si mi-a prescris si anti-inflamator (aulin)
cat timp am facut tratamentul durerile au incetat, dar acum urechea dreapta curge si ma doare foarte tare.
(nu stiu daca ajuta la ceva dar cred ca e bine sa stiti : cand eram mai mic ma durea urechea foarte tare si medicii mi-au spus ca mi-e spart timpanul, dar pana la urma au descoperit ca am ceva corpuri straine (semanau cu resturi de vata de la betisoare) pe timpan, care au fost extrase si durerile au incetat)
Un sfat mi-ar prinde bine!
multumesc
2 comentarii

Cred ca este vorba despre o otita medie cronica supurata.. cu perforatie de timpan..
Ca si tratament antibioticul este bun.. dar este necesar si tratament local.. care consta in aspiratiea secretiilor otice si administrarea medicatiei locl. daca in 10 zile nu se stopeaza secretia.. se ajunge la tratament chirurgical. Mastoidectomia.
Iti recomand sa cauti un cab. ORL.. unde este aspirator si microscop.
sau sa mergi in Clinica ORL... cu internare!
Ca si tratament antibioticul este bun.. dar este necesar si tratament local.. care consta in aspiratiea secretiilor otice si administrarea medicatiei locl. daca in 10 zile nu se stopeaza secretia.. se ajunge la tratament chirurgical. Mastoidectomia.
Iti recomand sa cauti un cab. ORL.. unde este aspirator si microscop.
sau sa mergi in Clinica ORL... cu internare!

am fost la clinica ORL si mi-au facut si ei audiograma (care a iesit bine) si mi-au dat tratament tot pentru otita si acum ma simt bine; durerile au incetat si nu mai imi curg urechile
multumesc pentru sfat
multumesc pentru sfat

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in primavara anului trecut am suferit o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta
- 1otita externa micotica
- 13Otita externa bilaterala
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 2otita externa, cat de grav?
- 5Fac diferite infectii..
- 3otita externa furunculoasa rog raspuns
- 2otita externa necrotizanta
- 3Otita externa acuta
- 2otita externa-piocianic
- 2Otita externa
- 3otita cu ciuperca
- 2Dureri la timpan si maxilar, cateodata si dureri de cap, urechii infundate, zgomote in cap
- 2Otita externa si medicamentele pe care le iau.
- 1Otită externă - tratament- doar picături?
- 4Ureche
- 1Otita furunculoasa externa
- 2Otita externa purulenta. timpan fisurat
Mai multe informații despre: Otita externa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: